Sari la conținut

DP0142 - MX800 - 800W/4Ohm PRO Audio Amplifier

Postări Recomandate

• 4 months later...

Buna ziua la toti!

Am nevoie de un sfat. Am cumparat cablaje (8buc!) pentru acest amplificator si vreau sa zic ca lucreaza perfect! Toate sunt alimentate la +- 97VDC.

Intrebarea este urmatoarea - Cate perechi de tranzistori (am folosit MJL3281-1302) pot sa adaug la cele 5 din cablaj fara sa incarc puntile anterioare?

Multumesc pentru raspuns!

O zi buna sa aveti!

@rotundu, avand in vedere ca acest proiect DP0142 are ca prefinali doua tranzistoare identice cu tranzistoarele finale, pe langa cele 5 perechi de finali mai puteti adauga lejer inca 5 perechi in paralel. Acest lucru va permite sa obtineti pe impedante mai mici de 4 Ohm o putere mai mare sau, altfel spus, veti putea folosi amplificatorul pe 2 Ohm lejer, sau chiar si intr-un ohm, pastrand tensiunea de alimentare. Daca folositi un asemenea numar de perechi de tranzistoare finale (sau chiar si una, doua in plus pe langa cele 5 existente) va trebui sa verificati cum raspunde limitarea de curent (vedeti semireglabilele R24, R63). S-ar putea ca raspunsul acestei limitarii in cazul utilizarii a unui numar mai mare de 5 perechi de finali sa va forteze sa folositi tot un minim 4 Ohm pe iesire. Bineinteles, ca sa eliminati aceasta problema ati putea ca la tranzistoarele suplimentare conectate in paralel sa nu folositi rezistoarele de monitorizare a curentului prin rezistoarele din emitoare (ex. R32, R34 etc). Nu e critic acest lucru (retineti ca sunt producatori de echipamente audio profesionale care monitorizeaza in schemele lor de amplificare de zeci de ani vechime doar o perechi de finali si nu au avut probleme). Bineinteles, e un risc dar nu e critic. Mai exista si varianta sa tatonati valorile rezistoarelor din limitarea de curent dupa adaugarea perechilor de tranzistoare suplimentare.  

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

O sa mai adaug eu un set de PCB-uri ca sa facem 10 seturi sau mai putem adauga daca mai sunt utilizatori interesati. Dar, daca mai adaugam, va trebui sa ajungem la 20 de bucati (10 seturi) ca sa pot da comanda. O sa mai astept cateva zile iar saptamana viitoare voi deschide conversatia privata cu utilizatori abonati aici ca sa putem strange suma de bani.

Nu uitati, acest DP0142 a fost gandit sa fie folosit in tandem cu proiectele DP0806 si DP0804 (ambele proiecte sunt gratuite si le gasiti la rubrica binecunoscuta aici in forum).

Editare ulterioara: Pretul unui PCB: 50lei cu documentatie inclusa.

• Like 1

Radiatoare se pot achizitiona de aici (am luat si sunt ok dar si pretul e pe masura):

https://www.aliexpress.com/item/1005004685268921.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.102.14e018021BjaeG

EDITARE ULTERIOARA: Am deschis conversatia privata pt a da comanda de "PCB-uri de fabrica". Am adaugat comenzile celor trei utilizatori care s-au abonat mai sus. Deci, cate un set de PCB-uri de fiecare plus 2 o sa mai adaug eu, urmand ca cele 2 sa fie vandute ulterior aici in forum. Asadar, 100 lei setul format din doua PCB-uri cu documentatie inclusa si la care se mai adauga transport (+18 lei Posta Romana sau +35 lei curier rapid - transport valabil pe teritoriul Romaniei).

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock