Sari la conținut

E posibil ca din cauza boxelor sa se defecteze statia de amplificare ?

Divu

Postări Recomandate

Buna seara, tuturor.

Recent am cumparat din Germania, doua boxe Canton Fonum 200. 8 ohm/ 100-150 watts. Le-am legat la un amplificator Saba MI 215, iar dupa cca o ora in canalul din dreapta au inceput sa se auda odata cu muzica, niste sssss-uri iar apoi niste pocnituri. Pana la urma pe canalul din dreapta nu s-a mai auzit nimic. Ieri am legat aceleasi bixe pe un Sansui AU 717, iar dupa vreo doua ore si pe acest amplificator au inceput sa se auda pocnituri in canalul dreapta. Acestea continuau sa se auda chiar si daca am dat balansul pe canalul stanga. Am oprit amplificatorul...Intrebarea mea este daca o boxa poate strica amplificatorul, iar in caz afirmativ ce componenta ar putea fi de vina. Mentionez ca am mai multe perechi de boxe (Braun LS100, Jamo D260, Paladium cu difuzoare Isophon), si cu nici una dintre acestea nu am avut vreo problema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai... desfa si tu boxa aia, poate o fi vreun conductor dezlipit/cazut sau ceva piese desprinse de pe placa filtrului, care pot face vreun scurtcircuit pe undeva.

Link spre comentariu

Nu este nimic cazut sau dezlipit. Daca ar fi fost ceva de acest gen, trebuia sa nu mearga unul din difuzoare (tweteer, medii), sau sa nu mearga boxa deloc. Mersi oricum ptr sugestie.

Link spre comentariu

Am demontat numai difuzorul de bass. Inauntru totul pare ok si la locul sau. Am vorbit cu cei de la Canton, iar cand ajung acasa trebuie sa demontez filtrul si sa le trimit valorile pieselor (condensatori, bobine), ptr a imi trimite echivalentele. Lucrez ca sofer, electronica e doar o pasiune.

Link spre comentariu

Păi ei nu știu ce au pus în produsul cutare? Întreb și eu. Le trimit gratis sau îți comunică valorile echivalente, care ar trebui să fie tot alea ?

Link spre comentariu

Condensatori gaseai si aici iar bobina este putin probabil sa fie intrerupta... Am spus ca era bine sa te uiti TU la placa filtrului, ca nu cumva sa fie dezlipita vreo piesa de acolo.

Link spre comentariu

Scoate filtrele din ea și fă poze din toate pozițiile. Bănuiesc că un multimetru  găsești prin casă. Condensatoare se găsesc pe toate drumurile și pentru toate buzunarele.

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Nico a spus:

Păi ei nu știu ce au pus în produsul cutare? Întreb și eu. Le trimit gratis sau îți comunică valorile echivalente, care ar trebui să fie tot alea ?

Nico. Aceste boxe sunt un produs descatalogat(au aprox 30 ani). Condensatoarele care le puneau ei sunt codificate altfel. In functie de codul de pe ele, ei o sa imi trimita valoarea reala.

Link spre comentariu

Problema care ma intereseaza si la care nu mi s-a raspuns inca era: "e posibil ca din cauza unui defect din boxa (filtraj, sau mai stiu eu ce..) sa se defecteze un amplificator ?".  Aparat de masura am acasa, dar degeaba masor condensatorii fara a cunoaste valoarea lor reala.

Link spre comentariu

Acum 1 oră, remus68 a spus:

Condensatori gaseai si aici iar bobina este putin probabil sa fie intrerupta... Am spus ca era bine sa te uiti TU la placa filtrului, ca nu cumva sa fie dezlipita vreo piesa de acolo.

Daca ar fi dezlipita vreo piesa, s-ar putea defecta amplificatorul, sau pur si simplu nu ar mai functiona vreun difuzor?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock