Sari la conținut

DP0806 - Intput-Out PCB audio amplifier with softstart and PSU

Postări Recomandate

• 2 weeks later...

Super placa DP0806. Se poate folosi la orice amplificator audio de putere.

Totusi, dl.Petru, de ce este intrerupa masa intre capacitoarele de filtraj si restul placii, prin 5 conexiuni ? Care e motivul ? Ajuta la ceva ?

In functie de modul cum cablam amplificatorul pentru a nu ajunge la bucle de masa se va lua decizia de a unii pe placa GND-ul sau se poate lasa asa cum este. In acest sens e important de retinut urmatoarele reguli:

1) daca se folosesc kituri de amplificatoare audio cu optiunea dezvoltata de mine "SERVICE MODE" (SM) unde avem posibilitatea sa folosim un jumper sau rezistor, va recomand dupa testarea amplificatoarelor sa nu folositi nici un rezistor sau jumper pe placile amplificatoarelor dar sa uniti GND-urile pe placa DP0806. Eu asa voi configura noua statie de amplificare cu MX800 - e vorba de acea carcasa de amplificator audio care ati vazut-o si in testul de pe youtube - eu am dezvoltat optiunea asta deoarece in configuratia asta de cablare managementul zgomotului de fond mi s-a parut mai bun decat in cazul pct. 2 de mai jos. Kituri de amplificatoare cu optiunea Service Mode (SM) se preteaza si in cazul in care partea de corector de ton sau preu din statia de amplificare se alimenteaza din aceleasi infasurarii trafo ca etajele amplificatoare de putere.

2) kiturile de amplificatoare audio care nu au conectorul SERVICE MODE de care va spuneam, vor trebui sa foloseasca placa DP0806 asa cum este, deci fara strap pe traseul GND. In acest caz. e lesne de inteles ca e nevoie de un transformator cu infasurari separate (galvanic) pentru partea de forta si cea de semnal mic - asta in cazul in care va ganditi sa folositi DP0806 si in cazul alimentarii altor kituri de amplificare fara optiunea SM.

• Thanks 2

Mersi dl.petru. Acum am inteles care e treaba.

Asa cum spuneam intr-un mesaj anterior cand m-am abonat la un cablaj DP0806, as vrea sa folosesc placa asta sa alimentez doua amplificatoare SARA de astea noi. Din ce ati spus mai sus, se pare ca voi fi nevoit sa aplic pct.2 la cablare, pentru ca kiturile astea SARA nu vin cu optiunea "service mode". Totusi, de ce ati denumit optiunea asa ?

Salutare, ce fel de conector Speakon ati folosit deoarece din ce am cautat pe TME nu ar fi cel mentionat in documentatie sau nu am cautat eu destul de bine.

Multumesc.

Editat de outtek
Acum 5 ore, ionut90 a spus:

Totusi, de ce ati denumit optiunea asa ?

Optiunea asta am denumit-o asa din cauza ca jumper-ul se foloseste pe kitul amplificatorului atunci cand il probam sau este in regim de service. Deci, ideea asta de service mode a venit de la faptul ca, daca amplificatorul merge pe cablare fara jumper, ca sa-l testem individual va fi nevoie sa apelam la jumper.

Totusi, sunt situatii cand si in exploatare se poate folosi jumper-ul caz in care NU trebuie jumper GND pe kitul DP0806. Asadar, daca avem kituri de amplificare cu jumper SM si DP0806, jumperii trebuie montati ori pe kitul amplificatorului, ori pe DP0806. Spuneam mai sus ca prefer varianta cu jumper pe DP0806.

Daca sunt kituri de amplificare fara optiunea SM, atunci nu avem incotro decat sa nu folosim jumper pe GND la kitul DP0806 dar e musai in acest caz ca transformatorul sa aiba infasurari separate galvanic intre partea care alimenteaza preul si amplificatorul.

Acum 3 ore, outtek a spus:

Salutare, ce fel de conector Speakon ati folosit deoarece din ce am cautat pe TME nu ar fi cel mentionat in documentatie sau nu am cautat eu destul de bine.

Multumesc.

https://ro.mouser.com/ProductDetail/Neutrik/NL4MD-V?qs=sGAEpiMZZMtAYTMy7wxAr69M6nN4wJGJbR6KIA%2FrOfI%3D

nl4md-h-2.pdf

Salutare donpetru, comutatorul acela dublu din documentatie care este gresit  , ca inlocuitor corect  am putea folosi acest model : PN22SJNA03QE , daca gresesc sa ma corectati.

As sugera sa modificati si Pdf-ul atasat in forum sa nu comande alti  colegii de forum din graba, neatentie, ceva gresit ( eu ma numar printre acestia  din pacate :(( , asta e acum ) .

In privinta operationalelor sa inteleg ca OPA2134 ar fi cel mai recomandat  , si 5532 ar fi cel  cu performante ceva mai slabe in implementarea de fata? Intreb deoarece diferenta de cost este semnificativa intre cele doua. 

Locul lasat pentru radiator are la baza vreun model anume deja fabricat? sau va trebui sa gasim ceva care se potriveste sau sa il facem sa se potriveasca ? 

Multumesc si o seara buna. 

Editat de outtek

O sa actualizez lista de piese din documentatie, in ceea ce priveste comutatorul dublu care atentie trebuie sa fie model PN22S, cu S la sfarsit nu cu L. "S" inseamna ca distanta intre pini este de 2.5mm, nu 3 sau 3.2. Dupa codul ales PN22SJ e OK.

Eu am testat placa cu NE5532 si am fost foarte multumit de cum merge. Am doua OPA2134 si cand o sa finalizez de asamblat o placa DP0806 (asta dupa ce vin capacitoarele mari de filtraj) o sa fac un test si cu aceste operationale. Ba mai mult, o sa incerc si cu MC33078.

Radiatorul comun pentru cele doua punti redresoare si LM317-337 este de fapt o bucata de vreo 11cm de bara rectangulara de Al de 40x20mm (eu am cumparat un metru cu vreo 15...16 lei). In cazul puntii redresoare de pe softstart, doar daca folositi transformatoare de peste 800...1000VA trebuie obligatoriu o mica tablita de Al prinsa de acea punte redresoare. In caz contrar, se poate lasa puntea asa, fara radiator.

• Like 1

Am si NJM2068. Acest NJM se regaseste prin mai multe scule audio Yamaha si Marantz, fiind compatibil la pini cu NE5532. 

P.S: Biine ar fi sa testam 0806 mai multi utilizatori cu diverse amplificatoare operationale si apoi sa postam aici concluziile de rigoare, urmand ca in functie de aceste asazis review-uri ceilalti utilizatori sa aleaga mult mai usor AO-ul cel mai potrivit cu buzunarul si calitatea sunetului pe care o urmareste fiecare.

Salutare donpetru, o intrebare tensiunea de 13.3V pe dioda zener de 24V avand in vedere ca la asamblare am masurat rezistoarele , tranzistorii...etc s-ar putea datora unei diode zener defecte? Acele condensatoare de 220uF si 100uF sunt bune (Panasonic FC uri de impedanta redusa care leam avut deja achizionate anterior acum vreun an, nu se incalzeste nimica , ledul de stare se aprinde initial brusc ok dupa care este mai chior si releul nu anclaseaza, la bornele releului valoarea tensiunii este foarte mica, tranzistoarele le-am verificat inainte si erau ok. Ce ar putea fi ( zenerul folosit este un bzx85c24v nu zpy24, nu ca ar fi atat de relevant in acest circuit...)

Multumesc,

Florin

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock