Sari la conținut

Mai multe diode in serie in aceeasi capsula !!!

ionut90

Postări Recomandate

Am auzit ca pe vremuri in amplificatoarele audio romanesti montajul superdioda era construit din doua, trei sau chiar patru diode si exista un fel de dioda cum este acum 4007 care le continea pe toate cele trei diode in serie. As vrea sa stiu daca momentan se mai fabrica asa ceva si sub ce cod ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Ionut

dioda 1n4007 este tot o singura dioda (si nu e noua - e din anii '70-'80) - pe o dioda cu siliciu (cum e si 1n4007) cade o tensiune  de 0.6-0.7V la polarizarea directa daca conectezi cateva in serie obtii un multiplu de 0.7 V (de ex. 3 diode in serie 2.1V)

http://www.mccsemi.com/up_pdf/1N4001-1N4007(DO-41).pdf

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Un subiect mai vechi pe aceasta tema este urmatorul:

Asa cum mentionam si acolo, in unele amplificatoare romanesti se folosea DRD1V4 care continea in aceeasi capsula doua diode in serie. Daca mi-aduc bine aminte era si versiunea cu trei diode serie. Momentan nu stiu daca se mai fabrica prin afara ca in tara cu certitudine nu!

Link spre comentariu

Diodele de acest tip se numesc "stabistori" si intradevar sunt utilizate in amplificatoarele audio: https://en.wikipedia.org/wiki/Stabistor

O serie de la Philips cu 2, 3, 4... diode este BZX75 si componentele se gasesc pe Ebay si prin sertare. Eu am citeva de 2,1V

si privite cu lupa se vad 3 cristale suprapuse.

@gsabac

BZX75_series_Philips.pdf

• Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu

cand nu aveam diode zenner de 2,7 volti foloseam 4 buc 1n400X ( eram pusti de scoala ...asta prin 1997 ; 98 nu mai retin exact eram la clubul de electronica .....) amintirii frumoase ...inca mai am pe acasa cateva ac180 cu radiator , amintire din partea unui prieten bun :)))

• Like 2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock