Sari la conținut

Zvon sau adevar - despre viitorul preturilor la piese electronice !!!

Postări Recomandate

Precum foarte multi din voi ati aflat in China musteste coronavirusul care in ultimele trei saptamani a creeat un haos, nu numai medical dar a antrenat in sens negativ lucrurile de pe piata chineza iar cea de electronice, inclusiv piese electronice, nici ea nu a scapat iar din acest motiv, intreb, doar intreb, e posibil sa vedem preturi mai mari la piese electronice sau nu ? Voi ce pareri aveti ? Si cand ne putem astepta la asta ?

Bineinteles, asta nu inseamna ca virusul nu e important, ca nu ar trebui sa ne ferim dar pana la asta, sunt repercursiuni care.... vrem nu vrem, vor afecta toti electronistii, nu!

Si cat timp credeti ca preturile actuale vor mai rezista daca lucrurile nu isi gasesc o rezolvare.

A se citi si articolul urmator:

https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/preturile-din-romania-ar-putea-creste-din-cauza-coronavirusului-anuntul-facut-de-mugur-isarescu.html

Editat de ionut90

Preturile in China au crescut dinainte de aparitia acelui virus.  Pentru o analiza eficienta trebuie luate in calcul mai multe aspecte.

Pretul materiei prime, a energiei, reglementari de mediu, schimbari legislative in tarile cu productie masiva de componente electronice, si multe altele.  Am facut electronica si-n vremuri mai aprige cand nu-mi permiteam sa cumpar un tranzistor de la magazin si nici nu erau prea multe optiuni la raft.

Aveam avantajul recupararii diveselor componente de la aparatura defecta si aruncata. Azi nu prea mai ai ce recupera dintr-un televizor.  Daca nu se mai poate cu electronica , trecem la sculptura. Lemn mai gasim.

Editat de Nico

Problema NU este a chinezilor ci a europenilor in general si in special a Romaniei (habar nu am de ce) s-a pus embargo pe bateriile cu litiu, probabil pentru ca in China costa catva euro un acumulator iar la noi sunt preturi de cel putin 10 ori mai mari, banuiesc ca trebuie sa faca specula si firmele de pe aici, autohtone. Nu cred ca este chiar o chestie Europeana deoarece cei din Italia nu au acest embargo. Chestie politica, nu se potriveste electronica cu LIBERALISMUL, votati liberalii pentru preturi cu mult mai mari, P.S. Embargoul a aparut odata cu "Noul Guvern" asa ca nu prea sunt confuzii. Lasati electronica si faceti-va "liberali".

• Sad 1

Efectele imediate se vad deja - Toate fabricile sunt inchise in China (productie zero) si nu putem fabrica nimic electronic aici in Irlanda din cauza ca nu primim PCB uri. Din pacate nici sa lucram cu parteneri Europeni de PCB-uri nu e o solutie pentru ca materialele tot din China vin (sau mai bine zis nu vin)

La componente inca nu se simte dar vor incepe problemele daca de luni nu se reia productia. Multe firme de productie din Europa au probleme cu furnizorii Chinezi si pun in aplicare planuri de rezerva. Din pacate de cele mai multe ori nu exista solutii decat pe termen lung.

Pe noi ca business de productie (fabricam placi electronice) ne afecteaza direct pentru ca lipsa pcb-urilor ne incetineste (sau ne opreste) si salariile si leasing-urile la echipamente trebuiesc platite.

Este si problema chinezilor pentru ca economia chineza este profund indatorata (chiar daca pare fantastica pentru multi) si marginile de profit sunt destul de mici lucru care s-a agravat in ultimii 4 ani. Din statistici se vede ca pentru fiecare dolar (US) profit China s-a imprumutat 4 dolari (US) si scadentele vin rapid. Recent guvernul chinez a injectat 172 Miliarde dolari in economie ca sa contracareze "gaura" din economie creata de coronavirus. Din suma de 173 miliarde aprox 20 miliarde s-au dus pe plata unor credite scadente.

https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/3048618/china-inject-us174-billion-liquidity-markets-amid-new

In concluzie China are problemele ei financiare care la randul lor afecteaza economia mondiala.

RR

Acum 20 minute, roadrunner a spus:

Pe noi ca business de productie (fabricam placi electronice) ne afecteaza direct pentru ca lipsa pcb-urilor ne incetineste (sau ne opreste) si salariile si leasing-urile la echipamente trebuiesc platite.

De ce nu faceti cablajele in Romania?

Acum 2 ore, Dan57 a spus:

Problema NU este a chinezilor ci a europenilor in general si in special a Romaniei (habar nu am de ce) s-a pus embargo pe bateriile cu litiu, probabil pentru ca in China costa catva euro un acumulator iar la noi sunt preturi de cel putin 10 ori mai mari, banuiesc ca trebuie sa faca specula si firmele de pe aici, autohtone. Nu cred ca este chiar o chestie Europeana deoarece cei din Italia nu au acest embargo. Chestie politica, nu se potriveste electronica cu LIBERALISMUL, votati liberalii pentru preturi cu mult mai mari, P.S. Embargoul a aparut odata cu "Noul Guvern" asa ca nu prea sunt confuzii. Lasati electronica si faceti-va "liberali".

Cred ca ai incurcat forumul.

In general, cand pui ouale in acelasi cos risti sa le spargi pe toate.  

Acum 2 ore, Nico a spus:

Cred ca ai incurcat forumul.

In general, cand pui ouale in acelasi cos risti sa le spargi pe toate.  

Nicidecum, imediat cum s-a schimbat guvernul a aparut si asta pe siteul chinezesc si nu la una ci la toate bateriile lipo

lipo.JPG

Acum 18 minute, remus68 a spus:

Vad ca si ASTIA trimit in Timisoara, Romania.

Ebay trimite de oriunde, oriunde dar diferenta de pret este de 15 dolari americani ( 9 dolari diferenta de pret si 6 transportul cu vaporul), adica aproximativ 65 de lei, pai de preturi vorbeam, parca...😪 la un pensionar ca mine sau la un elev se simte din plin.

Editat de Dan57

Daca pensionarii au astfel de nevoi pe baza de Li-Po , stam bine la capitolul asta. Acum toata lumea vrea ieftin, aproape gratis, ca amaratii aia de chinezi le deseneaza cu creionul si ni le trimit noua.

• Haha 1
Acum 20 ore, Nico a spus:

Preturile in China au crescut dinainte de aparitia acelui virus.  Pentru o analiza eficienta trebuie luate in calcul mai multe aspecte.

Eu cred ca chinezi aveau virusul inainte de anuntul oficial.

Acum 8 ore, roadrunner a spus:

Efectele imediate se vad deja - Toate fabricile sunt inchise in China (productie zero) si nu putem fabrica nimic electronic aici in Irlanda din cauza ca nu primim PCB uri. Din pacate nici sa lucram cu parteneri Europeni de PCB-uri nu e o solutie pentru ca materialele tot din China vin (sau mai bine zis nu vin)

Interesant punct de vedere, deci sa ne asteptam la ce e mai rau pe piata de piese electronice sau electronice la modul general ?

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock