Sari la conținut

Totul despre becuri LED

Postări Recomandate

Am gasit recent pe ebay.com niste becuri LED:

https://www.ebay.com/itm/E27-E14-E12-B22-LED-Corn-Bulb-5730-SMD-Light-Corn-Lamp-Incandescent-20W-160W/272324589210?hash=item3f67cf769a:m:m2RquKhm-NKFUBlaHHfg0tw&frcectupt=true

la un pret destul de bun. Totusi, ati cumparat asemenea becuri, sunt bune, lumineaza bine si constructiv, daca ati avut curiozitatea, ce diferenta exista intre un BEC LED no-name si unul de firma ? Ma gandesc sa schimb toate becurile din casa cu becuri LED. Se merita ? Scade consumul de energie electrica ? Luminozitatea oferita de LED-uri este multumitoare ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merita la banii aceea . Eu am luat din Dedeman la oferta 17lei . Foarte bune . De 1 an nu am avut nici o problema . Sper sa fie la fel calitativ .

Link spre comentariu

Mi se pare ca becurile LED, oricare ar fi ele, ca am cumparat din mai multe locuri, nu lumineaza asa de tare sau bine ca un tub flourescent sau un bec cu halogen. Poate doar mi se pare mie!

Dar la cat costa pe ebay, m-as risca sa cumpar cateva. :scratchchin:

Link spre comentariu

In urma cu trei ani, am cumparat de la Auchan becuri LED de 9W cu lumina calda - initial au fost cu 9 lei, apoi au scazut pana pe la 6 lei... Atunci am inlocuit toate becurile cu incandescanta sau flourescente din apartamentul de la bloc cu becoledurile nou cumparate. Surpriza imensa este ca nu s-a ars niciunul pana acum (!!!). Pe holuri, in baie, la diverse veioze  si balcon am cate unul, in bucatarie doua si in camere cate 5 (intrerupatorul dublu le actioneaza 2+3). Consumul a scazut ENORM. In urma cu trei luni am cumparat de la LeroyMerlin zece becoleduri cu 4,50 lei (tot de 9W) si le-am montat in cateva incaperi de la casa si pana acum functioneaza perfect.

Editat de remus68
Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri.

O sa cumpar niste becuri LED, din comert sau ebay.

Din punct de vedere constructiv, astea care functioneaza la 230V ce schema au la baza? E o schema universala sau fiecare producator foloseste schema proprie ? Ma intreb asta poate a avut cineva curiozitatea sa desfaca cateva LED-uri defecte de la diferite firme.

Link spre comentariu

Am desfacut multe becoleduri: unele se alimenteaza prin reactanta capacitiva inseriata inaintea unui redesor rudimentar si limitarea curentului prin rezistenta, altele prin drivere dedicate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock