Sari la conținut

Compresor auto sau pompa ?


donpetru

SONAJ  

5 membri au votat

  1. 1. Ce mijloc de umflare a rotilor de la masina vi se pare mai util in dotarea acesteia ?

    • Compresor autor (alimentat din bateria masinii)
      2
    • Pompa (manuala, de orice tip)
      3


Postări Recomandate

De foarte mult timp ma bate gandul sa-mi achizitionez un compresor auto sau o pompa simpla (actionata manual), pentru umflat cauciucurile de la masina in diverse cazuri. Din experienta voastra, am citit (auzit) ca compresoarele se mai defecteaza si o pompa ar fi mult mai utila, pe de alta parte un compresor electric alimentat din bateria masinii e mult mai rapid si uzual s.a.m.d, deci acestea fiind spuse, ce recomandati ? Am facut un sondaj pe aceasta tema la care va rog sa raspundeti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In urma cu vreo douazeci de ani am cumparat un compresor auto (nou aparut la Metro si destul de scump la vremea aia). Ce multumit am fost cand am vazut ca manometrul era gradat pana la 18 bar... Am corectat presiunea in anvelope la autoturism de vreo cateva ori (total vreo 15 minute de functionare) si cand imi era lumea mai draga a facut poc... s-a rupt capul bielei si pistonul a spart cilindrul. Ala a fost primul si ultimul cumparat! Am o pompa nou achizitionata (o chinezarie ieftina, foarte robusta) dar nu o tin in masina 😄 Ma bazez pe roata de rezerva (nou nouta, cumparata impreuna cu celelalte 4 roti de vara, anul trecut) si inca neutilizata. Acasa am un compresor biciclindric de 700cmc (racit cu apa si actionat cu un motor trifazat de 4kW, cu butelie de 150 litri) si la serviciu avem un TN cu motor de 1,5kW, asa ca periodic verific si corectez presiunea in anvelope, daca este necesar.

Deci acesta este motivul pentru care in sondajul de mai sus, am votat pentru pompa.

  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Seara bun,acest model de compresor folosesc de vreo 7ani fara probleme,folosit cam de vreo 25 de ori.Functioneaza foarte bine,carcasa metalica,am ridicat si la 4 bari.

https://www.cel.ro/compresoare-redresoare-and-accesorii/compresor-auto-hx-302-12-v-35-l-min-150-psi-cu-accesorii-pentru-umflat-galben-pMCo7NTcvNA-l/

Editat de niksound
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspunsuri. Am ales sa-mi incerc norocul cu un compresor auto de genul celui recomandat de utilizatorul @elco dar achizitionat din alta parte, unde e mai ieftin (165lei). Mai mult de 200lei parca nu as da pe o asemenea unealta. Ma gandeam la un moment dat si la o pompa actionata la picior, ramane in calcul ca un un fel de back-up sa-i spun asa. Topicul va ramane deschis deoarece chiar si in aceasta situatie orice parere este binevenita chiar si pentru alti utilizatori interesati de acest subiect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor!

Sunt de acord cu unele avantaje pe care ofera compresorul, mai ales comoditatea, insa m-am descurcat onorabil numai cu pompa timp de 20 de ani, de aceea am ales pompa. Este bine sa existe in ghiozdanul soferului si un set de fitile+ speraclul asociat pentru depanari rapide in situatii dificile. Spor si drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock