Sari la conținut

Circuite imprimate ieftine CHINA vs EUROPA

vijelie02

Postări Recomandate

La 14.05.2020 la 18:17, msdesigner a spus:

Expediere: exclusiv prin Posta Romana cu confirmare de primire in max. 15 zile calendarisrtice de la data primirii sumei in cont

Putin cam mult. Si din china vin mai repede daca aleg un curier rapid. Se poate sterge offtopicul.

Un exemplu: 5 buc 100x100 cu de toate bunataturile incluse(nu le enumar ca se stiu) costa 2USD(1 zi). Transport cu DHL(3-5 zile) costa 22USD. Total 6 zile si 24USD.

ADMIN EDIT: Acest topic l-am creeat separat in urma discutiilor de aici:

Editat de donpetru
Deschidere topic nou
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, vijelie02 a spus:

Putin cam mult. Si din china vin mai repede daca aleg un curier rapid. Se poate sterge offtopicul.

Un exemplu: 5 buc 100x100 cu de toate bunataturile incluse(nu le enumar ca se stiu) costa 2USD(1 zi). Transport cu DHL(3-5 zile) costa 22USD. Total 6 zile si 24USD.

La ce firma ai gasit preturile astea ?

Link spre comentariu

Salutare, problema cu livrarea prin DHL este costul mare, pe langa acea taxa de transport mai achiti inca aproape 100 de lei taxa de reprezentare ca iti fac ei importul daca nu esti firma si mai mult ca sigur nu ai cod eori, plus TVA la toata suma cu transport.... scumpa afacere, va spun din experienta ca am avut comandate de la ei prin DHL pentru proiectul de diploma si cunosc treaba, le fac frumos si calitativ firma mentionata doar ca te cam rupe la taxe romanica noastra. Plus ca la 10 bucati in functie de agentul vamal te poti trezi ca iti refuza importul pe persoana fizica si ai cam pus-o ca sa zic asa.

Link spre comentariu

Nu e nic un mister cand faci import de PCB-uri din afara UE (din China de exemplu)

- taxe vamale sunt zero.

- VAT-ul trebuie platit cand coletul intra in tara - daca e specificat trasportul separat pe factura se aplica TVA la valoarea fara transport, daca nu e specificat se aplica la valoare totala. Unele tari UE au un prag al facturii sub care nu aplica TVA de exemplu 80 euro in IRL. (pentru ca suma incasata ar fi mai mica decat efortul depus + hartia)

- Comision vamal se plateste unei firme care se ocupa de deocumentatie in numele tau (poate sa fie DHL-ul, UPS-ul sau o firma care e contractata de ei) - comisionul vamal nu are legatura cu valoarea facturii e o suma fixa (13 euro in IRL cu DHL)  depinde de la firma la firma. Deci nu e o taxa la "romanica noasta" - toate costurile sunt specificate clar pe facura care sunt obligati s-o emita, acolo vezi cat a fost TVA si cat comision. Comisionarii vamali sunt necesari pentru a inregistra corect importurile si a le introduce corect in bazele de date ca sa nu te trezesti ca importa cineva pe langa sistem diverse lucruri interzise.

- Motivele pentru care ti se poate refuza un import sunt - factura completata prost de catre furnizor (nu e cazul cand vine cu DHL sau UPS ca nu o primeste la intrare in sistemul lor) - importul unor marfuri interzise sau supuse licentelor, neplata taxelor de mai sus sau neconcordanta facturii cu marfa. In general la PCB-uri nu este o problema.

Revenind PCB-uri

- in conditii de amator cand cantitatile sunt mici e ineficient sa platesti mai multi bani pe transport si documentatie vamala decat pe PCB-uri - totusi daca urmaresti calitatea e un rau necesar

- exista firme locale care pot face PCB-uri destul de bune (suficient de bune) pentru amatori, de exemplu domnul de mai sus pe care il felicit personal pentru initiativa si curaj.

- sfatul meu pentu amatori e sa se adune mai multi si sa comande impreuna ca sa atinga cantitatile unde incpepe sa fie rentabil (cand faci o comanda de 200 buc nu mai conteaza asa mult 100 lei la comisionarul vamal ca e 0.50lei pe placa) - dar pana la 200buc e cale lunga si cand sunteti in 10 buc sau 5 buc si inca exeperimentati cu montajul e rentabil sa apelati la o firma locala ca cel de mai sus si cand montajul devine stabil si creste increderea in el atunci comandati 100-200 buc in China.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Absolut corect, dar nu putem sa comparam cele doua oferte(domnul de mai sus si china):

5 buc la domnul de mai sus costa 150 lei si dureaza 15 zile - fara silk, fara stanare, fara treceri metalizate

5 buc in china costa 28,56 USD (TVA inclus) cu DHL, dar exista si alte variante mai ieftine, EuroPacket 12USD transport in 10 zile, adica un total de 16,6USD(TVA inclus).

Deci ce alegem?

Link spre comentariu

Fiecare alege ce vrea si ce are nevoie.

Domnul trebuie sa lucreze la pret - si la durata livrarii. Daca va oferii un serviciu la 5 zile i-a batut la timp, daca reduce pretul la jumate poate sa-i concureze si la pret.  La calitate nu are cum sa-i concureze decat daca-si cumpara masini.

Inca sunt multe lucruri simple care se pot face pe un singur strat fara treceri metalizate si probail asta e nisa lui. E posibil sa nici nu existe cheltuieli de trasport daca are cativa clienti in urbea lui, care pot sa le colecteze personal. (sunt sigur ca sunt Hobby-isti in Ploiesti)

RR

PS

Inainte sa plec din tara (20 -25 ani in urma)  - imi faceam PCB-urile in tara la firme private (Timisoara) si la firme de stat cat au mai existstat - ICE Felix (cand aveam nevoie de calitate mai buna si treceri metalizate) si IPRS (IPRS avea o sectie in afara fabricii care face numai simplu placat fara treceri pentru kit-urile electronice care le vindeau ei). Ma duceam la Bucuresti sa-mi comand piese si-mi ridicam si cablajele imprimate de la ei cu ocazia respectiva.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Salutare!

Fara sa il cunosc personal pe MSDESIGNER, pot afirma, ca pentru mine preturile lui sunt decente, vizavi de munca ce o presupune realizarea practica a unui PCB in regim DIY (include si PCB-ul si gauritul). Eu imi fabric de unul singur PCB-urile, le pot face in regim de urgenta in max 2 ore, la o calitate similara celor prezentate mai sus(DIY), de cand am proiectul pe PC gata (daca am nevoie de 1 bucata), dar nu e o activitate prea placuta.

Cat despre ce ofera CHINA, nimeni nu poate face concurenta, in nici un domeniu ( ca si pret) , iar daca cineva (din membrii forumului) isi va cumpara o masina industriala pt executia PCB in Romania, nu va lucra pe 2 bani.

Cred ca oferta ar trebui apreciata, vine in ajutorul celor dornici sa construiasca cate ceva.

Editat de baldovica
Link spre comentariu

cumpara o masina industriala pt executia PCB in Romania, nu va lucra pe 2 bani.

Din pacate nu e o masina, e o suita de masini, si cu normele de poluare din EU (care in China sunt inexistente) nu poti concura la pret sub nici o forma. Dar cea mai mare problema e alta, nu ai avea suficienti clienti in Romania pentru ca industria de electronica e destul de mica (raportat la alte tari EU)

Ca sa fie treaba si mai nasoala in favoarea chinei, daca maine ma hotarasc sa cumpar (in leasing) o linie de facut PCB-uri trebuie sa acopar si cheltuiala cu creditul (care apare in pretul PCB-ului) pe cand in China nu exista in pretul PCB-ului costul masinilor pentru ca e linia de productie e fianantata de PCC (Partidul Comunist Chinez)

Eu am mare respect pentru cei ce incearca sa puna pe picioare orice fel de afacere, o economie puternica (si rezilienta) e facuta din multe firme mici si medii nu din multinationale. E nevoie si de multinationale ca ele ofera stabilitate macro (Dacia, Ford etc.) si creaza firme mici in jurul lor dar cei multi intr-o tara sunt angajati in firme mici si mijlocii.

Revenind la PCB-uri sunt firme prin Germania care-si construiesc placile in Germania (inca) - iar aici in Irlanda stiu firme care-si asambleaza placile la Arad si in Ungaria. Sunt mai scumpe produsele lor dar au ales sa aiba profit mai mic si sa lucreze cat mai mult posibil local, si uite asa vor avea copii lor un loc unde se pot angaja in viitor.

RR

Editat de roadrunner
  • Like 1
Link spre comentariu

Dragi mei, fara sa supar pe nimeni spun ca pentru cateva cablaje putem apela cu incredere la colegul nostru iar pentru o cantitate mai mare cu mai multe straturi, pana la 12, cu gauri metalizate (nu capsate) si restul bazaconilor putem apela cu mare incredere la firma specializata in cablaje de pe platforma Pipera unde am realizat fizic multe cablaje pentru firma unde pana de curand am lucrat (am apelat la acea firma de cablaje peste 18 ani). Preturile sunt relativ acceptabile avand in vedere transportul din China si sigur respectivi fac (vazut facturi chiar eu) nenumarate cablaje pentru Germania. Pentru a nu fi considerata reclama cautati pe net sau va trimit detalii pe mail. Eu in curand voi apela la tanarul nostru coleg pentru cateva cablaje, pretul este bun pentru simpla fata (15 roni 100 cm2). Voi incerca cu pdf-uri caci eu folosesc OrCAD sau DipTrace.

Link spre comentariu

In Romania sunt mai multe fabrici care produc pcb... nu numai cea din Pipera, dar preturile sunt exagerate fata de cele fabricate in China. Am facut pcb-uri in China in serie destul de mare si am gasit variante de transport mai bune decat cu DHL-ul. Pentru prototipuri si serii de pana la 10...20 bucati, prefer sa le fac eu.

Link spre comentariu

Acum 9 ore, Dan57 a spus:

Dragi mei, fara sa supar pe nimeni spun ca pentru cateva cablaje putem apela cu incredere la colegul nostru .Eu in curand voi apela la tanarul nostru coleg pentru cateva cablaje, pretul este bun pentru simpla fata (15 roni 100 cm2). Voi incerca cu pdf-uri caci eu folosesc OrCAD sau DipTrace.

Dragii mei, eu imi retrag oferta pentru colegul nostru din cauza pretului cerut care este SUBSTANTIAL mai mare ca in oferta. Nu vreu sa supar pe nimeni, imi pot face si singur cablajele dar un pret de 65 roni pentru un cablaj de 0,135 dm2 echivaleaza cu peste 480 de roni 1 dm2. Eu ma retrag copii sau comand in China cu cel mai mare pret la DHL.

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Se practica afisarea unui pret, dar dupa vizualizarea proiectului pretul este altul. M-am fript si eu odata cu pcb-uri facute de romani. Nici nu va pot spune cum aratau, execrabil de proaste. Dar banul l-a cerut inainte. N-am mai avut ce face. De atunci mi-am spus ca alta varianta nu exista, doar china. Nu vorbesc de IT pentru ca nu-l cunosc, e vorba de alta persoana care se "lauda" ca realizeaza pcb-uri.

• Thanks 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock