Sari la conținut

Rotopercutor - care este cea mai buna alegere in 2019

Postări Recomandate

Buna ziua, ma intereseaza un ciocan rotopercutor. Am vazut pe site-urile magazinelor de bricolaj diverse modele, incepand de la Makita, DeWalt, Bosch albastru si pana la Panzer si Hobbyist.

Vreau sa il folosesc pentru a-mi renova casa, adica spart beton (nu pe suprafete mari) de maxim 10cm grosime, gaurit in caramida si beton cu percutie (diametru maxim 20mm). 

Astept recomandarile dvs. 

Va multumesc anticipat.

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7043-rotopercutor-care-este-cea-mai-buna-alegere-in-2019/
Distribuie pe alte site-uri

Cerintele dvs. ar impune achizitionarea unui ciocan demolator. Eu prefer sculele Bosch neprofesionale si nu le imprumut niciodata.

Au fost prieteni care mi-au solicitat rotopercutorul si am ales sa dau eu gaurile sau sa sparg betonul. Masinile de uz neprofesional se folosesc ocazional la lucrari de mica anvergura si trebuie avut grije ca niciodata sa nu se supraancalzeasca, trebuie o pauza dupa citeva minute de utilizare.

@gsabac

Editat de gsabac

Pentru ce ai tu de lucru nu ai ce face cu Panzer, Hobbyist si alte jucarii...

La cat costa scula din link-ul de mai jos nu ar trebui sa te mai gandesti la alte variante...Una semiprofesionala sau mai slaba costa cam jumate dar nu o sa se compare niciodata cu cea albastra profesionala. Daca stii sa lucri cu ea te tine cat traiesti 🙂

https://www.atelierultau.ro/bosch-gbh-26-dfr-rotopercutor-sds-plus-800-27-mandrina-interschimbabila-protectie-suprasarcina-valiza-plastic-p-88.html?gclid=Cj0KCQjwjOrtBRCcARIsAEq4rW4EETLVeK2xlKDi_GaDZeANqnVNk-8ByrykwJluVf9Y83t1h1P5jUEaAjDMEALw_wcB

• Thanks 1

Recomand si eu Bosch 2-26 profesional. Am versiunea cu mandrina nedetasabila achizitionata de pe site-ul atelierultau.ro si functioneaza OK de cativa ani buni. Bineinteles, inainte sa aleg acest model de rotopercutor am vazut diverse review-uri, chiar si demonstratii pe youtube privind durabilitatea diverselor rotopercutoare. De asemenea, detin si un rotopercutor STERN cu masa inertiala achizitionat prin 2007 care la lucrari "mai grele", chiar si gauri in beton de 25mm, si-a facut datoria cu BRIO. Totusi, pentru lucrari casnice uzuale un Bosch 2-26 este mai mult decat suficient, este si usor, si comod la lucru.

Salut,

eu vara aceasta am folosit cu brio PBH2100RE, la trasee pentru instalatia electrica. Este drept ca face parte din categoria "Power tools for DIY Enthusiasts" dar la mine atat pe percutie cat si pe gaurire a functionat ireprosabil fara a da semne de oboseala.

La beton armat, pentru a nu face prea mult zgomot, traseele le-am conturat intai cu flexul cu disc diamantat, apoi am venit cu rotopercutorul.

PBH2100RE ca pret este undeva un jurul valorii de 100 €.

Confirm ca produsele Bosch sunt de calitate superioara atat cele semi-profesionale cat si cele profesionale.

Cateva poze cu produsul meu in lucru:

IMG_5998.jpg

IMG_5640.jpg

IMG_4269.jpg

• Like 1

Multumesc tuturor pentru recomandari.

Am vazut pe site-uri ca mai exista, pe langa GBH 2-26, GBH 240. Acest rotopercutor e mai slab sau mai vechi in din punct de vedere tehnic ? De ce nu ati recomanda GBH 240 (exceptand pretul) ? 

Vad ca diferenta de putere intre cele 2 rotopercutoare este de 10W, energia de percutie este de 2.7J la ambele si ambele fac parte din categoria Bosch albastru...

Editat de Mihai3

Principala diferenta intre GBH 2-26 si 240 e faptul ca 2-26 are diametrul maxim de gaurire in beton = 26mm iar GBH 240 = 24 mm.

Pentru dibluri uzuale, de 6/8mm, o energie de percutie de 2,7J e mai mult decat suficienta. Mai multa energie nu trebuie deoarece la dibluri de 6 are tendita de a largi diametrul de gaurire in zona de tencuiala a peretelui (ma refer la rotopercutoarele cotate spre ex. cu 3,2Jouli). Versiunea de 2,4 Jouli e buna si aceea la dibluri dar 2,7 mi s-a parut la spart canal in perete mult mai eficient. Plus, ca cu 2,7J diblurile de 10...12mm merg mai repede. Deci, mergeti pe varianta de 2,7Jouli daca urmariti o activitate cu multe dibluri, canalet si ceva lucrari conexe ocazionale. Peste 3J e bun un rotopercutor doar daca urmariti sa dati gauri prin perete de 25mm sau 32 pentru a trage tevi de PP. Dar pentru astfel de activitati e mai bun un un rotopercutor cu masa inertiala care are cel putin 3,5J (pt acasa merge si un minim 3,2J dar daca urmariti lucrari mai ample e bine la capitolul asta ceva mai multi Jouli, chiar si de rezerva).

• Like 1

Mai cititi inca o data ce am spus mai sus. Ceva va scapat. Nu stiu cum ati ajuns la concluzia ca ar fi si varianta 240 de 2,4J !!! Poate ma lamuriti si pe mine. Mai sus, eu fac referire la 2,4J la anumite rotopercutoare, nu numai Bosch, care au o asemenea energie de percutie.

Poate studiati si un rotopercutor Hilti, scule considerate de unii mesteri ca dintre cele mai bune.

Eu am cumparat si folosit din 2001 si pana in prezent un rotopercutor Bosh (verde) BOSCHHAMMER tip PBH 160 R, 420W, 0-1100rot/min, 4-16mm beton, 13mm otel, 30mm lemn si 1,3J. Am cumparat o gama aproape completa de spirale de la 5 la 18mm si lungi pina la 40 cm. In completare am adaugat o mandrina SDS ROHITI de la 1,5 la 13mm pe care am folosit-o cu spirale normale, sau cu reductie de 10mm, pana la 20mm si pentru infigerea de fier beton de pana la 12mm, cu ancore chimice, in beton armat. Deasemenea mandrina am folosit-o pentru suportul de biti si de chei tubulare, cu care am montat grinzi de lemn cu holsuruburi cu cap cruce pina la 250mm si suruburi de lemn cu cap hexagonal cu D=8mm si lungi pana la 150mm.

Un user de pe alt forum posta cam asa: "P.S. Nu apasati in scula la gaurire si spargere, lasati scula sa bata in suspensia ei,
 lasati scula sa exercite forta si sa lucreze, nu o faceti voi.
 Respectati limitele impuse de producator, respectati timpii de pauza, folositi burghie si dalti noi si de calitate.
 Asigurati necesarul de ungere al SDS cu o pelicula subtire de vaselina.
 Si nu imprumutati sculele la cretini. Eu sunt patit, si nu odata..." 

Chestia cu apasarea sculei am patit-o si eu la magazinul Bosh cand am cumparat scula. Avea un calup urias de beton si l-am rugat sa fac o proba cu un spiral de 10mm pentru beton. Rezultatul a fost un mare fiasco, oricat am incercat, bazat pe experienta cu spirale normale in metal. Vanzatorul a dat o gaura apreciabila imediat si mi-a explicat ca scula trebuie tinuta cu o apasare usoara in balans, ca sa lovesca prin forta proprie. Ca orice scula dupa cateva minute de folosire se incalzeste si trebui respectat timpul de pauza pentru racire. Pentru gauri cu diametrul mai mare, am dat mai intai gauri precise cu spirale mai mici, apoi le-am largit treptat, desi masina este pentru maximum 16mm am dat gauri si de 18mm. Aceste masini poseda un ambreiaj fix si daca se depaseste cuplul maxim, decupleaza cutia de viteze de la mandrina SDS, efect util pentru scula si operator.

@gsabac

• Like 2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock