Sari la conținut

Invertor cu UC3842 50V

Postări Recomandate

Buna!

Siteul de unde am luat schema http://danyk.cz/univ_m.html .

Montajul functioneaza asa: la intrare 12V ,am la iesire 50V ,dar sub sarcini de aprox  1A nu rezista ,consuma peste 3A ,eu am pus mosfet IRF630,la conzi electrolitici toate sunt de 100uF .

In gol montajul are consum 30mA. 

UC3842.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Functionarea este una catse poate de corecta. Asa un calcul grosier: 3A*12V=36W, La iesire aveti 50V. Cu un randament de 100%(ceea ce nu exista) obtineti maxim 0.72A
Care este problema semnalata de d-voastra?

Link spre comentariu

problema este ca nu are putere , deci nu scoate mai mult de 1A ,nici vorba sa aprinda un bec auto , acolo pe site vad ca aprinde becuri auto.

Editat de Rudi82
Link spre comentariu

sursa de intrare 12V/80A ,conzi am schimbat cu 3300uf ,nu au nici-un efect ,exact la fel.Bobina am infasurat cu cablu UTP ambele infasurari au exact 60uH.

Editat de Rudi82
Link spre comentariu

In textul articolului se specifica clar: "Diametrul sârmei, numărul de spire și mărimea miezului depind de tensiunea și puterea de ieșire. Un exemplu de Tr1 este văzut în fotografiile de mai jos. Tensiunea de ieșire este determinată de rezistența R1. Tensiunea de ieșire cerută este conform formulei:  R1 = (U OUT - 2.5). 1880".

La prima poza, cu un bec ca sarcina, scrie: "Test de tensiune - tensiune de intrare 12V, tensiune de ieșire 5V și curent de 3A, putere 15W. T1 este 09N03LA (SMD), D1 este SBL2045CT."

La a doua poza, tot cu un bec ca sarcina, scrie: "Invertor de testare - tensiune de intrare 12V, tensiune de ieșire 15V și curent 4A, putere 60W. "

La a treia poza, cu trei becuri de sarcina, scrie "Invertor de testare - tensiune de intrare 12V, tensiune de ieșire 5V și curent 8A, putere 40W. T1 = 09N03LA (SMD), D1 = SBL2045CT R2 = 0R068, C8 = 2 x 4700 10V ".

Daca tu ai realizat montajul pentru o tensiune de iesire de 50V, este normal sa nu poata elibera un curent de sarcina mai mare de 1A.

Link spre comentariu

Puterea specificata este 50w.

Mai  am o nedumerire oare suporta o dioda schottky varfurile asociate cu o tensiune deiesire de 50v ar trebui o dioda la 150-200v ceva de gen stth802.

Dupa parerea mea mai adecvat pentru jobul acesta ar fi un convertor push-pull foreward clasic care este utilizat de regula in invertoarele alimentate cu 12v.

Unul pentru car audio scoate cam ce doriti dumneavoastra, oricum poate fi ajustat sa scoata 50v

image.png.bc81dc2ea6c8bf8fae05036c3e4609fc.png

Link spre comentariu

Acum 33 minute, cavit a spus:

Unul pentru car audio scoate cam ce doriti dumneavoastra

Desigur, este vorba de proiectul P89 de la Rod Elliott. O schema deosebit de simpla, usor abordabila, care asigura o putere utila de pana la 350W.

Editat de remus68
Link spre comentariu

7 hours ago, remus68 said:

In textul articolului se specifica clar: "Diametrul sârmei, numărul de spire și mărimea miezului depind de tensiunea și puterea de ieșire. Un exemplu de Tr1 este văzut în fotografiile de mai jos. Tensiunea de ieșire este determinată de rezistența R1. Tensiunea de ieșire cerută este conform formulei:  R1 = (U OUT - 2.5). 1880".

La prima poza, cu un bec ca sarcina, scrie: "Test de tensiune - tensiune de intrare 12V, tensiune de ieșire 5V și curent de 3A, putere 15W. T1 este 09N03LA (SMD), D1 este SBL2045CT."

La a doua poza, tot cu un bec ca sarcina, scrie: "Invertor de testare - tensiune de intrare 12V, tensiune de ieșire 15V și curent 4A, putere 60W. "

La a treia poza, cu trei becuri de sarcina, scrie "Invertor de testare - tensiune de intrare 12V, tensiune de ieșire 5V și curent 8A, putere 40W. T1 = 09N03LA (SMD), D1 = SBL2045CT R2 = 0R068, C8 = 2 x 4700 10V ".

Daca tu ai realizat montajul pentru o tensiune de iesire de 50V, este normal sa nu poata elibera un curent de sarcina mai mare de 1A.

In loc de R1 am pus un semireglabil de 100K ,pot sa reglez tensiunea de iesire , la nici-o tensiune de iesire nu are putere.de exemplu intrare 12v iesire 13v nu are putere.

Link spre comentariu

am verificat trafu ,nu cred ca l-am bobinat gresit ,este 1-1 24 infasurari masurat rezulta 60uh-60uh. Acum am facut o modificare in montaj ,am eliminat o infasurare si condul C6,modificarea am facut exact dupa schema ,atasez aici. Putere are ,aprinde becuri dar consuma mult ,de exemplu la sarcina de 1.6A montajul consuma 4A .Asa cu o singura bobina regleaza intre 12v-50V.

singura bobina.png

Link spre comentariu

Acum 5 minute, Rudi82 a spus:

Putere are ,aprinde becuri dar consuma mult

Trebuie sa fii mai clar... "consuma mult" nu este o defectiune. Precizeaza tensiunea de intrare / curent intrare, respectiv tensiunea de iesire / curent prin sarcina. Daca faci si produsul U x I, vei afla puterea absorbita de la sursa de alimentare, respectiv puterea eliberata sarcinii, ceea ce, implicit, va duce la aflarea randamentului.

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock