Jump to content
morosanu22

Reglare bias 2sa1943 2sc5200

Recommended Posts

Buna seara! Am montat de curand un kit cu 2 perechi 2sa1943 2sc5200, dar am ceva dificultati cu reglarea bias-ului! Ideea este in felul urmator , am alimentat montajul de la un traf de 2x28vac vreo 2x35v dc parca, cu primarul transformatorului legat in serie cu un bec 220v 60w. La alimentarea modulului becul se aprindea undeva la 30 40% as zice din intesitate! Am aplicat o sursa de sunet la intrare si aveam ceva sunet pe iesire , asta la volum mic , daca , cresteam volumul incepea sa palpaie becul mai intens , dupa muzica! Inainte de a ii baga semnal sonor pusesem un generator de frecventa la intrare si aveam in jur de 34ma consum pe borna + a modulului pe multimetru conectat in serie, fara sarcina la iesire! Dupa ce am observat ca modulul pare a fi in regula , m-a papat undeva sa scot becul inseriat cu trafo si cred ca am facut rau! Am alimentat doar cat am bagat si am scos din priza si imi aratase deja pe multimetru pe ramura pozitiva un consum de vreo 2.7A si se incalzisera f putin finalii.

Dupa toate astea am reconectat becul cu primarul la traf si acum cand incerc sa alimentez am fluctuatii pe bec , lumineaza cand mai tare cand mai incet. Am dat jos 2sa si 2sc i-am testat si sunt ok! Cum ar fi cel mai recomandat sa se faca reglarea bias-ului fara sa bubuie ceva :)) si cam ce valoare ar fi recomandata pt 2 perechi 2sa1943 2sc5200. Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fara o schema ar fi cam greu sa va ajutam. Ptr bias exista un semireglabil pentru a putea fi reglat. Biasul se regleaza fara niciun bec in primarul tranaformatorului, cu intrarea in scurt si fara sarcina. Asteptam o schema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pare a fi schema clasica, simetrica, cu dublu diferential la intrare (cu degenerare in emitori - 200R). Daca la pornire era consum marit (2,7A) numai pe ramura pozitiva, atunci sigur este o problema la componentele active.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indiferent ce varianta ar fi nu putem ajuta doar cu o poza a pcb-ului(doar partea top). Sau poate nu am eu pregatirea necesara. Trebuie ridicata o schema daca ea nu exista. Si asta doar IT poate sa faca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postati o imagine cu cablajul complet asamblat. E posibil sa fie si o eroare de asamblare la mijloc!

P.S. Nu ar fi rau de scos si schema electronica ca indicatiilor viitoare sa fie mai punctuale sau sa decurga mult mai usor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-a rezolvat problema, aveam un 2sa1145 montat invers... O sa revin cu poze cu montajul, din pacate schema nu o am. Mai am o mica dilema, ce inlocuitor as putea folosi pentru 2sd669?  am doi dar mi-ar mai trebui unul pt 3 montaje asemanatoare, dar ideea e ca se gasesc greu, ce am gasit eu ar cam fi fake. Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 11 ore, morosanu22 a spus:

ce inlocuitor as putea folosi pentru 2sd669?

2SC3117

Share this post


Link to post
Share on other sites
La 15.05.2019 la 2:45, morosanu22 a spus:

din pacate schema nu o am... ce inlocuitor as putea folosi pentru 2sd669?

Incearca sa faci un "reverse engineering" si preleveaza schema de pe placa cu circuitul imprimat... cel putin in zona unde este montat D669-le ala. In functie de tensiunea de alimentare si/sau pozitia lui in circuit, se mai pot gasi echivalente.

Share this post


Link to post
Share on other sites

parca sa zic ca am vazut cablajul , pe china o clona de quad daca nu ma insel 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu este QUAD... nu are nici un amplificator operational pe placa.

L.E ... m-am uitat acum pe fotografia din a doua postare din acest topic... D669 este chiar tranzistorul superdiodei... il poti inlocui cu orice tranzistor in capsula TO126 (SOT32), inclusiv banalul BD139... Se pot utiliza si cele cu colector izolat (in capsula TO126F), de tip KSE340, etc.

Edited by remus68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua tuturor , revin cu ceva noi imagini  ale ansamblelor.Dupa cum puteti vedea in imagini sunt 3 module, 2 cu cate 2 perechi de tranzistori pe un radiator din care nu voi trage mai mult de max 100w RMS din fiecare,  si unul cu 3 perechi de tranzistori, pt subwoofer pe celalalt radiator.  Problema sta in felul urmator le-am alimentat dintr-un SMPS ,1200w ,2 x 50v DC  simetric, dar am ceva zgomot de fundal. In cazul folosirii sursei SMPS , este ok sa leg GND-ul (0V), la impamantare (earth) ? sau face poc? :) Nu sunt sigur daca se poate lega , ca la sursa liniara , ma gandesc ca asa poate scap de acel zgomot de fundal. Ce parere aveti? Multumesc!

L0qLfid-MoIZ_NseHpE5CoQ0dMNby0tdbm3EKkP2

bN_vxIXmMTiWdv5-JK0R04pu28SeE6pkHiiXqdbQ

T9OLuZln2RaMkCjcQGCXqo1snk5guIo8AewHz9cR

RLe6wxtlXrRjK4H6GEKM2oauscPuTW47AV5RiMKK

swXK5-RmfIC5jadE17ionyJP9T3VMqEl7AmLazkQ

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Nu strica sa probati cu un voltmetru intre cele doua puncte pe care vreti sa le uniti. Daca va arata 0 volti, merg unite.

La mine se afiseaza mai multe imagini de forma. Probabil nu s-au incarcat imaginile. Incercati intai legarea acelor puncte printr-un condensator de circa 0,1-0,22uF/250V sau mai mult (400V).

poze.JPG

Edited by aureliann
completare raspuns

Share this post


Link to post
Share on other sites

Care si unde sunt imaginile?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.