Sari la conținut

Depanare multimetru numeric e0302

killarmy

Postări Recomandate

Va salut !

Supun atentiei dvs. pe batranul e0302 care prezinta un defect cel putin ciudat, anume faptul ca "numara" pana la afisarea valorii "depasit"

Sapaturile pe care le-am facut pana in momentul de fata aparatului :

Recap, repopularea placii p1 cu amplificatoarele operationale, condensatorii de 100nf si dioda de referinta termocompensata 1n827, aceste componente lipsind cu desavarsire.

Depanarea etajului afisor prin schimbarea driverelor tuburilor nixie, aparatul nu afisa absolut nimic.

Tensiunile surselor sunt reglate conform schemei, mai putin cea de referinta care nu coboara mai jos de 0,230v, necesar fiind 0,1995v

schema.tif

Cateva poze

IMG-6120.jpg

IMG-6121.jpg

IMG-6122.jpg

IMG-6123.jpg

IMG-6124.jpg

IMG-6125.jpg

https://www.scribd.com/document/423359143/Multimetru-E0302-depanare

Editat de killarmy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, killarmy a spus:

Tensiunile surselor sunt reglate conform schemei, mai putin cea de referinta care nu coboara mai jos de 0,230v, necesar fiind 0,1995v

Am tot cautat acea tensiune de referinta in schema atasata dar nu vad care este acea tensiune ? Si unde este mentionat 0,23V ?

Link spre comentariu

Cea mai simpla metoda de depanare se face prin schimbarea componentelor sau modulelor si nu trebuie sa se cunoasca functionarea unui aparat, dar daca nu se obtine un succes trebuie inteles principiul de functionare, masurate semnalele si localizat eventualele blocuri functionale defecte.

In prima postare sunt pozele modulelor, daca le-ati deconectat intre ele este posibil ca sa fie ceva contacte sau fire intrerupte, dar daca nu sunt, in documentatie se explica functionarea si metodele folosite la depanare, in principal prin localizarea blocului defect. Acolo sunt si forme de unda masurabile cu osciloscopul la oscilatori, comenzi, comparator si integratorul cu dubla panta. Ati masurat aceste semnale?

@gsabac

Link spre comentariu

Am inteles, sincer mi-as dori sa inteleg principiile de functionare ale acestui multumetru, acesta fiind si motivul pentru care am inceput "aventura" depanarii.

Din pacate timpul nu-mi permite sa aprofundez pe cat as vrea..

Ma voi apuca de aceste masuratori imediat ce imi voi aduce osciloscopul de la vechea locuinta.

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock