Sari la conținut

Amplificator audio Mxb4125

mafolte

Postări Recomandate

Nu găsesc schema și doua canale distorsioneaza.Finalii sunt buni.Nu găsesc problema.La canalele defecte se incalzesc doar câte un final ca și cum celalalt nu ar fnctiona. Dacă mă puteți ajuta.

1556792995860-1718042719.jpg

Editat de mafolte
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea se vede exact din imagine dar despre ce tipuri de finali e vorba ? Si cum i-ati masurat ? Ce aparate de masura detineti ?

Link spre comentariu

Finali -A1941+C5198. Am folosit un multimetru digital

Am schimbat finalul A1941de la canalul care funcționează cu ce-l defect și nu s-a schimbat nimic(finalul care nu de incalzeste la canalul defect). 

Link spre comentariu

Ati verificat si tensiunile de iesire de pe sursa de alimentare din care sunt alimentate etajele finale ? Era bun de vazut comportamentul lor atunci cand unul sau mai multe canale ating puterea nominala. Acest lucru se poate face cu un asa zis rezistor test de 4 Ohm conectat pe una din iesiri. Apoi cu un generator de semnal si un osciloscop se monitorizeaza iesirea audio si concomitent tensiunile de alimentare a amplificatorului (ar trebui sa fie simetrice, cred ca in jur +/-35Vcc). Va recomand acest test din cauza ca am mai intalnit asemenea amplificatoare audio care au partea de sursa in comutatie (tip invertor) iesita din parametrii si nu mai putea sustine pe toate canalele amplificatorului acele tensiuni de alimentare. Orice scadere a acelor tensiuni poate conduce la un sunet mai distorsionat. Deci ar fi un prim test care ar trebui efectuat.

Un alt test util e sa dati semnal, de la un generator de semnal sau audio, direct pe fiecare intrare a canalului de amplificare. Deci, daca nu detineti un osciloscop si un generator de semnal cu acel rezistor test de 4 Ohm, aplicati metoda asta, unde sa verificati fiecare canal de amplificare atacand cu semnal audio fiecare intrare. Intrarile sunt de regula decuplate prin niste capacitoare. Trebuie urmarit cablajul si identificate. 

Link spre comentariu

A dat semnal audio pe fiecare canal separat și primele canale   distorsionaza indiferent de puterea semnalului.

În gol au aproape același tensiuni cu canalele funcționale.

Nu am osciloscop.

Link spre comentariu

Puneti intrarile la masa, fara sarcina si:
Masurati tensiunea C-E la tranzistorul mic dintre finali.
Masurati tensiunea pe rezistenta ceramica si spuneti ce valoare are rezistenta.

Link spre comentariu

La tranzistorul dintre finali am o diferenta la canalul funcțional îmi da valoare negativă și la canalul nefuncțional valoare pozitivă.Aici este ceva neregulă.

Nu am schema problema este aceeași la cele doua canale mă gândeam la o dioda străpunsă ce ar avea legătură cu ambele canale.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, mafolte a spus:

Nu am schema problema este aceeași la cele doua canale mă gândeam la o dioda străpunsă ce ar avea legătură cu ambele canale.

Atunci ati putea incerca sa trasati schema unui etaj de amplificare. Sa stiti ca electronistii care depaneaza produse electronice, in anumite situatii, mai fac lucrul asta. Avand in vedere ca acolo sunt cateva tranzistoare la un etaj final de amplificare, nu ar trebui sa va ia mult timp sa faceti lucrul asta. Bineinteles, ca sa faceti asta va trebui sa aveti cunostiinte de identificare a pieselor electronica, adica care piese sunt rezistoare, capacitoare etc. Dar presupun ca stiti asta!

Dupa aceea, va voi indica pe schema electronica ce tensiuni sa masurati la toate etajele, inclusiv la etajele care functioneaza bine. Dupa aceea concluziile vor rezulta aproape de la sine facand si o comparatie de masuratori intre etajul bun si cel defect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock