Sari la conținut

DP0806 - Intput-Out PCB audio amplifier with softstart and PSU

Postări Recomandate

Salutare donpetru, cumva R53 trebuia sa aibe alta valoare, am observat ca este cam aceeasi schema ca la SA100C, acolo avea 4.7K in loc de 22K, posibil sa fie o greseala in lista de piese la valoarea aceasta ? Multumesc si astept raspuns.

Editat de outtek

In proiectul SA100C este vorba de un cu totul alt tip de releu fata de proiectul TA1000PSv2 sau DP0806. De fapt, in proiectul TA1000PSv2 sunt piese asemenea celor din circuitul de softstart DP0806. Deci, folositi valorile recomandate in liste de piese DP0806 sau cele de pe cablaj, care trebuie sa fie identice.

Seara buna, am rezolvat problema , se pare ca nu avea absolut nimica montajul ci comutatorul de test  folosit cu doua pozitii  care din ceea ce am observat comuta temporar si imperfect cel putin spus. In orice caz functioneaza corect asa ca sa fie invatare de minte sa verific pana si ultimul element de circuit folosit daca chiar este fuctional. O seara buna.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 months later...

La Multi Ani!

In perioada scurta de concediu am realizat montajul DP0806 Input-Output.Testele le-am realizat cu CI NE5532,deoarece TME a avut pauza tehnica si nu am avut de unde procura OPA2134.

Montajul functioneaza foarte bine si cu NE5532,insa abea astept sa iau noile circuite OPA.Pe scurt scoate un sunet placut,cald,bogat si are forta,se simte la auditie.Nu stiu cat de bine se aude pe filmari dar,pe viu mie personal mi-a depasit asteptarile.La testari am folosit modulele finale SARA. Ma gandesc cu nerabdare cand o sa-l cuplez cu MX800,mai am finalii de luat.

Felicitari dl-ui Donpetru pentru aceasta realizare,de exceptie,o sa vedeti cand le veti realiza si dv!

https://youtu.be/il1O7d0z-Dw

https://youtu.be/KI05giT4LCk

• Thanks 2

Pana la sfarsitul acestei luni, orice comanda de cablaje DP0806 va beneficia de transport gratuit cu Posta Romana si reducere 50% la transport prin curier rapid pe teritoriul Romaniei. 

• 1 month later...
La 26.10.2019 la 18:06, donpetru a spus:

In functie de modul cum cablam amplificatorul pentru a nu ajunge la bucle de masa se va lua decizia de a unii pe placa GND-ul sau se poate lasa asa cum este. In acest sens e important de retinut urmatoarele reguli:

1) daca se folosesc kituri de amplificatoare audio cu optiunea dezvoltata de mine "SERVICE MODE" unde avem posibilitatea sa folosim un jumper sau rezistor, va recomand dupa testarea amplificatoarelor sa nu folositi nici un rezistor sau jumper pe placile amplificatoarelor dar sa uniti GND-urile pe placa DP0806. Eu asa voi configura noua statie de amplificare cu MX800 - e vorba de acea carcasa de amplificator audio care ati vazut-o si in testul de pe youtube - eu am dezvoltat optiunea asta deoarece in configuratia asta de cablare managementul zgomotului de fond mi s-a parut mai bun decat in cazul pct. 2 de mai jos. Kituri de amplificatoare cu optiunea Service Mode (SM) se preteaza si in cazul in care partea de corector de ton sau preu din statia de amplificare se alimenteaza din aceleasi infasurarii trafo ca etajele amplificatoare de putere.

2) kiturile de amplificatoare audio care nu au conectorul SERVICE MODE de care va spuneam, vor trebui sa foloseasca placa DP0806 asa cum este, deci fara strap pe traseul GND. In acest caz. e lesne de inteles ca e nevoie de un transformator cu infasurari separate (galvanic) pentru partea de forta si cea de semnal mic - asta in cazul in care va ganditi sa folositi DP0806 si in cazul alimentarii altor kituri de amplificare fara optiunea SM.

dl. Petru, va rog sa faceti un articol Tehnium Azi unde sa explicatii chestiile astea si ce legatura au cu modul in care trebuiesc legate infasurarile secundare ale transformatorului. Si eu am inteles (sau cred asta!) dar sigur e lume care nu a inteles exact rolul jumper-ului service mode si cat de util este pentru evitat bucle de masa atunci cand avem un transformator cu numai doua infasurari simetrice secundare si vrem sa alimentam amplificatorul de putere si preamplificatorul (inclusiv corectorul de ton) din acele infasurari.

Editat de ionut90
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Salutare donpetru, in ce masura puteti posta cote pentru acest cablaj ca sa ne ajute sa facem un desen pentru a taia corect un model pentru aceasta? Sau aveti deja cotele avand in vedere ca conectorii se potrivesc corect pe acea masca de la TAmp, sau daca aveti deja un desen ar fi super. Multumesc anticipat,

Florin

Acum 5 ore, outtek a spus:

Salutare donpetru, in ce masura puteti posta cote pentru acest cablaj ca sa ne ajute sa facem un desen pentru a taia corect un model pentru aceasta? Sau aveti deja cotele avand in vedere ca conectorii se potrivesc corect pe acea masca de la TAmp, sau daca aveti deja un desen ar fi super. Multumesc anticipat,

Florin

Pagina din documentatie care prezinta toate straturile PCB cu cotele aferente cred ca este suficienta pentru a trasa conturul placii. Celelalte cote de gauri rezulta in urma suprapunerii stratului "copper bottom" peste placa deja decupata. Sa inteleg ca ati dori niste cote si pentru gaurile de prindere de 3.2mm din interiorul placii ? Sau va intereseaza in mod special cotele dintre axele de simetrie a conectorilor intrare/iesire, respectiv alimentare ? Daca va intereseaza cotele conectorilor, ganditi-va ca in timpul producerii cablajului imprimat prin metoda de transfer termic se intampla ca datorita intinderii prin incalzire a hartiei s-ar putea sa constatati ca cotele nu sunt exact cele masurate de mine in program. Iar din acest motiv, dupa constructia cablajului se poate trasa foarte usor axele de simetrie a conectorilor mentionati anterior si de abia dupa aceea construit panoul din spatele amplificatorului. Deci, din aceasta cauza eu nu am prezentat initial acele cote ale conectorilor.

Salutare donpetru , ma refeream prin model la masca de pe spate , adica sa gaurim masca exact pentru a intra acei conectorii 6 conectorii si cele doua comutatoare, exact ca cea prezenta pe masca de spate la TAmp. Banuiesc ca ati avut si aveti cote exacte la masca daca ati facut cablajul sa se potriveasca la fix cu carcasa acea de fabrica. Mai vorbisem cu nicksound legat de acea masca si ideea ar fi fost sa ajungem la cotele exacte/ desen care sa poate fi utilizat de un echipqment CNC sa taie frumos si precis masca de spate.

Multumesc,

Florin

Cotele panoului din spate a carcasei T-Amp le-am aflat masurand distanta dintre axele de simetrie a conectorilor. De fapt, distantele dintre axele de simetrie a conectorilor le-am determinat avand o bucata de cablaj originala cu conectorii care veneau la spatele carcasei T-Amp. Bun, partea asta e simpla... sa spunem dar: ar mai trebui determinat sau masurat pozitia dintre centrele fiecarei gauri a conectorilor in raport cu axa y - eu avand carcasa nu am mai masurat aceste cote, ci doar cotele pe axa x. Deci, ar trebui sa fac o imagine a pozitiei gaurilor pe panoul din spatele carcasei amplificatorului T-AMP si avand acum placa montata (parca nu as mai vrea sa o dau jos!) trebuie sa gasesc o solutie astfel incat masuratorile sa iasa cat mai precise, asa cum am procedat in cazul gaurilor de prindere a placii DP0806 (desi si aici sunt mici mici cote inexacte dar merge pana la urma prinsa placa).

Da, nu e rea ideea decuparii mastii din spate pe un CNC.

Asadar, astept pareri, sugestii, sfaturi, cu privire la reproducerea exacta a punctelor de gaurire a orificiilor unde sa intre conectorii. Nu am cautat manualul de service T-Amp TSA dar poate gasim acolo niste cote mult mai exacte !!!

Donpetru,

daca aveti un model 3D al placii cu piesele e destul de usor de facut un desen 2D pentru masca - (cu software adecvat) - ma ofer sa ajut daca aveti fiserul 3D (format STEP IGES sau SolidWorks)

RR

• Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock