Jump to content
Sign in to follow this  
ionut90

Recomandare sistem de supraveghere video cu 4 camere !

Recommended Posts

Se da o resedinta undeva in mediu rural, o gospodarie obisnuita de la tara, unde dupa cateva mici calcule de ale mele si a unor amici, ar fi suficient 4 camere de supraveghere video. Problema e ca nu stiu ce sistem de supraveghere sa aleg, poate are cineva vreo idee ?! Ma gandeam la niste camere full HD, pentru ca proprietarul vrea sa vada bine la o distanta de 20m pe timp de zi si sa nu iasa nici costul foarte ridicat la sistem. Dar sa enumar intrebarile la care as dori un raspuns sau un sfat:

1- cablurile de la camere la DVR de ce tip sa fie ? coaxial sau alt model ?

2- daca aleg la DVR un monitor LCD, o sa poata sa vada proprietarul pe ecranul LCD inregistrarile sau musai ii trebuie laptop ?

3- sistemele astea de supraveghere video ca sa reprezinta o dovada incontestabila in instanta trebuie obligatoriu montate de firme autorizate ?

4- analizam ofertele de pe net ca sunt cu duiumul si observ ca unele camere video, daca nu toate, au optiune de infrarosu care bate la 20m, 40m....100m. La ce foloseste aceasta optiune ? Cumva pe timp de noapte ?

5. DVR-urile, majoritatea observ ca nu contin HDD. Sunt cumva modele DVR care inregistreaza comprimat mai bine fata de altele ? Si care este capacitatea optima a unui HDD pentru un asemenea sistem ?

6. Inregistrarea pe DVR a camerelor se poate seta sa se activeze la inregistrarea unei miscari ? Sunt sisteme de supraveghere video care au optiunea asta inclusa ? Si ce recomandari dati pe partea de software, care presupun, ca pe langa inregistrarea propriu zisa te ajuta sa play-ezi inregistrarile, nu?

7. Nu as vrea sa fie reclama, nici nu am intentia asta, dar as dori niste recomandari, link-uri / URL-uri catre astfel de produse. Bineinteles, e de preferat sa postati si descrierea in topic, ca in timp link-urile web mai dispar si e important sa retin, nu numai eu ci si viitorii cititori a topicului, caracteristicile principale a sistemelor de supraveghere video pe care le recomandati. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.

1. Cablurile pot fi coaxiale sau utp, la coaxiale exista modele care au atasat si cablurile de alimentare.

2. Majoritatea Dvr-urilor au iesire vga si/sau hdmi, se pot vedea si revedea inregistrarile

3. Depinde unde se monteaza...acasa sau la unchiu' poti monta singur, sunt cazuri in care se cere autorizatie, cam la toate institutii,magazine...

4. Majoritatea camerelor sunt echipate cu leduri infrarosii automat comut intre modurile zi/noapte. 

5. Inregistrarile in majoritatea cazurilor se stocheaza local pe hard discuri, sunt hdd-uri special fabricate pentru dvr-uri, dar poti folosi si harduri obisniute. Capacitatea maxima depine de dvr, pentru 4 camere ajunge un hdd de 1Tb sau 2Tb.

6. Intre setarile dvr-ului cu siguranta exista intre altele si optiunea respectiva. Producatorii de dvr-uri iti pun la dispozitie diferite programe utilitare cu ajutorul carora poti urmari, revedea, etc. 

7. Recomandare se poate da in cazul in care se cunoaste in detaliu obiectivul unde se monteaza sistemul dupa evaluarea pe loc impreuna cu stabilirea exacta a cerintelor/posibilitatilor. Din cate stiu eu regulamentul forumului nu prea permite postarea linkurilor catre diferite magazine, aici ajuta o cautare pe google...

Mult succes !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut ! Totul depinde de alegerea dvr. Acesta inregistreaza in loop de : 24; 48; sau mai multe ore. Plecand de aici ,alegi capacitate hd. si complexitatea functiilor dorite , cam toate au posibilitatea conectarii la internet pentru vizionare in timp real  .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.