Jump to content
Sign in to follow this  
donpetru

Compresor auto sau pompa ?

SONAJ  

5 members have voted

 1. 1. Ce mijloc de umflare a rotilor de la masina vi se pare mai util in dotarea acesteia ?

  • Compresor autor (alimentat din bateria masinii)
   2
  • Pompa (manuala, de orice tip)
   3


Recommended Posts

De foarte mult timp ma bate gandul sa-mi achizitionez un compresor auto sau o pompa simpla (actionata manual), pentru umflat cauciucurile de la masina in diverse cazuri. Din experienta voastra, am citit (auzit) ca compresoarele se mai defecteaza si o pompa ar fi mult mai utila, pe de alta parte un compresor electric alimentat din bateria masinii e mult mai rapid si uzual s.a.m.d, deci acestea fiind spuse, ce recomandati ? Am facut un sondaj pe aceasta tema la care va rog sa raspundeti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In urma cu vreo douazeci de ani am cumparat un compresor auto (nou aparut la Metro si destul de scump la vremea aia). Ce multumit am fost cand am vazut ca manometrul era gradat pana la 18 bar... Am corectat presiunea in anvelope la autoturism de vreo cateva ori (total vreo 15 minute de functionare) si cand imi era lumea mai draga a facut poc... s-a rupt capul bielei si pistonul a spart cilindrul. Ala a fost primul si ultimul cumparat! Am o pompa nou achizitionata (o chinezarie ieftina, foarte robusta) dar nu o tin in masina 😄 Ma bazez pe roata de rezerva (nou nouta, cumparata impreuna cu celelalte 4 roti de vara, anul trecut) si inca neutilizata. Acasa am un compresor biciclindric de 700cmc (racit cu apa si actionat cu un motor trifazat de 4kW, cu butelie de 150 litri) si la serviciu avem un TN cu motor de 1,5kW, asa ca periodic verific si corectez presiunea in anvelope, daca este necesar.

Deci acesta este motivul pentru care in sondajul de mai sus, am votat pentru pompa.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seara bun,acest model de compresor folosesc de vreo 7ani fara probleme,folosit cam de vreo 25 de ori.Functioneaza foarte bine,carcasa metalica,am ridicat si la 4 bari.

https://www.cel.ro/compresoare-redresoare-and-accesorii/compresor-auto-hx-302-12-v-35-l-min-150-psi-cu-accesorii-pentru-umflat-galben-pMCo7NTcvNA-l/

Edited by niksound
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspunsuri. Am ales sa-mi incerc norocul cu un compresor auto de genul celui recomandat de utilizatorul @elco dar achizitionat din alta parte, unde e mai ieftin (165lei). Mai mult de 200lei parca nu as da pe o asemenea unealta. Ma gandeam la un moment dat si la o pompa actionata la picior, ramane in calcul ca un un fel de back-up sa-i spun asa. Topicul va ramane deschis deoarece chiar si in aceasta situatie orice parere este binevenita chiar si pentru alti utilizatori interesati de acest subiect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor!

Sunt de acord cu unele avantaje pe care ofera compresorul, mai ales comoditatea, insa m-am descurcat onorabil numai cu pompa timp de 20 de ani, de aceea am ales pompa. Este bine sa existe in ghiozdanul soferului si un set de fitile+ speraclul asociat pentru depanari rapide in situatii dificile. Spor si drumuri bune!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 oră în urmă, aureliann a spus:

Este bine sa existe in ghiozdanul soferului si un set de fitile+ speraclul asociat pentru depanari rapide in situatii dificile.

Le știam numai ca șnur de reparație rapidă. Acum am văzut că le mai spune și fitile. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Expresia face parte din dictionarul baietilor de la atelierele de vulcanizare la care mai ajung uneori.☺️

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.