Sari la conținut

E posibil ca din cauza boxelor sa se defecteze statia de amplificare ?

Divu

Postări Recomandate

Acum 2 ore, remus68 a spus:

Si ce scrie pe condensatorii acestia?

Ce am descris la inceputul topicului: 2800; 1882; 3779....Asa scrie si pe placuta. Repet: Elkos inscriptiona ptr Canton coduri din 4 cifre, nu valoarea condensatorului. Sunt bipolari, 23-25VAC, 5%...atat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, Divu a spus:

Ce am descris la inceputul topicului: 2800; 1882; 3779...

Nu stiu de ce, in urma cu o ora nu mi-a aparut si ce scrie dupa punctele de suspensie in postarea anterioara.

In acest caz, deseneaza schema filtrului (e simpla) pe care scrii valorile componentelor cunoscute. Mai departe, nu este greu de "vazut" care ar trebui sa fie valorile condensatorilor nemarcati.

Link spre comentariu

Acum 30 minute, remus68 a spus:

Nu stiu de ce, in urma cu o ora nu mi-a aparut si ce scrie dupa punctele de suspensie in postarea anterioara.

In acest caz, deseneaza schema filtrului (e simpla) pe care scrii valorile componentelor cunoscute. Mai departe, nu este greu de "vazut" care ar trebui sa fie valorile condensatorilor nemarcati.

Cond Elkos.jpg

Link spre comentariu

Aseara la ultima ora am legat statia Sansui AU717, la o pereche de incinte Sansui SP-X6.Aproximativ 5-10 minute totul functioneaza normal...dar dupa acest timp in canalul dreapta a inceput sa se auda distorsiuni [tataieli pe inalte, usor ssssaiit mpe medii], asa ca am oprit-o din nou. Ceva idei ?

Link spre comentariu

Nu crezi ca-i hilar sa incerci sa faci depanare pe forum? O fi posibil?

Poate, dar numai intre profesionistii care au schema in fata si masuratorile prezentate. 

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Nico a spus:

Nu crezi ca-i hilar sa incerci sa faci depanare pe forum? O fi posibil?

Poate, dar numai intre profesionistii care au schema in fata si masuratorile prezentate. 

Aaa...scuze "Nico"... Nu am stiut ca acest forum e numai ptr profesionisti. Mai suntem si altii care ne mai bagam degetul in apa. Singurul care a catadicsit sa arunce o privire pe i schema, a fost aureliann. Nu toti lucram in domeniu si nu toti avem timpul necesar. Si da, as fi vrut sa imi depanez lucrurile pe forum..Daca te deranjeaza asa mult, imi pare rau. Am depanat asa un aparat, dar pe alt forum englezesc unde nu sunt atatia "povatuitori", dar care mi-au spus exact, ce si unde sa masor, conform schemei...si culmea !... se poate!!!!!

Link spre comentariu

La 03.03.2020 la 20:23, Nico a spus:

Am impresia ca ai pus boxe de 8 ohm pe amplif de 4 ohm.  

Caz rezolvat si inchis. Altadata cititi specificatiile trancotelor pe cale le interconectati.

Sfaturile tale, mi-au fost de mareee ajutor. Multumesc mult !

Link spre comentariu

Acum 8 minute, Divu a spus:

Singurul care a catadicsit sa arunce o privire pe i schema, a fost aureliann.

Unde ai postat schema filtrului?

Link spre comentariu

Acum 53 minute, ovirgil a spus:

Eu cred ca boxele acelea nu au nimic , mai ales ca in urma verificarilor nu ai gasit nimic care te-ar duce spre o defectiune .

Amplifuri defecte și gata .

Ampliful Sansui AU717, i-au fost schimbati toti condensatorii, dupa topicul lui LeeStereo din audiokarma.A fost pus la punct (bias, etc) dupa manualul de serviciu. Piesele cumparate din Mouser si Digikey.Toate astea in urma cu cca 2 ani, functionand ok pe toate boxele ce le am. Boxele Canton Fonum 200 au fost cuplate, prima data pe Saba MI215, unde au aparut problemele descrise dupa vreo 2-3 ore, apoi canalul dreapta a cazut. Am zis si eu ca tine, ca ampliful e de vina. Le-am cuplat pe Sansui. A inceput sa faca aceleasi simptome pe acelasi canal. Nu crezi ca ar trebui sa fiu f. ghinionist sa se strice doua amplifuri cu aceleasi simptome, pe acelasi canal?  Astept sa imi raspunda cei de la Canton, si voi schimba toti trei electroliticii din filtru.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Divu a spus:

Aaa...scuze "Nico"... Nu am stiut ca acest forum e numai ptr profesionisti. Mai suntem si altii care ne mai bagam degetul in apa. Singurul care a catadicsit sa arunce o privire pe i schema, a fost aureliann. Nu toti lucram in domeniu si nu toti avem timpul necesar. Si da, as fi vrut sa imi depanez lucrurile pe forum..Daca te deranjeaza asa mult, imi pare rau. Am depanat asa un aparat, dar pe alt forum englezesc unde nu sunt atatia "povatuitori", dar care mi-au spus exact, ce si unde sa masor, conform schemei...si culmea !... se poate!!!!!

N-am nimic impotriva iar sfatul meu a fost strict de natura profesionala. Adica se poate face treaba asa cum consider ca trebuie iar forumul se subintelege ca nu-i doar pentru profesionisti.  M-am exprimat ca ei pot face depanare in felul asta datorita faptului ca mai folosesc si altceva decat un banal multimetru, fara sa mai socotim si cunostintele dobandite.

Nu am nimic de impartit cu tine si amplifurile tale si chiar daca am scapat o gogomanie, cu care-mi dai elegant peste bot, iti urez succes in depanarea on-line.

Daca tot ne iei de papagali, pe noi romanii , de ce nu apelezi din nou la colegii de peste hotare? 

Poti masura pe canalele din stanga si astfel repari canalele din dreapta, vezi, e simplu. 

Link spre comentariu

Pentru a va convinge daca boxa are probleme si eu cred ca are, demonteti-o si pe cealalta care nu este suspecta si comparati rezultatele masuratorilor pentru piesele omoloage. Ar trebui sa se gaseasca diferente destul de mari. La ampliful care incepe sa se comporte ciudat la scurt timp de functionare ar trebui testat daca isi revine fara oprire, la reducerea volumului. Un bec de tensiune mare si curent mic (de ex. 24 V/2w, auto) legat in paralel cu boxa poate depista prezenta oscilatiilor de frecv. inalta, fiind aprins iar in dif nu se aude nimic, sau aproape nimic.

In schema Sansui incercati sa identificati pe placa C21 si R46, care se ocupa cu taierea oscilatiilor de frecv inalta.Este posibil intrerupta rezistenta, intrerupt sau scurtcircuitat cond, si nu isi mai indeplineste rolul.

Editat de aureliann
completare raspuns
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock