Sari la conținut

DP0804 - Vumetru cu tranzistoare si cu led peak-protect


Postări Recomandate

DP0804 este un PCB care se poate folosi pe partea frontala a carcasei amplificatorului si a fost special conceput ca sa fie folosit cu kitul DP0142 = MX800 prezentat cu cateva zile in urma. DP0804 este un cablaj imprimat inspirat din PCBul care echipeaza partea frontala a amplificatorului TAmp din seria TSA2200. Am facut un PCB intr-un singur strat ca sa fie mai usor de reprodus prin metode D.I.Y cunoscute. Pe placa MX800 o sa vedeti un rezistor intercalat intre -V de acolo si -V de pe placa DP0804. La valori nu am umblat aproape deloc. Schema, asa cum o s-o vedeti, este foarte asemanatoare cu o alta schema din alte amplificatoare audio, dar nu Tamp. Eu am venit doar cu o mica contributie privind valorile unor piese si bineinteles, asa cum va spuneam, cu un PCB intr-un singur strat fara nici un jumper. 

Proiectul DP0804 este gratis si se poate descarca de mai jos:

DP0804 - STEREO VUMETER BOARD with FAULT & POWER LEDs.pdf

Eventuale intrebari si imagini cu realizare practica a acestui kit electronic se pot prezenta in cadrul acestui topic.

Spor la mesterit.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7033-dp0804-vumetru-cu-tranzistoare-si-cu-led-peak-protect/
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Doar o intrebare pentru Donpetru. Acest VU metru se poate folosi si la alte amplificatoare, gen: GX400, AV400 v2 & v3, FET400 mk2 etc. Cum se leagă, ce modificări trebuie făcute in funcție de tensiunea de alimentare șamd?

DP0804 merge folosit la orice amplificator audio cu alimentare diferentiala care permite tensiuni simetrice de alimentare in domeniul: +/-24Vdc...+/-120Vcc (tensiuni mai mici sau mai mari nu recomand, desi s-ar putea sa functioneze dar nu foarte precis la tensiuni mai mici de +/-24Vcc). Va recomand sa parcurgeti documentatia MX800 (tocmai am postat-o in conversatia privata deschisa pentru cablaje de fabrica MX800). In acea documentatie am postat o imagine de interfatare a proiectului MX800 cu DP0804 si urmarind exemplul de acolo, se poate aplica si in cazul celorlalte amplificatoare audio. De fapt, chiar si indicatiile din foaia PCB All Layers a proiectului DP0804 sunt foarte sugestive iar un desen nu cred ca isi are rostul. Interfatarea o putem discuta detaliat in subiectele dedicate diverselor amplificatoare audio. Cred ca e cel mai bine acolo.

Editare ulterioara: Pinul protect se activeaza cu tensiune pozitiva, tipic +24Vdc iar -VDC se refera la -V amplificator audio.

  • 10 months later...

Salutare

Daca as vrea sa folosesc doar ledurile de semnal, power si clip, ar trebui sa pun ceva in locul ledurilor lipsa?

Am un crown CLS800 care nu are nici limiter nici clip, si macar clip sa ii pun.

Editat de lorin

Multumesc mult!! Si o schema pentru un limiter aveti la indemana?

 

LE: R24 din schema si R30 ati omis sa le stergeti sau asa trebuiesc lasate?

Editat de lorin
  • 1 year later...

La cererea unui utilizator a forumului care a achitat cateva bucati PCB in avans, am dat comanda de mai multe PCB-uri de fabrica, asa ca, daca sunt utilizatori care mai doresc asemenea PCB-uri - proiect DP0804 - ii rog sa lase un mesaj aici - pretul unui PCB = 18lei - voi intra in posesia PCB-urilor (soldermask mov, silkscreen alb, doua layere) in prima jumatate a lunii mai a.c. Asa ca, daca doriti sa aveti bucatile voastre rezervate, se pot achita in avans pana voi intra in posesia lor.

  • 3 weeks later...
  • 7 months later...

Au mai ramas cablaje imprimate disponibile de vanzare DP0804 - 18 lei bucata (foto mai sus).

 

La cererea unui utilizator al forumului TEHNIUM AZI, postez mai jos o metoda de conectare DP0804 la doua module de amplificare DP0120:

DP0804 - 2 x DP0120.png

  • 3 months later...

Pinul FAULT este folosit intr-un circuit de protectie, cum ar fi protectia la tensiune continua pe iesirea amplificatorului. LED-ul FAULT se aprinde daca se aplica pe pinii PROTECT CH-A, respectiv PROTECT CH-B, spre exemplu, un 24Vdc, dar se poate activa si cu o tensiune pozitiva mai mica de 24Vdc caz in care rezistorii R9=R10 vor trebui sa aiba valori mai mici de 5,1kOhm, cum ar fi 2,2kOhm sau 1,8kOhm, daca folositi 12Vdc. Un exemplu de circuit de protectie care poate activa acest LED este prezentat in mai multe proiecte, cum ar fi DP0142 sau DP0154. Un proiect gratis este DP0829 unde pinul FAULT de la DP0804 poate fi activat cu potentialul terminalului colector a tranzistorului Q7 din proiectul DP0829. Si mai sunt si alte proiecte, asemenea DP0829 care se pot plia sa activeze LED-ul FAULT. Trebuie doar sa studiati putin fisierele PDF atasate cu proiectele prezentate de mine la rubrica binecunoscuta:

https://www.tehnium-azi.ro/forums/forum/131-donpetru-projects/

 

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock