Sari la conținut

DP0142 - MX800 - 800W/4Ohm PRO Audio Amplifier

Postări Recomandate

Au intrat banutii. Mersi.

O sa expediez cu FanCurier maine coletul numai sa-mi confirmati adresa ??? Numarul de telefon presupun ca a ramas acelasi. Rog confirmare!

Salutare donpetru, tocmai am finalizat al doilea modul si incercand sa reglez BIAS ul observ ceva ciudat, una la mana canta intrerupt, nu se infierbanta nimica, am un mic oscilocop o aratare chinezeasca si imi arata la 1KHZ pe i trare semnalul pe care il vedeti  o sa verific cu atentie fiecare componenta sa nu cumva sa fi pus ceva gresit, eu sper sa nu sau sper sa da sa fie ceva evidenta,  ce poate fi uitandu-va la forma de unda ? Tensiunile din documentatie sunt corecte, am cu intrarea la masa 4.6mV deci ar fi ok. E ca si cum o latura si nici cealalata nu se deschide complet.

Tensiunea de alimentare momentan este de +/- 56V.

Mersi,

Florin

Screenshot_20200823-215006_Gallery.jpg

Editat de outtek

Ok, maine expediez coletul.

Captura respectiva de osciloscop nu e suficienta pentru a demonstra ceva. Avand in vedere amplitudinea semnalului de iesire de cativa mV (nu ati specificat ca este iesire dar presupun ca este asa), atunci foarte probabil ati masurat acolo "ceva" care nu are legatura cu functionarea amplificatorului (poate nici raportul de masura a sondei de osciloscop nu este tradus de osciloscop corect!). Deci, asigurati-va ca semnalul de la generator circula corect, inclusiv daca pe intrare amplificator apare un semnal test sinus si iesire la fel. Si folositi un osciloscop mai bun. Curentul de mers in gol ati reusit sa-l reglati ?? 

Salutare donpetru, am rezolvat problema, Q11 il montasem rasucit ( cel in capsula de plastic complet ) , o clipa de neatentie , l-am scos din circuit se pare ca era inca bun dar am bagat altul nou preventiv, merge amplificatorul, am reglat si biasul,  canta bine ;) .

Mersi,

Florin

• Thanks 1
  • 1 month later...

Au mai ramas 4 PCB-uri de vanzare la pretul de 50lei/bucata cu documentatie inclusa gratuit. Sunt disponibile la vanzare seturi a cate 2 bucati, deci 100lei setul de cablaje.

• 2 months later...
La 28.09.2020 la 18:07, donpetru a spus:

Au mai ramas 4 PCB-uri de vanzare la pretul de 50lei/bucata cu documentatie inclusa gratuit. Sunt disponibile la vanzare seturi a cate 2 bucati, deci 100lei setul de cablaje.

• 2 months later...

Buna ziua la toti!

Cu ceva timp in urma am procurat DP0142 - MX800. Acum am ceva timp liber (e pandemie!) si am inceput montarea componentelor.

Daca poate sa ma ajute cineva cu urmatoarele intrebari:-

- HD8 PWR RL se alimenteaza cu GND1= minus) +24V pentru RL. Daca folosesc releu de 12V si respectiv il alimentez cu +12V va merge?

- HD6 FAN - +24V este iesirea la ventilator?

-HD7 Power Fan este alimentarea la ventilator? Ce tensiune merge la VLM este +5V? -(voltage LM35DT?) si la VFAN (+30V?) in raport cu GND2. Ce trebuie de modificat ca sa folosesc ventilator de 12V?

Va multumesc anticipat!

Weekend placut la toti si stati sanatosi!

Acum 46 minute, rotundu a spus:

- HD8 PWR RL se alimenteaza cu GND1= minus) +24V pentru RL. Daca folosesc releu de 12V si respectiv il alimentez cu +12V va merge?

Schema am proiectat-o cu releu de 24VDC. Deci incercati sa folositi acest releu. Ca sa utilizati un releu de 12VDC va trebui modificata valoarea rezistorului R86=15k la o alta valoare. Puteti tatona experimental valoarea acestui rezistor daca vreti musai sa folositi releu de 12VDC - spre ex., montati un semireglabil de 50K in serie cu un rezistor de 1k in locul rezistorului de 15k (R86) si vedeti care este valoarea optima. Dupa aceea inlocuiti semireglabilul serie cu rezistorul de 4.7k cu un rezistor de valoare apropiata. 

Daca poate sa ma ajute cineva cu urmatoarele intrebari:-

- HD6 FAN - +24V este iesirea la ventilator?

Da, de acest conector se alimenteaza ventilatorul (24VDC).

-HD7 Power Fan este alimentarea la ventilator? Ce tensiune merge la VLM este +5V? -(voltage LM35DT?) si la VFAN (+30V?)

Da, VLM reprezinta tensiunea de alimentare a senzorului de temperatura LM35DT care conform datasheet-ului acestuia este intre 4 si 30Vdc. In proiectul DP0806 pe care il gasiti gratis in rubrica de aici, am mers pe 5Vdc deoarece in decursul timpului, am observat practic, ca functioneaza mai bine alimentat la acea tensiune LM-ul (de fapt, cam intre 5 si 12Vdc e mult mai bine si mai "safe").

VFAN reprezinta tensiunea de alimentare a circuitului care regleaza turatia ventilatoarelor in functie de temperatura radiatorului pe care se afla tranzistoarele finale ale etajului audio. Aceasta tensiune trebuie sa fie cu cel putin 3 Vdc mai mare decat tensiunea ventilatorului dar nu mai mare de 36Vdc cat suporta comparatorul LM2901. Deci, un 30Vdc este numai potrivit.

Ce trebuie de modificat ca sa folosesc ventilator de 12V?

Va trebui sa folositi alte valori pentru rezistoarele R93, R94 si R96. De fapt, am mentionat lucrul asta in schema electronica din documentatie, unde valorile pt ventilator de 12V sunt: R93=470 Ohm, R94=300 Ohm si R96=330 Ohm.

La 19.02.2021 la 17:58, donpetru a spus:

Schema am proiectat-o cu releu de 24VDC. Deci incercati sa folositi acest releu. Ca sa utilizati un releu de 12VDC va trebui modificata valoarea rezistorului R86=15k la o alta valoare. Puteti tatona experimental valoarea acestui rezistor daca vreti musai sa folositi releu de 12VDC - spre ex., montati un semireglabil de 50K in serie cu un rezistor de 1k in locul rezistorului de 15k (R86) si vedeti care este valoarea optima. Dupa aceea inlocuiti semireglabilul serie cu rezistorul de 4.7k cu un rezistor de valoare apropiata. 

Da, de acest conector se alimenteaza ventilatorul (24VDC).

Da, VLM reprezinta tensiunea de alimentare a senzorului de temperatura LM35DT care conform datasheet-ului acestuia este intre 4 si 30Vdc. In proiectul DP0806 pe care il gasiti gratis in rubrica de aici, am mers pe 5Vdc deoarece in decursul timpului, am observat practic, ca functioneaza mai bine alimentat la acea tensiune LM-ul (de fapt, cam intre 5 si 12Vdc e mult mai bine si mai "safe").

VFAN reprezinta tensiunea de alimentare a circuitului care regleaza turatia ventilatoarelor in functie de temperatura radiatorului pe care se afla tranzistoarele finale ale etajului audio. Aceasta tensiune trebuie sa fie cu cel putin 3 Vdc mai mare decat tensiunea ventilatorului dar nu mai mare de 36Vdc cat suporta comparatorul LM2901. Deci, un 30Vdc este numai potrivit.

Va trebui sa folositi alte valori pentru rezistoarele R93, R94 si R96. De fapt, am mentionat lucrul asta in schema electronica din documentatie, unde valorile pt ventilator de 12V sunt: R93=470 Ohm, R94=300 Ohm si R96=330 Ohm.

Ca de obicei Donpetru, prompt si la subiect!

Multumesc mult! 

Sanatate si succes!

• Thanks 1
  • 1 year later...
Acum 18 ore, Akiva a spus:

buna mai aveti PCB-uri pt acest proiect? stima

Bine ati venit pe site-ul TEHNIUM AZI.

Mai am doar 2 PCB-uri de vanzare proiect DP0142 = MX800 = 100lei la care se adauga transport Curier Rapid pe teritoriul Romaniei +25lei - SAU - +12lei Posta Romana.

Conditii de livrare: plata in avans in cont bancar, expediere colet in urmatoarea zi lucratoare dupa confirmarea platii. Daca sunteti de acord cu aceste conditii, va rog sa-mi trimiteti un mesaj privat pentru a stabili celelalte detalii ca sa intrati in posesia cablajelor imprimate.

• 1 year later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock