Sari la conținut

Despre letargia unui... forum (prezent si viitor)

vijelie02

Postări Recomandate

De ce va faceti griji pentru cei care nu au inteles? Daca exista astfel de persoane care nu au inteles, sigur vor posta aici ca au brum/fas in difuzoare. Mai bine va faceti griji pentru letargia in care se afla acest forum. Tehnic vorbind.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 ore, vijelie02 a spus:

De ce va faceti griji pentru cei care nu au inteles? Daca exista astfel de persoane care nu au inteles, sigur vor posta aici ca au brum/fas in difuzoare. Mai bine va faceti griji pentru letargia in care se afla acest forum. Tehnic vorbind.

In letargie sunt toate formurile din Romania, mai ales tehnice, multa lume s-a mutat in grupuri pe facebook. Cica e mai comod de intrebat si raspuns acolo !!!

Link spre comentariu

@ionut90, o sa iau in considerare cerinta dvs. si in functie de timpul liber disponibil pentru creerea unui articol, voi deschide si un articol pe tema mentionata de dvs.

@vijelie02, va recomand sa parcurgeti urmatorul subiect deschis de mine aici inca de acum doi ani in urma:

https://invisioncommunity.com/forums/topic/447615-the-future-of-forums-lets-talk/

• Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu

De ce sa nu comentezi? Nu il utilizezi?

Intr-adevar, acolo sunt multe grupuri pe teme de electronica si dupa cum scrie si in discutia de pe forumul postat de @donpetru, comunicarea este foarte rapida, totodata participand destul de multi utilizatori. Daca nu acceptam progresul tehnic, atunci ne intoarcem la ciocanul din silex.

Link spre comentariu

Am avut curiozitate sa intru pe cateva grupuri de pe facebook. Atunci mi-am facut si cont, strict pentru asta. 

N-am rezistat mai mult de o saptamana. Am sters contul si nici nu-mi mai fac vreodata. Cum toti prostii au un telefon si pot intra pe celebra platforma rezultatul se vede. Eu n-am gasit vreun grup unde sa se faca electronica. Doar figuri de stil, limba romana facuta terci si foarte multi destepti care iti explica cat de prost esti in comparatie cu ei. 

Forumul este mai organizat, permite o altfel de urmarire a unui subiect si necesita mai mult decat actionarea compulsiva a degetului mare pe ecranul senzitiv al telefonului.  In general se vrea poze. Poze cu de toate. Retardatii nu mai apreciaza un text, probabil ca le e si greu sa-l parcurga pana la capat.

• Like 4
  • Thanks 1
Link spre comentariu

1 oră în urmă, Nico a spus:

Forumul este mai organizat, permite o altfel de urmarire a unui subiect si necesita mai mult decat actionarea compulsiva a degetului mare pe ecranul senzitiv al telefonului.  In general se vrea poze. Poze cu de toate. Retardatii nu mai apreciaza un text, probabil ca le e si greu sa-l parcurga pana la capat.

De acord cu cele spuse mai sus. Am mentionat lucrul asta si in cateva din interventiile de pe facebook a Tehnium Azi. Mult continut pe facebook nu este indexat de google si mai trebuie sa ai si cont facebook ca sa-l accesezi. Plus ca e mai greu de cautat pe facebook la cate grupuri de utilizatori sunt deschise. Bineinteles, necesitatea existentei unui cont este si in cazul tehnium-azi.ro dar numai pentru a descarca atasamente. 

P.S. Am deschis acest topic folosind continutul offtopic care a luat nastere in topicul DP0806. Daca considerati ca titlul topicului nu este cel mai corect, trimiteti-mi un mesaj cu o sugestie de titlul mai corect si/sau mai potrivit.

Link spre comentariu

Un lucru pe care-l au in comun toate mediile online este ca e destul de usor sa creezi un articol sau sa publici ceva. Sunt multe avantaje sa poti sa accesezi repede (si usor) informatie fata de metodele vechi (reviste carti etc.) dar sunt si multe dezavantaje. Din cauza ca e usor sa publici ceva si nu exista nici un filtru de calitate, cantitatea primeaza in detrimentul calitatii, e un fel de haos semioganizat si userii trebuie sa fie foarte selectivi cu informatia, daca mai adaugam si niste orgolii personale in opinii neavizate in tot amestecul asta iese exact ce avem acum in mediul online.

Pana la urma nu e chiar asa de grav, e schimbarea stafetei intre generatii, generatia veche obisnuita cu cartile si cu invatarea in scoala si genaratii tinere unde metodele de invatare sunt bazate pe tutoriale de 3-4 minute si abstractizarea nivelurilor precedente. Adica nu mai invatam programare de la zero ca avem niste exemple scrise de unii care stiu si le luam de gata si cand nu merge intrebam pe un forum/facebook etc. metodele noi te duc la tinta mult mai reprede decat metodele vechi dar nu reusesti sa creezi nimic decat o copie usor imbunatatita. De fapt reusesti sa faci un progres rapid de la 0 la 80% dupa care incetinesti si te chinui ci cei 20% ramasi. Cei care care au invatat temeinic fac progres constant si duc proiectul la 100% fara probleme ceva mai incet. Din cauza ca toti sunt grabiti: clientii, investitorii, sefii, sunt atrasi de viteza mediocritatii si o prefera in detrimentul calitatii.

Evident sunt si exemple bune, am gasit tutoriale exceptionale pe youtube printre care si doi romani unul din mediul academic (posibil si al doilea) care au creat niste tutoriale fantastice despre programrea microcontrollerelor (STM32) si celalalt depre utilizarea unui simulator (LTSpice) si sunt sigur ca mai sunt si altii ca ei. O alta sursa online buna sunt forumurile care apartin unor companii si sunt moderate de angajatii companiei care raspund activ la problemele clientilor.

Ca sa trag o concluzie, userii in functie de nivelul de informatie cautat trebuie sa gaseasca locul potrivit de unde sa extraga informatia si sa nu se multumeasca doar cu informatia asta rapida si gratis ci sa treca la nivelul urmator si s-o foloseasca la un proiect practic, adica sa faca minimul efort inainte sa-i apuce lenea cand se lovesc de prima problema.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Letargie pe forum?Lipsa de activitate?Eu unul zic ca mie si frica sa mai postez vre-un proiect,sa-mi dau cu vreo parere,vreun sfat la vreun proiect al vreunui coleg de forum,ca totdeauna se gaseste cate-un cacademician sa ironizeze,sa se dea atotintelept.Intotdeauna am fost receptiv la sfaturi,chiar si la critici(cele pertinente,cu rost,nu cele aiurea),dar cand se gaseste cate unul care se ia de:ba ca e prea simpla schema,ba ca de ce nu se foloseste piese noi de la Shitarom ca sunt mai bune ca piesele brand de prin monitoarele vechi crt,ba ca n-are rost sa construiesti ca mai bine dai 2 lei si iei de la chinezi.........ma acresc si ma uit mai bine pe antene la acces direct so vad pe vulpita si pe dobitocul ala ca e mai constructiv.Iubesc informatia,iubesc electronica(cu toate ca n-am studii de electronica,am invatat singur,sunt mai mult tehnician),iubesc forumul acesta chiar si pe cel vecin(cu toate certurile si mancatoria de pracolo),am conturi pe forumuri de electronica rusesti,unguresti,croate,cunosc putin rusa si de aceea zic ca invidie,zavistie,sa nu ne putem vedea unu pe altul ca la noi la romani(ca si cainii prin gard),n-am gasit pe nicaieri.Pe noi daca vrea cineva sa ne extermine,nu tre sa vina cu armate,tancuri avioane...tre doar sa ne dea fiecaruia o arma si in 24 de ore ne impuscam intre noi.Vb de grupuri de electronica de pe facebook,cam aceeasi poveste este si pe acolo.De ex:era unu care posta intr-o veselie scheme incomplete,trunchiate aiurea de prin reviste,un utilizator i-a zis sa posteze inca o data schema completa.Am postato eu,pt ca eram pe faza ....ce mi-am auzit eu pt fapta buna......La unguri am vazut pe un forum,zeci de pagini pe marginea unei scheme simple de amplificator pt casti cu 2 tranzistori,sute de pagini la cea JLH......toti erau binevoitori si se ajutau intre ei,politicosi,nu se jigneau.....si aici vb de unguri.Nici la rusi,cu toata vodka lor!

Editat de cristi_74
  • Like 1
Link spre comentariu

Perfect de acord cu ce spune domnul , "cristi_74" , este si punctul meu de vedere ,uneori ma simt jignit , numai citind ce vorbe arunca unii , pacat 

Editat de barbaro
Link spre comentariu

@cristi_74 mai avem si o alta problema legata de orgoliu. Nu stim sa primim sfaturi. Suntem cei mai destepti intre destepti. Sunt foarte multe cazuri de gen lasa ca merge si asa, de ce sa imbunatatesc sau sa fac montajul asa cum trebuie. Daca primesti ceva sfaturi sau chiar si critici(pana la urma sunt constructive) esti catalogat hater.

Ar trebui sa facem curat in propria curte si apoi sa ne uitam peste gard.

• Like 1
Link spre comentariu

Noi, că nație, suntem puțin mai originali. Mă opresc aici că altfel aș umple două pagini .  🙂 In general încă e bine dar se poate și mai rău. 

Link spre comentariu

In orice moment prefer forumurile...chiar daca raspunsurile nu vin in cel mai scurt timp.

Urmaresc si grupurile de pe facebook dar informatiile sunt superficiale in 90% din cazuri, pe facebook 🙂

Editat de Letcon
Link spre comentariu

Adevarat graiesti, cristi74. In forumurile romanesti numai raspunsuri evazive, super destepti, in schimb sfaturi practice si la obiect "0". Postand pe alte forumuri straine (audiokarma, tapehead), am primit raspunsuri la obiect (verifica cutare piesa...). M-am inscris in aceasta pagina cu speranta ca aici nu va fi la fel ca in alte pagini romanesti. Viitorul imi va spune. Nu toti avem supercunostinte de electronica sau experienta in domeniu, dar cred ca toti suntem dispusi sa invatam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock