Sari la conținut

ajutor depanare osciloscop e0104m

rai ionut

Postări Recomandate

buna seara tuturor

in primul rand sunt nou pe aici si doresc sa salut toti membri acestui forum

si in al doilea rand cer ajutorul celor in domeniu.cunosc electronica dar nu ma pricep la asa ceva si ca hoby doresc sa umplu timpul cu speranta de a readuce la viata acest aparat.

am achizitionat un osciloscop e0104m defect are trasa doar de 5 mm pe ecran dar se deplaseaza sus-jos,stanga dreapta,daca incerc sa masor semnalul generat de aparat pe Y se face 2 lini pe verticala iar daca masor pe X se face 2 lini pe orizontala cat este trasa de mare adica 5 mm iar daca comut TIMP/DIV de pe 0.5 ms pe 2 ms nu mai simte nimic,mentionez ca toate tensiunile sunt ca la carte comutatorul TIMP/DIV verificat este ok.nu reusesc sa depistez defectul pt a putea desfasura trasa.

am inlocuit integrat,tranzistori,condesatori reglat tensiuni si nimic dintr-un punct pe ecran am facut doar o trasa de 5 mm.poza este de cum l-am achizitionat.nu se incalzeste exagerat si nu tiuie

oare ce as putea sai m-ai fac nu doresc sa ajunga la fiare vechi

cu respect tuturor

e0104m.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca era o discutie printr-un topic despre osciloscopul asta. Nu ar fi rau ca utilizatorii care au participat acolo sa-ti dea o parere.

P.S. Imi povestea cineva cu ani in urma ca a ajuns sa schimbe peste 50% din piese ca sa faca osciloscopul functional, cablare invechita, lipituri vechi etc. Dupa cum vad ati ajuns cam la jumatatea acestui drum!!!

Editat de prog
Link spre comentariu

Acum 7 minute, prog a spus:

Vezi ca era o discutie printr-un topic despre osciloscopul asta. Nu ar fi rau ca utilizatorii care au participat acolo sa-ti dea o parere.

P.S. Imi povestea cineva cu ani in urma ca a ajuns sa schimbe peste 50% din piese ca sa faca osciloscopul functional, cablare invechita, lipituri vechi etc. Dupa cum vad ati ajuns cam la jumatatea acestui drum!!!

cred ca i-mi scapa ceva si tin mortis sa il repun in functie nu pentru al folosi ci pentru faptul ca este al nostru si merita asta

Link spre comentariu

Acum 1 oră, gsabac a spus:

Vedeti daca comutatorul bazei de timp nu este defect, apoi masurati semnalul in dinte de ferastrau al bazei de timp

si ce nivel ajunge la finalul orizontal.

@gsabac

comutatorul m-am verificat si este ok ca semnal dinte de fierastrau este  dar este lat de vreo 4-5 mm nu cred ca asciloscopul meu sa aibe probleme,o sa incep sa mai sap

Link spre comentariu

Acum 54 minute, gsabac a spus:

Puteti masura cu celalalt osciloscop semnalele in dinte de ferastrau in punctele marcate cu rosu.

image.thumb.png.87a2c4aa590dea287d4eee06a5e1b1d1.png

Daca comutatorul este bun atunci dintele trebuie sa fie la fel in punctele A si B

o sa verific si revin

multumesc mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock