Sari la conținut

indicator tensiune cu led

alinuts

Postări Recomandate

buna 

am vazut pe net un videoclip cu un astfel de montaj,dar eu vreau daca se poate ca la depasirea tensiuni de 15,5v sa se aprinda un al patrulea led ,nu led 1 si led 3 multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Haideti sa numerotam piesele electronice - vedeti schema mai jos (asta ca sa afle toti participantii la topic care este LED1 sau LED3 !!!):

schema.jpg

Deci, pentru inceput folositi un program gen Paint din Windows pentru a numerota piesele.

Editare ulterioara: Ca sa implementati al patrulea LED este necesar ca configuratia cu primul tranzistor de langa baterie sa fie multiplicata. Astfel, dupa multiplicare noua dioda zener de 12V se va inlocui cu o dioda de 15V.

Link spre comentariu

Si asa ar merge dar raman aprinse ultimele 2 led-uri.

Eu as incerca sa multiplic sectiunea din stanga cu primele doua tranzistoare unde in locul diodei Zener de 10V sa folosesc o dioda de 15V.

Bine, toate indicatiile astea ar trebui testate practic sau simulate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock