Sari la conținut

Conectare video (VHS player) la un LED TV !!!

elco

Postări Recomandate

Are un amic un video-player cu iesiri Scart si RCA, Audio si Video, si ma gandeam care ar fi cea mai simpla si eficienta metoda sa-l conectez la un LCD TV care are intrari HDMI si niste RCA-uri ? Sa-i zic sa cumpere un convertor scart-hdmi ? :scratchchin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, roadrunner a spus:

care o fi raspunsul corect ?   ... cainele meu zice RCA (da' nu te lua dupa el ca nu stie electronica)

:smile: update: nu are video cu iesiri RCA, l-am intrebat azi dimineata, scuze, eu asa aveam impresia ca vazusem. Deci, ramane sa cumpere un convertor SCART-HDMI, cred, nu?

Link spre comentariu

Acum 22 ore, elco a spus:

Are un amic un video-player cu iesiri Scart si RCA, Audio si Video, si ma gandeam care ar fi cea mai simpla si eficienta metoda sa-l conectez la un LCD TV care are intrari HDMI si niste RCA-uri ? Sa-i zic sa cumpere un convertor scart-hdmi ? :scratchchin:

Eu am folosit un video player Panasonic, care are intrare si iesire de RF, iesire pe care am conectat-o la antena TV-ului

cu un cablu lung de un metru.

Se cauta si se "prinde" ca un post de TV obisnuit, cu imagine si sunet, dar de calitatea VHS.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Acum 23 ore, gsabac a spus:

Eu am folosit un video player Panasonic, care are intrare si iesire de RF, iesire pe care am conectat-o la antena TV-ului

cu un cablu lung de un metru.

Se cauta si se "prinde" ca un post de TV obisnuit, cu imagine si sunet, dar de calitatea VHS.

@gsabac

Intrarea de antena e ocupata de cablu TV de la Digi.

Acum 6 ore, roadrunner a spus:

sau ...Cablu Scart -> RCA

RR

Cred ca e cea mai buna solutie. Dar acum m-am uitat la TV si are intrare de tip composite, trei mufe RCA pentru Video si doua RCA Audio In. Gasesc un cablu Scart - Composite ?

Link spre comentariu

In modul de lucru cu RF, antena de cablu se introduce in intrarea de RF si iesirea din video in televizor cu un cablu scurt de RF,

adica modulatorul intern insereaza semnalul din video in semnalul cablului.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Iesirea composite (adica semnal PAL) o sa mearga mult mai bine decat solutia cu modulator.

Oricum standardul VHS e sub rezolutia PAL daca mai adaugi si zgomotul de la modulator si partea de RF a televizorului o sa se vada mediocru cu RF.

RR

Link spre comentariu

Solutia cu convertor de la video VHS cu iesiri RCA(video complex plus audio) spre HDMI este valabila, costa in jur de 100lei,

convertorul, cablu HDMI-HDMI dintre convertor si televizor, cablu USB-USB pentru alimentarea din televizor si transportul.

Si eu mai am multe casete, un videoplayer si un videorecorder ambele Panasonic si am folosit in afara de cuplajul RF, foarte bun si de calitate,

un conector SCART in televizor (LCD Samsung Smart) si la celelalt capat doua mufe RCA in video,

semnal video si sunet (sunetul din video este mono).

Cablul l-am confectionat diy cu 2 cabluri coaxiale elastice de 75 ohmi si are o lungime de 2 metri.

Video-urile mele, cu unele televizoare mai vechi le-am cuplat prin 2 conexiuni RCA-RCA.

Succes!

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock