Sari la conținut

Identificare invertor

Postări Recomandate

Am ...colectionat...un invertor de la un centru de reciclare in ideea de al repara..problema e ca: nu gasesc o schema  identica dar nici nu pot identifca ...chinezaria datorita lipsei carcasei...

alta problema o reprezinta blocul de putere ..cand l-am desfacut am gasit cativa tranzistori arsi

Toate bune si frumoase dar 3 sunt ok dar cei arsi nu sunt IGBT ci canal N...cei ramasi pe placa sunt G15N60 dar cei din partea de mijloc a pcb care erau in scurt/arsi.. 20N60C.

nu trebuiau sa fie indentici?

Editat de gabyh
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pare un no name dar sigur a fost un Dorel care in loc de IGBT pe canal h a pus mosfet-uri N chanel....chiar pe pcb scrie IGBT .

Slabe sanse de gasit o schema 

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Acela pare a fi un invertor de sudura, din experienta aceeasi placa era echipata cu diverse trazistoare, nu diferite pe aceeasi placa, dar cine stie?

Am avut un modul punte din 2 mosfet jos si 2 igbt sus,  sa combine avantajele si reduca dezavantajele.

Daca au fost schimbate se observa,  acela pare topologie foreward, sunt cate 3 in paralel, 3 sus si 3 jos, si doua diode de freeweeling.

In principiu merge cu IGBT toate de acelasi fel, cate 2 sau cate 3 in functie de curentul nominal, FTS de generatia 4, dar trebuie verificat, diodele de freeweel, driverii si diodele din secundar, de regula nu se ard doar tranzistorii.

ex fgh75t65smd, irgp4063d, sau altele asemenea, in acest caz nu este obligatoriu sa fie cu dioda, dar dioda nu incurca cu nimic, vor functiona la fel si cele cu dioda.

Datorita fenomenului de strapungere secundara, personal prefer sa inlocuiesc cu igbt la 1200v gen fgh40t120, sau asemnantoare, astea sunt suficient de rapide, este stiut ca cele la 1,2kv sunt mai lente

Editat de cavit
  • Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock