Jump to content
Sign in to follow this  
ionut90

Se poate cotrola vremea pe glob ?

Recommended Posts

Am vazut recent la TV vijelia din Grecia, plus ca s-au inregistrat si pe la noi, inclusiv tornade, si ma intrebam daca nu cumva exista un sistem de control a vremii pe glob ? Sau sa fie devina doar poluarea din ultimii 20..30 de ani, pentru ca din ce mi-au povestit parintii si bunicii, la noi in Romania, prin anii '80, pe teritoriul Romaniei se inregistra vara un maxim 32 gr.C, rar 34 iar tornade nici nu erau. Acum avem 36...38, deci in ultimii 30de ani a crescut temperatura pe glob !! Intrebare este sa fie devina poluarea sau/si cineva undeva se joaca cu vremea pe glob ? Voi ce credeti ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Răspunsul la întrebare este NU. Creşterea cantităţii de bioxid de carbon în atmosferă va duce la o creştere a temperaturilor. Aerul cald poate menține o cantitate mai mare de umiditate, iar atât aerul, cât și umiditatea cresc repede. În atmosfera superioară, umiditatea se răcește rapid, formând nori mari care se întind în condiții de presiune redusă. Fluxul rapid ascendent de aer creează zone de joasă presiune în apropierea pământului, iar aerul mai răcoros se alimentează pentru a umple aceste zone. Rezultatele acestei circulații rapide a aerului și umidității provoacă furtuni.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 20 ore, ionut90 a spus:

Se poate cotrola vremea pe glob ? 

Raspunsul este "DA"... Pana si faptul (banal) de utilizare a rachetelor antigrindina, este tot o "manipulare" a conditiilor meteo, de aceasta data in scopul protejarii populatiei https://www.raiffeisenasigurari.ro/media/sfaturi-utile/ce-sunt-rachetele-antigrindina-si-cum-ajuta-ele-agricultorii

Dar... sunt destule sisteme care actioneaza in scopuri militare... despre unele vei gasi suficiente date pe net, astfel incat sa-ti formezi o parere, iar despre altele... no comment...

https://roman24.ro/sura-si-haarp-armele-meteo-cu-care-se-manipuleaza-vremea-au-fost-activate/

https://romanialibera.ro/actualitate/fapt-divers/manipularea-climei--arma-suprema-de-distrugere-in-masa-280512

Razboiul radioelectronic neconventional este in plina desfasurare... dar ma voi limita la a spune ca in anii '80, Romania a fost printre pionierii in domeniu...

Edited by remus68
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca  lansarea unor "rachete", capabile sa imprastie zonal (zeci de km2) substanțe active speciale (compuși iodați), în scopul producerii artificiale de nuclee active pentru a preveni formarea grindinii, reprezinta o posibilitate de control a vremii pe glob...  atunci sa trecem direct la discutiile despre  omuletii verzi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 3 ore, mister_rf a spus:

lansarea unor "rachete", capabile sa imprastie zonal (zeci de km2) ... reprezinta o posibilitate de control a vremii pe glob...

 

Atata timp cat aia cativa zeci de kilometri patrati sunt "pe glob", e clar pentru toata lumea ca DA, reprezinta posibilitatea de a controla vremea "pe glob"...

 

 

Edited by remus68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi de raspunsuri tuturor. 

Postul asta de televiziune 6TV si-a castigat o reputatie destul de negativa fiind scos din grila RDS-RCS de programe TV pentru ca pe langa cateva chestiuni mai pamantene, multe propozitii si supozitii de acolo par a unor oameni care au trait pe Marte, nu pe Pamant. Adica, teoria conspiratiei are un sambure de adevar care a tot fost umpluta ani la rand de viziunile uneori bolnave, fara logica si sens, a unor personaje destul de dubioase invitati in emisiunile postului 6TV.

Despre controlul vremii prin diverse metode, raman la parerea user-ului mister_r. Nu neg ca undeva in subsolul pentagonului nu ar fi o echipa de cercetatori care s-ar juca cu vremea pe glob dar nu exista informatii 100% credibile care sa sustina asta, ci doar presupuneri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Comunitatea stiintifica internationala este intrigata de o retea de antene din China, care este intinsa pe o suprafata

 cam cat a Romaniei si ar corespunde cu una similara ruseasca.

@gsabac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu tot respectul, sa incercam sa discutam profesional.
Intrebarea este daca se poate controla vremea. Raspunsul meu, in doua cuvinte, l-am mentionat anterior. Justificarea raspunsului,  prin prezentare de date, citate, “dovezi”, poate sa necesite cateva pagini si ia ceva timp pentru redactare.
Cat despre posibilitatea inducerii de perturbatii zonale sau la o scara mai larga, care sa contribuie la evenimente meteorologice deosebite, asta e o alta chestiune, un alt subiect, dar nu este o posibilitate de control, si daca avem timp de pierdut se pot aduce ca “argumente” o multime de  teorii, zvonuri si alte povesti.
Iar  despre antene, intodeauna m-au fascinat de mic copil, cand am citit  despre Nikola Telsa, dar simpla aducere in discutie a “cercetatorilor englezi” si a campurilor de antene din diverse “Area 51”, fara argumente/date suplimentare, ne readuce la nivelul barfelor.

Toate cele bune,

Romeo aka mister_rf

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceste antene cu dimensiuni si forme gigantice, construite in diverse tari sunt si vor fi mereu surse de

 neâncredere, fie ca au efecte medicale(cancer) meteorologice sau telurice. Chiar conducatori de state

 acuza astfel de fenomene, ca parte a unui "razboi" impotriva lor, vedeti si site-ul:

    https://www.nbcnews.com/science/weird-science/conspiracy-theories-abound-u-s-military-closes-haarp-n112576

unde sunt exprimate acest fel de temeri in legatura cu un experiment american de cercetare a ionosferei in Alaska,

care ar fi produs efecte telurice si nu numai, in Caraibe.

@gsabac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am citit articolul despre HAARP. Se pare ca pana la urma fiecare intelege ce vrea sau ce poate din acest articol de ziar. Adica, atentie, acesta  nu este un document stiintific, este o simpla parere a unui ziarist. Rezumat de pe site:

Quote

“HAARP is a research program designed to analyze the ionosphere, a portion of the upper atmosphere that stretches from about 53 miles (85 kilometers) above the surface of the Earth to 370 miles (600 kilometers) up.”
“The goal of the program is to understand the physics of the ionosphere, which is constantly responding to influences from the sun. Solar flares can send solar particles racing toward Earth, occasionally disrupting communications and the electrical grid. If scientists could better understand what happens in the ionosphere, they might be able to mitigate some of these problems.”


Da, desigur, curba lui Gauss este valabila si aici, adica:

Quote

“Conspiracy theorists think HAARP's purpose is far more sinister than meets the eye. The program has been blamed for everything from global warming to natural disasters to mysterious humming noises in the sky.”


Cel mai important citat:  “In 2010, Venezuelan leader Huge Chavez claimed” … LOL
Daca pt dvs, va este suficient aducerea ca argument, intr-o discutie pe o tematica "tehnico-stiintifica”, a unor lideri politici, (de ce nu, poate  maine o sa-l citam  si pe prea iluminatul Trump, cu al sau faimos unchi cercetator), atunci eu ma retrag din aceasta combinatie.

Have  a nice day!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum doriti, nu este un topic cu o tema stiintifica si de fapt nu sunt nici useri cu asemenea calitati,

 dornici sa activeze pe forumurile tehnice. Userii insa au nevoie de informari reale si pareri din

 presa despre ce ii intereseaza, bineânţeles cat mai detaliate. M-as bucura in continuare ca toti userii sa fie toleranti

 si utili in sensul pozitiv, pe acest forum, ca si pana acum.

@gsabac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate realizarile si experimentele sunt secrete, cum altfel?! Este o arma din arsenalul modern de astazi. S-o nu o uitam pe romanca noastra, Stefania Maracineanu, care a provocat o ploaie artificiala. 

Edited by gica70

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine la ţară, pe când eram eu copil,  se trăgeau clopotele ca să se alunge norii de grindină. Există  deja brevet pentru această inovaţie sau nu? ...ca mâine merg la OSIM.  🙂

P.S.: se poate corecta titlul topicului de către un moderator, ca deja  mă zgârie pe creier, ori de câte ori ajung în zonă. Lipseşte un n.

2nd P.S.:  Dacă nu cer prea mult, se poate muta topicul la bancuri ?

Edited by mister_rf
no comment

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.