Sari la conținut

Power mixer-ul Allen&Heath cu 12 intrari


titi

Postări Recomandate

Este vorba despre modelul asta:

http://www.and-roll.ro/product.php?productId=1881

pe care vreau sa-l cumpar pentru cineva la tara care vrea sa-si faca o discoteca intr-un camin de asta, cultural...stiti voi mai bine cum ii spune.

Ce spuneti? se merita sau nu? cam ce boxe mi-ar trebui la el ?

mersi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 31
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

care vrea sa-si faca o discoteca intr-un camin de asta, cultural...stiti voi

titi, omule, camin cultural ?????????????? eu nu am auzit dar am auzit de power mixerul asta si am mai auzit ca merge destul de bine si la cati bani face (si cu amplificare pe el) e super. Deci cumpara-l.

Ca boxe, niste fullrange-uri de 400W sunt numai bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

alte pareri ?

Este un power mixer care isi "face toti bani". Din cate stiu are cam 6 final bipolari pe canal iar puterea pe un singur canal in 4 Ohmi este aproximativ 200-300W.

In concluzie, daca nu aveti bani de alte solutii mai bune, PA12 reprezinta o solutie foarte buna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vreau sa achizitionez un powermixer Allen & Heath PA12 CP , 2 x 500W si vreau sa stiu daca se merita ca pret si performanta in bani de 1050 euro

 

 

 

la desfacut userul adircf pe un forumul vecin

vreau sa stiu daca are puterea specificata

link aici:

 

poze desfacut:

 

2z6fehj.jpg

k0h7xc.jpg

10fdxf9.jpg

mrzguo.jpg

o8gupw.jpg

20k95p5.jpg

33dv1i9.jpg

30xkkn7.jpg

16bkmzo.jpg

339h9n8.jpg

astept pareri pro si contra

 

numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Posturile se vor muta la sectiunea ProAudio.

 

Ca un rezumat, amplificatoarele lui PA12, sunt amplificatoare audio in clasa G cu 6 finali pe canal (200w fiecare). Din punct de vedere practic, daca avem doi finali de 200W, puterea maxima care poate fi modulata de amplificator este 25-40% din suma puterii maxime suportata de fiecare capsula. In general, in proiectare, etajul final se polarizeaza "la jumatate din caracteristicile de catalog", asta ca o marja de siguranta la care se adaoga randamentul de conversie a amplificatorului plus un coeficient de corectie care tine cont de tipul capsulei (daca e de "plastic", "metalica"...).

 

Deci daca avem doua capsule de 200W, puterea maxima modulata de amplificator pe anumita impedanta trebuie sa respecte conditia:

Pdif=0,5*k*rand*P_caps, unde P_caps=200+200=400W, iar k este coeficientul care tine cont de tipul capsulei, rand = randamentul amplificatorului (0,5 - este un coeficient marja de siguranta in proiectare, asa cum am spus mai sus). Daca este capsula de platic, gen TO-247, coeficientul K=0,5...0,6 (dependent si de regimul termic al amplificatorului). Daca este capsula metalica TO-3, atunci k=0,8..0,9. In general fiecare producator le adopta in functie si de alte caracteristici care tin cont, asa cum am mai spus, si de regimul termic al amplificatorului, metoda si eficienta de racire a radiatorului etc

Spre exemplu, daca k=0,6, cum este in cazul finalilor 2SC3264 si randamentul clasei G aproximativ 80-85%, puterea modulata de amplificator cu o singura pereche de finali este:

P_dif=0,5*0,6*0,8*400=96W, cu o marja de eroare de +/-10%.

Pentru trei perechi de finali rezultatul de mai sus se inmulteste cu 3, adica rezulta un 300W. Daca impedanta minima admisa este de 4 OHmi, atunci amplificatorul nu poate modula mai mult de 300W in 4 Ohmi pe canal dar poate suporta peak-uri de circa 50% peste aceasta putere.

 

Obs Valoarea minima a impedantei amplificatorului este influentata si de tensiunea de alimentare. Astfel, daca se reduce tensiunea de alimentare, se poate ca numai cu trei perechi de finali, amplificatorul sa moduleze 300W chiar si in 2 Ohmi.

 

Problema rezolvata mai sus se putea rezolva si intr-un alt mod, pornind de la puterea transformatorului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

totusi in specificatii spune ca are 2 x 500 si la 4 si la 8 ohmi, printr-un comutator in spate care schimba tensiunile de alimentare. in pdf spune exact ca consumul e de 1600 W. si dupa cd-ul ala nu e chiar minciuna.

 

sunt curios donpetru ce aveti de spus si de puterile din seriile Macrotech de la Crown sau de seriile dpa de la Ecler sau de LabGruppen

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

totusi in specificatii spune ca are 2 x 500 si la 4 si la 8 ohmi, printr-un comutator in spate care schimba tensiunile de alimentare. in pdf spune exact ca consumul e de 1600 W. si dupa cd-ul ala nu e chiar minciuna.

In general, vazand imaginile de aici si ce mai stiu eu, power mixere echipate cu transformatoare mai mari de 1kW nu am vazut si nu cred ca traful asta este. Am vazut ca donpetru mai sus a spus un 300W, pai daca ma uit eu bine la radiatoare (era bine sa fi spus o dimensiune a acestora), chiar si ventilate nu pot disipa 200W fara sa se ajunga temperatura lor la vreo 50 grade Celsius. Dar sa zic ca disipa 200W si adun cu cei 300W calculati de Petru mai sus, ar fi 500W. Inmultesc cu doi ca sunt doua canale, deja fac o mie plus ca e powermixer si mai are ceva consum suplimentar care cu tot cu coolere poate ajunge la 30W. Acum, din ce stiu randamentul redresorului bialternanta si a trafului poate insemna un 0,95*0,7=0,66. Acum cei 1kW+30W=1030W ii impartim la 0,66, rezulta un consum de 1560W pe care il poate consuma toroidul ala de trafo la o suprasarcina de 40-50%, la o temperatura de vreo 60-70 grade.

Asta e doar o ipoteza care am aplicat-o practic pe mai multe scule Pro Audio si nu a avut marja de eroare mai mare, sa zic de maxim +/-15%.

 

p.s. donpetru, propun sa creezi o sectiune in forum unde sa testezi performantele amplificatoarelor audio de la diverse firme ca sa nu mai existe semne de intrebare. Sigur ma vei intreba de unde vei lua amplificatoarele, dar vedem noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

releu, degeaba o sa se face o rubrica de testat, atata timp cat aplici forumulele tale personale in cazuri doar pur ideale.

 

minim un generator, niste rezistente, un osciloscop iti trebuie.

 

 

LAterEdit:

 

Nu mai vorbesc ca un amplificator deja testat pe sinus e cam oldschool.

 

Pe mine ma intereseaza sa pastreze un varf de semnal muzical "curat" cat mai mult timp. vezi Powersoft Digigam

 

Nimeni nu asculta sinusoidale la boxe, asculta muzica. Semnalul muzical, mai ales cele live, nu e tocmai o conditie ideala intr-un mediu perfect cum e sinusoida.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai vorbesc ca un amplificator deja testat pe sinus e cam oldschool.

Foarte adevarat dar si foarte necesar a se efectua o masurare a puterii utilizand semnal test la 1khz sinusoidal si rectangular.

 

releu mai sus cred ca a cam exagerat cu calculul. Daca as vrea sa masor puterea printr-un calcul teoretic privind lucrurile dinspre partea de alimentare, respectiv transformatorul toroidal cu care este echipat Power Mixer-ul pot concluziona urmatoarele:

- diametrul exterior al transformatorului nu este mai mare de 17-18cm;

- transformatorul este fabricat de firma toroid.com dar personalizat pt Allen & Heath (seria daca nu ma insel este de forma TI-027060, parca dar nu mai stiu exact):

http://www.toroid.com/standard_transformer..._amplifiers.htm

- conform listei de mai sus transformatorul din power mixer s-ar incadra ca fiind de putere 820VA, profil plat;

- factorul de suprasarcina a acestor transformatoare poate atinge lejer 50%. Pentru a asigura o functionare corepunzatoare la P nominal tensiunile de mers in gol a infasurari secundare pot fi si cu 40% mai mari decat cea masurata in regim nominal - lucru intalnit cu precadere la amplificatoarele profesionale in clasa G. Deci, daca cea mai mare tensiune din cele trei sau doua simetrice utilizate la alimentare este +/-150Vcc la mers in gol, in plina sarcina acestea pot cobora si pana la 100V cu incalzirea destul de semnficativa a transformatorului (care lucreaza in suprasarcina, precum am presupus);

- puterea modulata de amplificatorul audio este dependenta de frecventa. O sa vedeti ca sursa de alimentare a unui amplificator proiectat a lucra pe un subwoofer nu indeplineste aceleasi conditii (de proiectare) ca cea realizata pentru un amplificator audio uzual.

 

Spre exemplu, lucru de altfel testat, un amplificator audio alimentat la +/-35Vcc cu un transformator avand doua infasurari de aprox. 2x25V~, tensiunea redresata de 35Vcc atinge lejer 25Vcc chiar si cu filtraj de 10000uF pe ramura daca amplificatorul este comandat de un semnal avand frecventa egala cu cea a frecventei retelei de alimentare a transformatorului. Acest lucru se intalneste cu precadere la alimentarea amplificatoarelor de subwoofere. Deci, puterea modulata de amplificatorul audio este foarte mult de influentata de frecventa sau periodicitate semnalului de comanda. Daca frecventa este mai inalta, 10kHz..15khz, valoarea tensiunii de alimentare scade mai putin. Aceste lucru este eviidentiat in diferite carti si chiar mentionate de inginerii unor firme de prestigiu. Cineva mai sus, pomenea de firma Crown. Uitati ca si ingineri acestei firme au mentionate printre altele importanta notiunii "Duty Cycle" in calculul puterii amplificatoarelor.

 

Tot in acest calcul s-au facut cateva interpretarii gresite, multi producatori de renume influentati de o concurenta neloiala (din partea "China") au calculat puterea "RMS" inmultind o valoare efectiva (curentul prin difuzor sau incinta acustica) cu o valoare varf la varf, rezultand puterii de ordinul 1200W pe canal sau chiar mai mult. Mentionez ca acest mod de calcul nu are nici un fundament teoretic si ca drept urmare este gresit. Puterea "RMS" este produsul dintre valoarea efectiva a curentului si valoarea efectiva a tensiunii la o anumita frecventa test (de regula 1kHz).

 

In general e bine ca durata de functionare sau "Duty Cycle" sa o luam cat mai mare chiar daca difera de la program muzical la program muzical (voce = cam 10%, muzica rock = 30%; muzica populara = 20%; muzica dance = 28%; hip-hop = aprox.25%; house - 35-40%, manele = 25% etc). Spre exemplu, regimul sinusoidal test la 1khz are un ciclu de 45-50%, ajungand la 60-70% pentru semnal sinus test de 50hz, deci mult mai aspru ca un semnal muzical. Daca Duty Cicle este mai mic, valoarea tensiunii de alimentare a amplificatorului scade mai putin, iar puterea amplficiatorului e mai mare. De fapt aceasta este cauza care a nascut notiunea de putere muzicala si tot aceasta a fost cauza care a definit puterea muzicala mai mare decat cea sinus in cazul in care sursa de alimentare a amplificatorului este neideala.

 

O formula orientativa pt. determinare puterii amplificatorului (fara functionarea in suprasarcina a transformatorului) ar fi:

P_dif=amplif_randament*(P_trafo-P_pierderi)/DutyCycle,

unde P_pierderi reprezinta valoarea maxima a pierderilor datorita: racirii amplificatorului, celorlalte circuite auxiliare, pierderile ansamblului trafo plus redresor (la bialternanta coeficientii sunt de 1,57-2,16) etc.

OBS. Duty Cycle il voi considera de 40%, P_pierderi =P_trafo/1,57)=522.29, atunci:

P_dif=0,65*(820-522.29)/0.4=483.77W, pe ambele canale. Daca luam in calcul coeficientul de suprasarcina a transformatorului, care asa cum am spus mai sus, poate atinge 40%, atunci puterea maxima (de varf) ar fi:

P_dif-max=1,4*483,77=677,28W, pe cea mai mica impedanta suportata de amplificator.

 

LATER EDIT:

... si vreau sa stiu daca se merita ca pret si performanta in bani de 1050 euro

Se merita.

 

scuze de raspunsul dat asa tarziu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

releu, degeaba o sa se face o rubrica de testat, atata timp cat aplici forumulele tale personale in cazuri doar pur ideale.

 

minim un generator, niste rezistente, un osciloscop iti trebuie.

In sfarsit mi-am facut putin timp sa raspund si aici. Dimineata am fost ocupat, de abia am avut timp sa postez ampliful ala de 1kW. tongue.gif

bulanelu, am impresia ca esti chiar user-ul adircf, cel putin asa imi ...miroase! :biggrin:

Intr-adevar, cea mai buna masuratoare este cea facuta cu un minim de scule necesare pe care din pacate nu dispun. Si multimetru s-a stricat trebuie sa-mi cumpar altul. De asta i-am propus admin-ului sa incercam sa facem un topic unde sa testam amplificatoare, power mixere etc.

 

Chiar de curand am vazut la ProTV ca nu stiu de la ce asociatie s-au apucat sa testeze produse electrocasnice ca sa le verifice consumul de energie electrica si daca fac parte din clasa de eficienta energetica pe care pretindea producatorul ca face. Era vorba de masini de spalat, combine frigorifice si nu mai stiu ce. Supriza! Cu toate ca aparatura pretindea a face parte din clasa A si A+, in urma testelor s-a ajuns la concluzia ca erau foarte departe de adevar, respectiv, faceau parte din clasa E si B. Doar un singur exemplar, cam scump, se putea incadra in clasa de eficienta energetica A.

 

Hei acum cred ca va dati seama ce vreau sa tintesc prin testul care il propun, cu masurarea parametrilor sculelor Pro, inclusiv amplificatoare audio. Acum cativa anii buni in urma am testat asta cu ajutorul unei aparaturi imprumutate de la facultate si ce mai aveam eu, si surpriza! rezultatul era departe de ceea ce scria pe cutia amplfiicatorului. Era vorba de un amplificator audio Dogged. Va inchipuiti ce rezultatele vom obtine cu chinazariile de acum, gen PHONIC MAX si altele asemenea. Chiar si firma Crown umfla rezultatul...nu chiar asa de mult ca chinezi dar il umfla.

crexy, ai cumva schema de service a power mixer-lui Allen & Heath ??

 

Nu mai vorbesc ca un amplificator deja testat pe sinus e cam oldschool.

O fi cam oldschool dar cum putem altfel sa le testam. Le dam daca vrei si zgomot roz dar cred ca numai cel sinus (si dreptunghiular) pot pune in valoare atat performantele amplificatorului cat si corectitudinea dimensionarii sursei de alimentare a amplificatorului. In plus, testarea cu acest tip de semnal ne ajuta sa facem o analiza comparativa cat mai potrivita intre doua sau mai multe amplificatoare. Gresesc ? I don't think sow :c7:

 

Am vazut ca donpetru mai sus nu a raspuns, poate nu a vazut intrebarea, o mai adresez inca o data:

p.s. donpetru, propun sa creezi o sectiune in forum unde sa testezi performantele amplificatoarelor audio de la diverse firme ca sa nu mai existe semne de intrebare. Sigur ma vei intreba de unde vei lua amplificatoarele, dar vedem noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut ca donpetru mai sus nu a raspuns, poate nu a vazut intrebarea, o mai adresez inca o data:

p.s. donpetru, propun sa creezi o sectiune in forum unde sa testezi performantele amplificatoarelor audio de la diverse firme ca sa nu mai existe semne de intrebare. Sigur ma vei intreba de unde vei lua amplificatoarele, dar vedem noi.

releu sa stii ca am vazut dar momentan nu poate fi vorba de asa ceva. Poate prin vara sau pe la sfarsitul anului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock