Sari la conținut

Ce v-ati cumparat de BLACK FRIDAY ?

prog

Postări Recomandate

Cred ca e primul an cand nu stiu ce sa cumpar de black friday si tocmai ma uitam la magazinele cunoscute de profil, gen emag, altex, si vad la TV ca foarte multi oameni au cumparat TV-uri grupa mare. Acum, de curiozitate, ma uitam la preturi si nu mi-a atrasa atentie mai nimic, pt ca o mare parte din preturi le cunosteam. Am vazut la TV ca in toata uniunea europeana se practica in ultima luna, de retail-eri, o usoara crestere a preturilor si apoi... BOOM, pretul e acelasi sau chiar mai mare cu cateva procente bune ?

Acum imi vine minte o intrebare: mai cred romanii in zile ca BLACK FRIDAY ? Sau amageala asta a vanzatorilor, daca exista, incetul cu incetul se va dizolva ? Cum vedeti voi lucrurile ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 13 ore, prog a spus:

Cum vedeti voi lucrurile ?

Simplu. Daca am nevoie de ceva anume, cumpar.

N-am nevoie de niciun fel de campanie promotionala, oricum s-ar numi ea. Back Friday e profitabila nu doar datorita cantitatilor vandute, dar si a adaosului comercial. Sunt putine produse al caror pret chiar scade simtitor si totul de bazeaza pe campanie si memoria scurta a cumparatorului.

Sa dau un exemplu. Vrei un televizor xx cu diagonala y de la firma z cu caracteristici tehnice q . Pretul il stii de mult, 1000 lei. Acum o sa-l gasesti la 700 lei pe acel xx cu aceeasi diagonala y, de la aceeasi firma z dar cu caracteristici tehnice a,b,c nicidecum q. 

O sa aflati ca si producatorii au produse gen Black Friday sau destinate doar anumitor vanzatori.

Mecanismul e ceva mai complicat de explicat. A nu se confunda cu lichidari de stocuri care inseamna altceva, dar nici aici legislatia nu se respecta si e folosita sintagma ca un slogan.

• Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Si daca-i mai pui firmware merlin e o bijuterie acest router. Singura conditie este sa fie RT-AC66U_B1. Pentru modelul simplu RT-AC66U nu se mai poate instala ultima versiune de firmware merlin.

Editat de vijelie02
  • Thanks 1
Link spre comentariu

Mersi. Dar mai folositi router-e, acum astia de la digi iti dau un router cu intrare de fibra optica care eu nici nu am cautat/nici nu am vazut la vreun magazin - vreau sa zic ceva calitativ mai bun!. Iar ca sa tin doua routere in priza, nu am o casa asa mare sa fie neaparat nevoie, bate bine semnalul WiFi.

Ma uitam acum, router-u alal e la 470lei !!!

https://www.emag.ro/router-wireless-asus-black-diamond-dual-band-ac-1750-aimesh-gigabit-ieee-802-11ac-ieee-802-11a-b-g-n-rt-ac66u/pd/ELJTKBBBM/

Link spre comentariu

Am intentionat sa arat ca exista si promotii reale, cat despre utilitatea unui rooter, singurul lucru care m-a atras la modelul asta, e faptul ca ofera optiunea configurarii unui spatiu de stocare gen cloud personal, folosind in plus un stick USB, ce poate fi accesat online

Editat de baldovica
Link spre comentariu

Exista un standard(sau normativa) care impune producatorilor de echipamentele WIFI sa aiba o anumita putere maxima in antena, parca 22db(nu sunt sigur dar cam pe acolo). Firmele serioase respecte aceste normative, altele nu. Am gasit echipamente cu 30db in antena. Deci indiferent ca am un router de 500 lei sau unul de 2500 lei, acoperirea wifi e aceeasi. Beneficiem doar de functionalitati extra ale acelui echipament.
Revenind la routere ASUS, firmware-ul default e cam slabut/limitat/instabil. Firmware-ul facut de merlin aduce foarte multe imbunatatiri, repara gaurile de securitate si multe lucruri noi.
@prog asa am si eu: Router DIGI configurat in bridge apoi am routerul meu ASUS-RT68U. Trebuie sa am control asupra tuturor setarilor. Cei de la digi nu iti dau voie sa te conectezi la interfata de management al router-ului. Router-ul de la DIGI e pozitionat chiar langa intrarea in apartament. De la el am tras un cablu UTP pana la sufragerie in spatele TV-ului loc in care se afla routerul ASUS.
Nu stau sa insir avantajele firmware-ului merlin se pot gasi usor pe site-ul lor.
Spor.

Link spre comentariu

Bine ar fi fost ca magazinele online de componente electronice sa aiba zile cu promotii la piese, gen Black Friday.

Si la mine cred ca e primul an cand chiar nu am avut ce sa cumpar de Black Friday!!! Poate o masina de spalat cu uscare automata, de astea parca nu am vazut dar nici nu am cautat foarte mult de black friday.

Link spre comentariu

Acum 5 ore, donpetru a spus:

Bine ar fi fost ca magazinele online de componente electronice sa aiba zile cu promotii la piese...

TME are asemenea promotii de cateva ori pe an... de exemplu, prin iunie, anul asta, de Ziua Energeticianului (in Polonia), au avut reduceri semnificative la mai multe componente. Atunci am cumparat mai multe transformatoare de 1kVA cu 380 lei/buc, fata de pretul normal de 463 lei/buc.

Link spre comentariu

4 hours ago, donpetru said:

Bine ar fi fost ca magazinele online de componente electronice sa aiba zile cu promotii la piese, gen Black Friday.

Ar fi fost fain.

Tin minte ca cei de la TME mai faceau promotii scotand tva-ul din pretul componentelor electronice.

On 11/15/2019 at 6:21 PM, prog said:

Am vazut la TV ca in toata uniunea europeana se practica in ultima luna, de retail-eri, o usoara crestere a preturilor si apoi... BOOM, pretul e acelasi sau chiar mai mare cu cateva procente bune ?

Adevarat. Daca urmaresti produsul dorit o perioada de timp, sa spunem mai lunga, observi fluctuatiile.

Eu am observat intr-adevar si scaderi reale ale preturilor, in nordul Italiei, la firmele de electrocasnice. Uneori unele produse erau si cu ~100 de euro mai ieftine. Acest fenomen se intampla totusi destul de rar.

Este adevarat si ca pe partea de produse electronice unde competitia este acerba (telefoanele mobile, tabletele, tv-urile etc.), unde de la an la an apar noi inovatii, coborarea pretului generatiei ex. 2019 catre finele anului mi se pare oarecum evidenta avand in vedere ca imediat trebuie sa ii ia locul generatia urmatoare.

Link spre comentariu

Niciodata nu m-au dat pe spate "sarbatorile" astea cu reduceri.De vreo 3 ani, inclusiv anul asta, nu am mai cumparat nimic...O sa cumpar cand am stricta nevoie de ceva chiar daca ar fi sa platesc 50-100 de lei in plus.Reducerile pe care le-am vazut si anul asta au fost nesemnificative...asa ca nu am pierdut nimic.

Oricum, de obicei cumparam 1,2 produse maxim, gen o masina de tuns, un hdd, chestii marunte si ieftine si in restul anului. De pe partea mea poate sa dispara acest black friday 🙂

• Thanks 1
Link spre comentariu

• 2 weeks later...
La 17.11.2019 la 1:05, remus68 a spus:

TME are asemenea promotii de cateva ori pe an...

Actionati! Mai aveti mai putin de 12 ore pana sa dispara discountul de 20%...

Eu am cumparat un sac de electrolitici snap-in si inca ceva maruntisuri... :smile: 

TME.jpg

Link spre comentariu

Da, luati cu incredere la acelasi pret ca si inainte de reducere. Intamplator aveam facut un print screen la o lista din parcare, cu preturi, etc. Acum ca au anuntat marea reducere, m-am gandit sa suplimentez comanda.

Surpriza, preturile standard erau marite cu procentul reducerii anuntate. In concluzie, cumperi de fapt la acelasi pret oferit inainte de black pomana.

Din toate cele 30 de pozitii cuprinse in parcare , nici una nu beneficia de reducere reala.  Asta am constatat eu. 

Link spre comentariu

Poate, dar la ce am avut eu in lista, cca. 30 de repere, pretul a fost miscat in sus cu valoarea reducerii. La toate.

Nici macar unul nu a fost mai ieftin decat inainte de anuntata oferta.  Daca nu aveam acel print screen cu valorile comenzii, luam oferta de buna in cea mai mare parte ca tineam minte doar cateva preturi.

Uite, acum ma uit la o componenta. Inainte de reducere era 0,64 lei bucata. In timpul ofertei era 0,7( scazut la 0,65)  iar acum este 0,69.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock