Jump to content
ionut90

Bobinare transformator tole E+I

Recommended Posts

A incercat vreodata cineva sa bobineze un transformator cu tole E+I intai secundarele si la urma infasurarea primara sau jumatate primar la inceput, secundare si la urma cealalta jumatate de primar ?? Se merita sau tot clasic e mai bine sau la fel ? :scratchchin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am facut asta de multe ori si am găsit si construcții industriale bobinate asa... atunci cand primarul nu este bobinat primul (langa miez) creste putin curentul de magnetizare lucru care se traduce printr-un "șoc" de curent mai mare in momentul conectarii la retea.... este necesară o siguranta de protectie pe primar un pic mai mare (ca valoare) fata de un bobinaj normal... functie de destinatia/utilizarea trafului, acest mod de bobinaj poate fi un avantaj.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor!

La trafuri de alimentare nu am incercat ci numai la cele de iesire, unde este aproape obligatoriu ca bobinajul sa se faca intercalat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut . Ar fi util o astfel de bobinare daca aveti grija la conectare sa aveti mereu legat neutrul la capatul exterior ,astfel aveti o 'ecranare' mai inedita a bobinajului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.