Sari la conținut

Constructie Amplificator QUAD 405 - clona

Mircea Radulescu

Postări Recomandate

Eu personal am 2 statii Quad 405 ,versiunea din Tehnium prezentata mai sus alimentat la plus minus 40v la care am adus unele    modificari cum ar fi : opa 607 intrare ,rezistoare metalizate de precizie ,rezitoarele de putere neinductive ,condensatori nepolarizati poliester si mica 120pf 1% in punte.   De asemenea am facut configuratia tranzistoarelor finale conform schemei din  Tehnium insa cu tranzistoare complementare  :mje 15031 mjl 3281dublat si mje 15030 mjl 1302 dublat.Etajul in clasa A este cu mje 15031  .Amplificatorul  avea unele tendinte de oscilatii care le am observat la testul cu semnal dreptunghiular  de 10 khz , dar le am putut elimina decupland cele doua ramuri de alimentare cu cate un cond low esr de 22uf pe placa amplificatorului ,de asemenea se poate monta si un condensator de 1 nf intre colectori si baza finalelor cum apare pe schema.In rest ce sa va spun ,sursa folosita este cu traf de 600w toroidal, 2punti si filtraje separate ptr plus 40 si minus 40 v cu condensatori de curenti mari cu surub .Performantele auditive ma multumesc pe deplin .                          

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock