Sari la conținut

Calcul orificii aerisire

Postări Recomandate

Am deschis topicul aici pentru ca nu stiu unde l-as putea deschide - nu este domeniu meu de interes - dar daca tot m-a intrebat un preot asta, ma gandeam sa gasesc putin ajutor din partea utilizatorilor aici. La mijloc e si un calcul ingineresc dar nefiind specializarea mea, nu stiu cum sau de unde sa incep. Deci, problema sta in felul urmator:

- se da o cutie metalica de aprox. 30x20x20cm; cutia are o usa pe latura dreptunghiulara mare, deci o usita sa-i zic, ceva mai mica de 30x20cm,

- in cutia metalica se va afla o candela obisnuita (cilindrica, cu o lumanare) care trebuie sa arda cat mai mult timp,

- avand in vedere ca usa se inchide, se va consuma oxigenul din incinta metalica si vor trebui date niste orificii (gauri) sub forma unei cruci de 15x10cm,

- intrebarea e: care este diametrul optim a orificiilor care vor trebui date astfel incat sa se asigure prin acestea o circulatie de aer/oxigen suficienta pentru intretinerea arderii lumanarii cat mai mult timp ?

Va rog sa raspundeti cat mai serios, fara raspunsuri de genul: "lasati usa deschisa". La asta m-am gandit si eu 🙂

Deci, cum se procedeaza in asemenea cazuri ?

Editat de prog
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7013-calcul-orificii-aerisire/
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor!

Nici specializarea mea nu este, si nu am facut pana acum astfel de calcule insa consumul de oxigen (aer) al unei lumanari este foarte mic. Asa ca in forma respectiva de cruce ar fi arhisuficiente niste orificii de 5mm diametru asezate cat mai estetic. Pentru a se asigura iesirea fumului produs, ar trebui si un numar (sa spunem 10) de orificii in peretele superior de acelasi diametru, asigurand tirajul natural al arderii. Stima!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7013-calcul-orificii-aerisire/#findComment-78252
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock