Jump to content
Sign in to follow this  
Ioan

Centrala termica Eolo min 24 kW, ventilator

Recommended Posts

Buna ziua,

la aceasta centrala la un moment dat am avut eroare 11. Am verificat presostatul, ștuțul de la ventilator, adică daca sunt picături de apa, murdarie. Am verificat cosul, ventilatorul. La un moment data a aparut eroare 03, care nu apare in lista de la Immergas. Am rabatat blocul ce contine placa de baza pentru a avea acces la placa de baza si am vazut ca a disparut eroarea 03 si centrala a pornit normal. Am rabatat la loc blocul cu placa de baza si afisaj la pozitia verticala, normala de functionare si a aparut eroarea 11 deoarece nu a pornit ventilatorul. Am pus din nou placa de baza in pozitie orizontala si centrala pornit normal. Am verificat sarmele ce pleaca spre centrala si pare ca totul este in ordine.  Am rabatut din nou placa de baza in pozitia verticala si a aparut aceeasi eroare 11, normal pentru ca nu porneste ventilatorul. Ce am banuit ca este defect releul ce comanda ventilatorul. Cu placa in pozitie verticala am masurat sa vad daca bobina releului este alimentata si am constatat ca nu este.. Nu stiu ce sa mai cred. Aveti vreo sugestie? Schema electronica este greu de gasit. Eu nu am gasit. Pana la a fi alimentata bobina releului pentru ventilator ce anume conditii mai trebuie indeplinite?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca cu placa la orizontal functioneaza centrala, inseamna ca ai un contact imperfect la placa...cauta cu atentie sa nu aiba lipituri reci. Uita-te si la mufe sa nu fie vreun fir oxidat si sa nu faca contact bine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deasemenea (eu am patit-o tot la un model de immergas) controleaza lipiturile reci dintre micile placute care sunt lipite pe placa de baza, alea cu mici circuite care sunt perpendiculare pe placuta de baza si prinse de ea prin lipituri pe verso. Eu am refacut lipiturile la relee dar pe alea reci le-am detectat dupa ce am facut rost de alta "centralina"!

 

Edited by gica70

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.