Jump to content

Recommended Posts

Am gasit recent pe ebay.com niste becuri LED:

https://www.ebay.com/itm/E27-E14-E12-B22-LED-Corn-Bulb-5730-SMD-Light-Corn-Lamp-Incandescent-20W-160W/272324589210?hash=item3f67cf769a:m:m2RquKhm-NKFUBlaHHfg0tw&frcectupt=true

la un pret destul de bun. Totusi, ati cumparat asemenea becuri, sunt bune, lumineaza bine si constructiv, daca ati avut curiozitatea, ce diferenta exista intre un BEC LED no-name si unul de firma ? Ma gandesc sa schimb toate becurile din casa cu becuri LED. Se merita ? Scade consumul de energie electrica ? Luminozitatea oferita de LED-uri este multumitoare ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merita la banii aceea . Eu am luat din Dedeman la oferta 17lei . Foarte bune . De 1 an nu am avut nici o problema . Sper sa fie la fel calitativ .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi se pare ca becurile LED, oricare ar fi ele, ca am cumparat din mai multe locuri, nu lumineaza asa de tare sau bine ca un tub flourescent sau un bec cu halogen. Poate doar mi se pare mie!

Dar la cat costa pe ebay, m-as risca sa cumpar cateva. :scratchchin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

In urma cu trei ani, am cumparat de la Auchan becuri LED de 9W cu lumina calda - initial au fost cu 9 lei, apoi au scazut pana pe la 6 lei... Atunci am inlocuit toate becurile cu incandescanta sau flourescente din apartamentul de la bloc cu becoledurile nou cumparate. Surpriza imensa este ca nu s-a ars niciunul pana acum (!!!). Pe holuri, in baie, la diverse veioze  si balcon am cate unul, in bucatarie doua si in camere cate 5 (intrerupatorul dublu le actioneaza 2+3). Consumul a scazut ENORM. In urma cu trei luni am cumparat de la LeroyMerlin zece becoleduri cu 4,50 lei (tot de 9W) si le-am montat in cateva incaperi de la casa si pana acum functioneaza perfect.

Edited by remus68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc de raspunsuri.

O sa cumpar niste becuri LED, din comert sau ebay.

Din punct de vedere constructiv, astea care functioneaza la 230V ce schema au la baza? E o schema universala sau fiecare producator foloseste schema proprie ? Ma intreb asta poate a avut cineva curiozitatea sa desfaca cateva LED-uri defecte de la diferite firme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am desfacut multe becoleduri: unele se alimenteaza prin reactanta capacitiva inseriata inaintea unui redesor rudimentar si limitarea curentului prin rezistenta, altele prin drivere dedicate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.