Sari la conținut

Radiatoare Aluminiu

vijelie02

Postări Recomandate

Sunt niste riscuri cand plasezi o comanda de piese in afara. Alegerea unei asemenea optiuni depinde si de pret/bucata. Daca ne-am aduna cativa utilizatori si sa ne asumam cu toti un asemenea risc, eu sunt dispus sa lansez o asemenea comanda de radiatoare numai sa-mi precizati magazinul si bineinteles sa se adune, dupa metoda cablaje, bani in avans. Mai era si prin China o firma care facea asemenea radiatoare dar mai mari care merg in carcase 3U. Tin minte ca acum cativa ani buni in urma am si prezentat radiatoarele dar ca sa iesi la un pret de 10Usd pe radiator de 30..35cm lungime, trebuiau luate mia de bucati. Cei din India ce preturi au ?

Daca gasiti carcase de amplificatoare audio T-Amp, gen TSA2200, acolo o sa gasiti radiatoare ca cel din imaginea postata de mine mai sus desi eu carcasa am luat-o dintr-o parte si radiatoare sunt din niste boxe active TAmp care culmea, au acelasi sistem de prindere si dimensiuni ca cele din amplificator. Era de asteptat o asemenea abordare din partea TAmp tot din cauza costurilor, pt. ca e mai ieftin sa produci si sa cumperi un singur tip de radiator care sa-l folosesti la mai multe modele de amplificare!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Radiatorul este produs de catre MK Industries, Delhi, India.
Pe site-ul alibaba trebuie cumparate minim 500buc. In schimb prin indiamart.com se pot achizitiona un minim de 20 buc.
Link-ul este acesta:
https://www.indiamart.com/proddetail/amplifier-heatsink-4931738188.html

Avand in vedere greutatea(cam mare) posibil ca transportul sa fie enorm de mult. 7kg/m
Exista mai multe variante constructive, atasez 2 poze cu ele. Aceste informatii le am de la fabrica producatoare.
Pretul per bucata este incredibil de mic, aproximativ 11 Euro.
Nicaieri nu se spune nimic de lungime, 250mm, 300mm? Bine ar fi sa fie de 300mm. Daca ar fi de 300mm eu vreau 8 bucati.

Spor la negociere(inclusiv transport) ! Sa ne tineti la curent cu vesti bune.

1.jpg

2.jpg

Link spre comentariu

Acel radiator l-am gasit si eu pe alibaba.com acum vreo 8 ani in urma dar produs de o firma chineza si pretul era in dolari. Am postat atunci in forum dar nu imi mai aduc aminte topicul exact. Costul transportului era mare mi-aduc aminte, trebuiau cumparate foarte multe bucati iar la 20 bucati de la 10USD cat era la plecare un radiator de genul ala din China, la noi ajungea de vreo 5 ori mai scump, cu transport si taxe. Se merita incarcat un container dar costurile erau pe masura, cateva zeci de mii de dolari, doar asa ajungeai la pret per bucata mic. Adica, de asta am abandonat ideea la vremea respectiva.

In plus, radiatorul respectiv merge folosit doar in carcase 3U daca ar fi sa respectam modul de pozitionare a radiatorului asa cum am procedat eu in exemplu dat in topicul despre AV400v3. Radiatorul are o distanta de amplasare a finalilor mai mare ca in cazul noului MX800. Adica, daca in cazul radiatorului pe care il detin distanta de prindere PCB este de 55mm (ma refer la gaurile de prindere a placii), in cazul radiatorului din India este nevoie de 85mm (ca 90 mm este fata de marginile de amplasare a finalilor). Deci, cel din India e un radiator special pentru carcase 3U si pentru etaje de amplificare mult mai puternice (peste 1kW) care se preteaza sa fie folosite in cadrul unor sonorizari in spatii deschise de amploare mare. Totusi, asemenea proiecte audio, inclusiv de amplificatoare, eu le consider ca depasesc cadru D.I.Y si sunt niste proiecte mai mult pentru firme de sonorizari sau pentru persoane care vor sa creeze ceva spectaculos in audio fara a fi de folos individual.

Din pacate asemenea proiecte le-as putea aborda doar la comanda contracost pentru ca nu consider ca un website cum este tehnium-azi.ro dedicat in mare parte constructorilor amatori si nu numai, sa prezinte proiecte "industriale" free. Pentru ca asemenea proiecte audio care nu le folosesc nici formatiile de nunta se pot cataloga indirect ca fiind industriale, pt. ca, chiar asa, cine si-ar dori amp de cativa kW acasa, nu!!! Stiu ca unii care au firme in domeniu si-ar dori asta, ca deh, orice idee e binevenita, dar sa nu exageram, Tehnium Azi trebuie sa-si pastreze statutul de a prezenta solutii si proiecte D.I.Y care sa poata fi construite de cat mai multa lume si care sa poata fi folosite la sonorizari mici si medii, nu la stadioane sau concerte. Bineinteles, prin acest mesaj nu vreau sa opresc avantul vreunui utilizator sa faca asta, pentru ca sunt cativa pe net care au si o asemenea, scuzati-ma, "dambla". Repet, zona asta de sonorizari foarte puternice, nu le vad intr-un mediu D.I.Y, nu numai datorita costurilor ci mai degraba utilitatii de zi cu zi a unui simplu om. 

Link spre comentariu

Sincer nu va inteleg reactia d-voastra. Eu mi-am aratat interesul pentru un anumit tip de radiator iar d-voastra ce-mi raspundeti. Nu v-a cerut nimeni sa construiti nimic in jurul acelui radiator.
Un alt aspect care nu mi-a placut: sa prezinte proiecte "industriale" free. Sa inteleg ca interziceti oricarui utilizator sa-si prezinte cap-coada un proiect care este catalogat "industrial" ?
Acum depinde ce intelegeti prin industrial.

Spor la noi materiale.

Link spre comentariu

Nu interzic nici unui utilizator sa-si prezinte un proiect de amplificator audio de putere mare, am spus-o mai sus, citez: Bineinteles, prin acest mesaj nu vreau sa opresc avantul vreunui utilizator sa faca asta, pentru ca sunt cativa pe net care au si o asemenea, scuzati-ma, "dambla". 

Prin „industrial” vroiam sa se inteleaga acele proiecte audio care depasesc sfera de utilitate de acasa sau de la sonorizarea unei discoteci mici/medii sau a unei petreceri de familie. Nu vad utilitatea prezentari unor proiecte audio de mare mare putere in cadrul unui site sau forum care este pentru sustinerea fenomenului D.I.Y. Adica, aceste proiecte daca s-ar prezenta cred ca ar interesa audiofilii asa pentru experienta lor practica personala si mai ales altii audiofilii detinatori de afaceri in domeniu care pot cultiva in interes personal asemenea proiecte (sau anumite idei de acolo). Plus ca conceperea unui proiect audio de mare mare putere necesita mai mult timp si bani decat un proiect audio uzual de putere mai mica, dar efortul in acest caz investit nu se justifica sa fie prezentat intr-un forum chiar si pay-per-view, din acest motiv, exemplu cel mai cunoscut, utilizatorul DjLeco nu si-a prezentat detalii referitoare la proiectele sale (amplificator si SMPS). Si nu este singurul exemplu.

In ceea ce priveste radiatorul, intr-adevar, cu scuzele de rigoare, am pus un accent pe problema usor nepotrivit desi si cu acele tipuri de radiatoare se pot construi si amplificatoare de 1kW sau chiar 800W, nu numai de cativa kW. Totusi, pana la urma ati solicitat o oferta de pret cu transport si la cat s-a ridicat ? 

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock