Sari la conținut

statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

Mircea

Postări Recomandate

Fie ca e vorba de corector de ton, fie e ca e vorba de orice alt etaj din cadrul amplificatorului, in situatii de genul asta un generator de semnal si un osciloscop reprezinta cheia succesului !!! Nu puneti utilizatorii sa ghiceasca piesa/piesele defecte. Chiar daca in experienta mea am intalnit mai multe cazuri care au avut propria reteta de depanare asta nu inseamna ca in cazul problemei dvs. e vorba de aceeasi reteta. In al doilea rand, electronica se depaneaza cu anumite aparate de masura si control iar faptul ca nu detineti tot ce va trebuie, ar trebui sa va indreptati atentia catre un depanator sau sa faceti rost de ceea ce va mai trebuie, inclusiv un transistor tester asa cum v-am recomandat mai sus.

Am precizat cele de mai sus deoarece am vazut, nu numai in acest forum, o gramada de utilizatori care nu detin in primul rand aparatura necesara depanarii si au impresia ca anumite probleme se repara ca si cum te-ai uita la televizor. Nu este asa. Sunt si situatii cand e posibil ca un anume defect sa fie intalnit si se poate inlatura cu o simpla dezlipire a unei piese, dar sunt si cazuri cand ca sa ajungi ce piese sa dezlipesti, trebuie sa faci o analiza mai amanuntita a problemei.

In ceea ce priveste un posibil montaj de corector de ton, trebuie sa exista o asemenea cerere din partea mai multor utilizatori inainte de a planifica si a elabora un asemenea cablaj. Lucru asta se poate face intr-un topic separat la sectiunea D.I.Y din forum. In functie de reactia celorlalti utilizatori, vom vedea si daca se merita transpus practic. Deci daca tot sunteti primul utilizator care v-ar interesa un asemenea cablaj, atunci initiativa deschiderii unui asemenea topic va apartine. Asta nu inseamna ca nu poate face lucrul asta si un alt utilizator !!!

• Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apreciez toate comentariile si criticile. Sunt perfect de acord si constient ca "scula este jumatate din meserie". Am cerut ajutor in ideea ca depanarea este mai simpla fiind in jurul acelui potentiometru, dat fiind faptul ca statia a functionat perfect pana cand am incercat sa-l curat.

Acum am doua variante: sa cer ajutorul unui profesionist sau sa folosesc un preamplificator extern ca cel de aici   Nu este o solutie eleganta, dar face galagie 🙂 Oricum in prezent sursele audio sunt reduse la un laptop, iar softul care insoteste aceasta placa de sunet are suficiente corectii.

Voi apela totusi la un profesionist, deoarece sunt de principiul si respect munca fiecaruia in a face ceea ce a invatat.

Toata stima,

Mircea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock