Sari la conținut

Doua sigurante

Postări Recomandate

O intrebare simpla.

Am doua sigurante , una pe + alta pe -  .  Consumul este de 750mA.

Valoarea celor doua sigurante trebuie sa fie 1A fiecare sau 500mA ? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exact. Nu este tensiune simetrica.

Asa este modulul din fabrica, cel de distributie a tensiunii. In plus, are un jumper pentru a comuta intre on/off, un rezistor si un led.

Sigurantele montate pe el erau de 500mA fiecare.  M-am scarpinat si eu in cap cand am vazut... Mai bine intreb decat sa pun sigurantele aiurea.

Doua persoane mi-au raspuns diferit si am intrat la banuieli.☺️

Link spre comentariu

Daca modulul de alimentare are sigurante de 500mA, stie fabricantul de ce le-a montat la valoarea aia... probabil ca daca se depaseste consumul ala, ceva se va incalzi foarte tare si apoi o sa faca poc... Consumul camerei este de 750mA (cu 50% mai mare decat ce poate livra modulul ala de alimentare). Sper ca alimentarea si camera nu au venit impreuna...

Link spre comentariu

M-am lamurit de tot prost am ramas.

Ala, fabricantul, are doua sigurante de 500mA pentru un consum de 750mA, sigurante puse pe + si masa.  Eu pun una de 1A pe plus si aia e, asa am procedat mereu, asa am vazut si-n alte acareturi.

Intrebarea era daca ce a facut ala e corect si de ce? Sau care e principiul? 

Link spre comentariu

Acum 5 ore, donpetru a spus:

Ati conectat consumatorul si ati masurat un consum mai mare de 500mA ?

Camera are consum maxim de maxim 750mA cand se aprind si ledurile IR. Nu asta ma intereseaza pe mine...

Vreau sa stiu daca doua sigurante (cum le-a pus chinezul ala, sau ce o fi) una pe plus si alta pe GND inseamna acelasi lucru cu una care insumeaza valorile celor doua dar pusa doar pe ramura pozitiva.

Acum 4 ore, remus68 a spus:

Si cu a doua siguranta ce se intampla?

Nimic, a fost inlocuita de un strap. Daca nu i-am inteles rostul si n-am gasit cale sa ma lamuresc, am procedat cum stiu.

PS.

In opinia mea, ambele sigurante ar trebui sa fie de 1A avand in vedere curentul de lucru care nu depaseste 750mA. 

Editat de Nico
gresit cifre
Link spre comentariu

Desigur, ar fi bine sa fie o siguranta de 1A pe un circuit cu consumul maxim de 0,75A, dar in acest caz, sursa ar trebui sa fie capabila sa reziste pana la un consum de 1A. De ce ar fi montat producatorul sursei o siguranta de 0,5A daca sursa ar functiona lejer la un consum dublu?

Link spre comentariu

La 05.02.2020 la 18:40, Nico a spus:

Asa este modulul din fabrica, cel de distributie a tensiunii. In plus, are un jumper pentru a comuta intre on/off, un rezistor si un led.

Sigurantele montate pe el erau de 500mA fiecare.

Sursa poate 12V si 10A.  E vorba de dracia care distribuie tensiunea respectiva la mai multi consumatori ( mai multe camere, DVR, reflector IR, etc. )

Aia are cate doua sigurante puse. 

Cred ca m-am exprimat cat se poate de clar, sau de nu, imi cer scuze. Sper ca de data asta s-a inteles despre ce e vorba.

La 05.02.2020 la 11:21, Nico a spus:

O intrebare simpla.

Am doua sigurante , una pe + alta pe -  .  Consumul este de 750mA.

Valoarea celor doua sigurante trebuie sa fie 1A fiecare sau 500mA ? 

Cam asta era intrebarea. 

Link spre comentariu

Doua sigurante de 500mA conectate in serie rezista la un consumator de maxim 500mA. Idem regimul de conectare in paralel a sigurantelor (daca v-ati gandit si la aceasta conexiune macar asa informativ fara a avea vreo legatura cu subiectul de fata).

In ceea ce priveste problema semnalata, demonstrati practic ca consumul trece de 500mA asa cum ati sustinut mai sus ? Pentru ca, daca exista o siguranta de 500mA pe plus si una identica pe GND (sau minus), consumul nu are cum sa depaseasca 500mA. Deci, din ceea ce ati spus mai sus in atatea postari nu sustine practic ca camera respectiva ar consuma mai mult de 500mA (postati niste imagini sa demonstreze asta). 

Link spre comentariu

Eu n-am întrebat dacă siguranțele alea țin curentul cerut de cameră. 

Răspunsul la întrebarea inițială l-am aflat, după cum ați precizat și dvs. Camera consumă exact cat am spus, credeti-ma pe cuvânt .

Editat de Nico
Link spre comentariu

La 05.02.2020 la 11:21, Nico a spus:

O intrebare simpla. Am doua sigurante , una pe + alta pe - .  Consumul este de 750mA. Valoarea celor doua sigurante trebuie sa fie 1A fiecare sau 500mA ? 

...

...

Sursa poate 12V si 10A. Cred ca m-am exprimat cat se poate de clar, sau de nu, imi cer scuze.

Pana acum NU ai precizat NICIUNDE ca sursa este de 10A... asa ca nu te-ai exprimat clar.

Pune linistit sigurante de 1A - presupun ca atunci cand ai spus ca este un consum de 750mA, l-ai masurat inainte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock