Sari la conținut

Pompa de mana.

SIG

Postări Recomandate

Am o pompa de mana care s-a defectat ciudat.

Am dat-o la baiat in clasa sa umfle niste baloane ptr. o petrecere si care erau cam multe si cam tari ptr. umflat cu gura.

Nu stiu ce au facut nazdravanii din clasa I-a,inclusiv al meu cu siguranta :biggrin: ,dar cand am fost dupa ea la scoala era "gata".Nu mai functiona.

Am desfacut-o si am reusit sa iau pe bucati ce s-a desfacut pe acolo.

Nu cunosc eu modelele astea moderne si noname dar ma gandesc ca mai am ceva piesa/piese lipsa.

De exemplu eu cred ca membrana insasi lipseste,nu? Cea care o mai schimbam pe vremuri cand se uza cu altele croite din piele groasa.

Are cineva o pompa asemanatoare sa-mi spuuna ce nu am reusit sa recuperez?

Chestia este ca nici nu vad in interior,eventual sa fac rost de o o lanterna mica,iar de desfacut piesa turnata de la baza pompei nici nu poate fi vorba,au lipit-o astia cu ceva fantastic de nedesfacut.

Mersi.

post-5-1204465543_thumb.jpg

post-5-1204465549_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intre cele doua saibe am o distanta de 5 mm.(au un distantier intre ele).

Cam gros material trebuie.Sau se fixa altfel.

Prima saiba,cea dinspre maner sa zicem,este una simpla.Cea de a doua e mai mica ca diametru si are doua decupaje relativ mari.La ce or'fi servind decupajele?

Link spre comentariu

La ce or'fi servind decupajele?

Admisia aerului,cand se ridica tija,deoarece,in talpa are o supapa,care nu permite decat iesirea aerului.Garnitura ar trebui sa aiba forma de clopot,in sectiune.Dar daca doriti s-o folositi la masina,mai bine luati una de picior(eventual cu 2 cilindrii),este mai ergonomica,stiu din experienta.

Link spre comentariu

Cu siguranta nu a fost strans corespunzator si piulita s-a desfacut incet,dar sigur,pana a picat de pe tija filetata si tot ansamblul a picat dupa ea.

Bine ca am putut scoate bucata de piele,nu s-a lasat "pescuita" tare usor,era in capatul celalalt al pompei.

Culmea este ca are saiba Grover,dar daca poate a fost montata rapid si doar stransa din mana se vede rezultatul.Acum insa am strans sanatos piulita peste Grover.

Multumesc ptr. sprijin.

Link spre comentariu

Acum ca am repus pompa in functiune,vreau sa analizam o problema veche de'a ei.

Cateodata,cand pompez aer inspre camera,apas tija cu manerul,aerul nu ajunge in camera ci imi impinge cu presiune,cam presiunea din camera cred,tija inapoi.

E cam neplacut sa te trezesti cu o presiune inversa care,daca nu esti pe faza sa tii bine manerul in maini,te poate si accidenta daca stai mai aplecat cu fata catre pompa.

Nu imi dau seama care poate fi cauza?

M-am gandit ca poate stutul unde se racordeaza furtunul nu functioneaza cum trebuie,alaturat e schita.

Normal,bila trebuie sa opreasca aerul in sens invers.

In cazul in care bila nu blocheaza accesul,nu se "culca" pe portiunea conica,atunci ma trezesc ca in pompa am exact presiunea din camera.Din aceasta cauza imi impinge cu asa forta tija inapoi.

E corect rationamentul,sau poate fi alta cauza?

Mersi.

post-5-1204968168_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Stiti cumva cu ce scula,sau improvizatie,se infileteaza axul/sistemul din interiorul supapei la camerele ptr. bicicleta?

Supapa e identica cu cele ptr. masini.

Are in centru un ax care daca e apasat permite circularea aerului prin supapa.

La bicicleta baiatului s-a desfiletat putin si acum scapa aer roata.

Am incercat cu o surubelnita foarte subtire sa rotesc,dar mi-ar' trebui ceva care sa formeze un cuplu.

Un fel de furca.

Mersi.

Link spre comentariu

Stiti cumva cu ce scula,sau improvizatie,se infileteaza axul/sistemul din interiorul supapei la camerele ptr. bicicleta?

Exista si o "scula_care are si un capat cu "furca" si unul cu tarod de rectificat filetul interior,dar exista si capace de valva,care au in capat cilindrul cu slit,necesar desurubarii valvei cu arc,

Link spre comentariu

Exact.

Nu am mai vazut de mult capac din acela.In copilarie doar din acelea erau parca.

La bicicleta au pus un capac simplu de protectie din plastic.

Sper sa mai existe prin comert.

Multumesc mult d-le Miron.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock