Jump to content
Sign in to follow this  
prog

Calcul orificii aerisire

Recommended Posts

Am deschis topicul aici pentru ca nu stiu unde l-as putea deschide - nu este domeniu meu de interes - dar daca tot m-a intrebat un preot asta, ma gandeam sa gasesc putin ajutor din partea utilizatorilor aici. La mijloc e si un calcul ingineresc dar nefiind specializarea mea, nu stiu cum sau de unde sa incep. Deci, problema sta in felul urmator:

- se da o cutie metalica de aprox. 30x20x20cm; cutia are o usa pe latura dreptunghiulara mare, deci o usita sa-i zic, ceva mai mica de 30x20cm,

- in cutia metalica se va afla o candela obisnuita (cilindrica, cu o lumanare) care trebuie sa arda cat mai mult timp,

- avand in vedere ca usa se inchide, se va consuma oxigenul din incinta metalica si vor trebui date niste orificii (gauri) sub forma unei cruci de 15x10cm,

- intrebarea e: care este diametrul optim a orificiilor care vor trebui date astfel incat sa se asigure prin acestea o circulatie de aer/oxigen suficienta pentru intretinerea arderii lumanarii cat mai mult timp ?

Va rog sa raspundeti cat mai serios, fara raspunsuri de genul: "lasati usa deschisa". La asta m-am gandit si eu 🙂

Deci, cum se procedeaza in asemenea cazuri ?

Edited by prog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor!

Nici specializarea mea nu este, si nu am facut pana acum astfel de calcule insa consumul de oxigen (aer) al unei lumanari este foarte mic. Asa ca in forma respectiva de cruce ar fi arhisuficiente niste orificii de 5mm diametru asezate cat mai estetic. Pentru a se asigura iesirea fumului produs, ar trebui si un numar (sa spunem 10) de orificii in peretele superior de acelasi diametru, asigurand tirajul natural al arderii. Stima!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.