Jump to content
Sign in to follow this  
cavit

Quantum processors now real, live online

Recommended Posts

 Dupa mai multi ani de cercetare procesoarele cuantice sunt acum functionale, si Live online.

Bitii cuantici mai sunt denumiti Qbit si pot lua mai multe stari decat 0 si 1, pot lua toate starile cuantice posibile ale sistemului.

Cu cat procesorul este mai mare cu atit numarul de stari cunatice posibile creste, caracteristic qbitilor sunt superpozitiile cuantice si entanglementul.

O abordare intuitiva a unui procesor cuantic este sa il vedem ca pe o unda stationara complexa, daca schimbi ceva undeva intreaga unda se modifica.

Asta permite o puternica paralelizare a procesului de calcul, in fapt o problema poate fi rezolvata si intr-un singur pas prin introducerea spatiului de intrare tot ,odata si obtinerea spatiului solutie tot, odata, acste spatii fiind spatii multidimensionale.

In buna parte sunt rude cu retelele neuronale, doar ca sunt utile la rezolvari, dar pot face si dezvoltari, retelele neuronale sunt bune mai mult la dezvoltari.

Tehnic vorbind procesoarele cuantice sunt in mod traditional alcatuite din jonctiuni Josephson din material supraconductor, dar se incearca realizarea unora pe substrat de siliciu cu qbiti formati din cate un atom de fosfor, Qbitii sunt materializati de atomi singulari.

Evident procesoarele cuantice trebuie racite, undeva sub 15 milikelvin, in functie de posibilitatile tehnice, ele au fost puse in practica abia dupa ce s-au gasit solutii tehnice de racire la temperatura necesara, conservarii starii cuantice a Qbitilor suficient timp cat sa premita functionarea acestora.

Exista online  procesoare quantice de diferite marimi, cele mai mari sunt de 2048 qbit(fabricat) nu toti qbitii sunt disponibili, dar sunt disponibili aproape 100%. Dwave

https://www.dwavesys.com/quantum-computing

 

Exista procesare quntice mai mici, unul open for public este IBMq de 5 qbit

 

https://quantumexperience.ng.bluemix.net/qx/editor

 

 

 

 

 

Edited by cavit
grammer
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.