Jump to content
Sign in to follow this  
alynjmenaru

Semnificatia ledurilor la un amplificator de putere

Recommended Posts

Posted (edited)

Salut.Vreau si eu o lamurire in privinta ledurilor unui amplificator de putere,respectiv cele 3 leduri care sunt de obicei

SIGNAL sau RANGE reprezentat de ledul verde

LIMIT sau CLIP reprezentat de ledul galben

PROTECT sau FAULT reprezentat de ledul rosu

Ce semnifica defapt si ce se intampla defapt in acel moment cu amplifiatorul.

De ex,la amplificatorul pe care il detin se aprinde ledul galben care este denumit LIMIT cand volumul este foarte ridicat,dar il pot aprinde si cu boxele deconectate trimitand inspre amplificator doar semnal audio,acesta avand boxele deconectate.

Din acest motiv nu inteleg ce semnifica defapt acel led galben (LIMIT SAU CLIP) Semnalul este mult prea puternic si intervin distorsiunile,sau a ajuns la limita puterii pe care o poate debita in boxe?

Si inca ceva,este vreo problema daca acel led galben sta mai mereu aprins sau clipeste mai mereu in timpul diverselor evenimente unde il folosesc?Si daca da,care ar fi riscul?

Multumesc frumos!

P.S PSE SM 1400 este amplificatorul meu 

65445553_2521407244546945_7161603270224379904_n.jpg

WQEQWEQWEQW.PNG

Edited by alynjmenaru

Share this post


Link to post
Share on other sites

SIGNAL sau RANGE - inseamna ca pe iesirea amplificatorului este prezent semnal audio sau, cu alte cuvinte, amplificatorul functioneaza/amplifica. Din pacate acest LED nu ofera informatii cu privire la calitatea semnalului audio amplificat iar in cazul unui defect, cand apar cum ar fi distorsiuni de racordare, functionarea LED-ului nu ofera informatii despre un asemenea regim de functionare necorespunzator. Trebuie mentionat faptul ca acest LED functioneaza, de regula, cand semnalul de iesire trece de 1Vrms.

LIMIT sau CLIP - aprinderea acestui LED ne avertizeaza ca amplificatorul a depasit limitele lui maxime cand putea reproduce corect sinusoida pe iesire si a intrat intr-un regim cand semnalul, ex. sinusoidal, devine tesit pe cele doua alternante. Acest fenomen, in functie de topologia amplificatorului, creste in regim dinamic, mai mult sau mai putin, nivelul tensiuni continue de offset de pe iesirea amplificatorului. Astfel, daca in regim dinamic de la 0 la puterea nominala, OFFSET-ul se pastreaza relativ constant (la cativa mVdc sau zeci de mVdc), in regimul de CLIP offset-ul creste foarte mult si aplicat incintelor acustice va aduce un plus de crestere a puterii disipate de catre difuzorul de joase. Deci o incalzire suplimentara a bobinei acestui difuzor care pe termen lung, daca regimul de functionare persista, duce la defectarea difuzorului. Ca drept urmare, trebuie evitat acest regim de functionare pentru sanatatea incintelor acustice.

PROTECT sau FAULT - aprinderea acestui LED inseamna ca amplificatorul s-a defectat si a intrat „in protectie”. Prin „s-a defectat” se poate intelege: aparitia unei tensiuni continue pe iesirea amplificatorului datorita strapungeri uneia sau mai multor perechi de finali, o eventuala supratemperatura inregistrata in functionarea amplificatorului etc.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.