Jump to content
kery23k

Potentiometru volum subwoofer pe fir?!

Recommended Posts

Ma gandesc sa fac ceva cu volum ul de la subwoofer. E incomod sa bag mana in spate sa dau mereu la fiecare piesa. As vrea sa stiu daca se poate scoate potentiometru ala de volum afara si sa il trag la 4 metri distanta.

Sau daca ar merge sa pun direct pe RCA din semnal.... Sau alte variante.

Screenshot_20200514-122240.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

O solutie eleganta este folosirea unui reglaj cu telecomanda in infrarosu. Exista unele oferte cu un pret de circa 50 de lei

 pe site-urile de vanzari.

@gsabac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ascult la un Technics CH750. Am si 2 boxe legate pe fiecare canal, tot Technics...CS6 parca...nu are imortanta. Si mai nou am si 2 subwoofere active Technics SB AS500. Acestea nu au intrare din aceea direct de pe iesirea unui amplificator ci doar pt sistem cu iesire pt subwoofer.

Problema sunt subwoofere. Ca acum le am legate de la iesirile acelea prin spate, dar cand dau volum , subwooferele raman constante. Trebuie sa bag mana in spatele la fiecare si e intre perete si oricum nu pot sa vad ce fac pe acolo , si oricum nu le pot da pe ambele la fel eu cu mana.Si la fiecare melodie am problema asta.

Ce sa fac ca sa pot sa dau si eu un volum si sa creasca volumul cu tot cu subwoofere? M-am uitat pe net sa vad ce solutii gasesc, si nu prea am gasit....Cineva spunea de DI-box, insa nu ma incanta . Asa ca imi trebuie o iesire din amplificatorul asta pt subwoofere. SI m-am uitat pe schema asta. Nu ar merge sa iau semnal din punctele acelea A si B si sa trag niste cabluri la 2 mufe si sa rezolv treaba ?

Multumesc !

Iesire pt sub.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

O solutie ar fi sa folositi un circuit integrat cu controlul volumului in tensiune, cum este vechiul AN7384N (se mai gaseste de vanzare la preturi modice pe aliexpress). O aplicatie simpla de implementare a acestui circuit integrat gasiti in manualul de service Technics TR-474 (manual complet postat de mine aici):

https://www.hifiengine.com/manual_library/technics/rs-tr474.shtml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.