Sari la conținut

Problema etaj final SONY TA-F 270

aureliann

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

@gsabac in primul rand, va multumesc pentru atentia acordata, ca si celorlalti colegi de forum care m-au ajutat.@remus68 , @donpetru  Perechile de prefinali Q608-Q609 si finali Q610-Q611 sunt noi, testate si imperechiate. Am sa inlocuiesc de proba pe c600 cu unul nou. Am sa masor din nou tensiunile pe pinii luiQ600 si sa vad daca diferentele sunt mari.

• Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor!

Am continuat incercarea de a reduce offsetul pe canalele acestui amplificator. Nici inlocuirea condensatoarelor C600 si C608 nu a adus modificari ale tensiunilor (canalul drept) @gsabac  a avut din nou dreptate. Presupunand ca mai multe rezistoare sunt iesite din tolerante, am trecut direct la modificarea rezistoarelor din bazele tranzistorului dublu Q600. Pentru ca cel mai accesibil este R616, l-am suntat de proba cu un semireglabil de 1Mohm reusind astfel sa aduc offsetul in jurul valorii de 3-4 mV. La fel si pentru canalul stang, suntand aici pe R516, obtinand si aici circa 2-3 mV. Tensiunile B-E la toate tranz finale sunt in plaja 510-520mV. Sunetul este foarte bun, urmeaza sa vad cum se comporta la putere mare in timp. Spor la mesterit!

• Like 1
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Salutare tuturor!

Am supus ampliful unor teste de functionare indelungata. Cu modificarile  privind reducerea ofsetului cat si fara acestea, sunetul amplifului este la fel, cel putin pentru urechile mele (..nu foarte performante, nu sunt audiofil...) deasemenea, comportarea este identica atat la nivel mic si moderat, unde incalzirea este nesemnificativa, cat si la nivel aproape de maxim, cand radiatoarele se incalzesac binisor. Am lasat ampliful cu valorile ofsetului cum am spus mai sus, desi la reglaje valorile trec prin zero si cresc apoi in sens invers. As mai vrea sa schimb niste rezistoare cu aspect imbatranit si cateva strapuri oxidate si apoi las ampliful in pace, consider ca l-am adus la linia de plutire. Multumesc tuturor celor care m-au indrumat. Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock