Sari la conținut

Postări Recomandate

La sugestia dl. @Viobio am deschis acest subiect ca cei interesati de acaesta varianta contructiva a amplificatorului VD2018 sa poata sa expuna intrebarile.

Intrebare  mea, in legatura cu transformatoarele:

La cele de iesire am posibilitate de a procura Hammond 1650G sau Edcor CXPP60-MS-6.6K, cu mentiunea ca 1650G este mai ieftin. 

Pe cel de alimentare o sa-l bobinam, aici la tensiuni sa merg pe valorile din schema sau conform JCM 800? 

Multumesc! 

Ambele trafuri, Hammond sau Edcor sunt bune ,la Hammond as recomanda 1650P .

O să îți postez aici schema trafului de alimentare , dacă vrei să il bobinezi .mare atenție cine îl bobinează si cum il bobinează .

Editat de viobio

Multumesc pentru raspuns. Mergem pe Edcor, oricum 1650G este de 35W.

Asteptam detalii despre traful de alimentare. 

Pentru traful de alimentare 

Primar 230V 

Ecran intre primar si secundare , un strat CuEm 0,2...0,4mm .Un capă se lasă liber , celălalt capat se conectează la masa 

Secundar 1 13..14V/1A , alimentează filamentele tuburilor ECC83/ECC82 cu 12,6V 

Secundar 2 2X3,15V /7A  , cele două înfășurări trebuiesc bobinate în același timp 

Secundar 0/320/330V /0,5A 

R10,11,12,13 sunt de 27...33 ohmi/minim 5W , pentru o disipație cat mai mică a căldurii poti monta cate două rezistențe de 5w in paralel , una peste alta , cum am montat eu in această sursă , că să înțelegi , un exemplu R10 să fie " făcută " din două rezistențe de 56..68ohmi in paralel , la fel si R11,12,13 .

R14 10k/3...5w 

In punctul UG1 trebuie să ai o tensiune cit mai aproape de 440V in sarcină ! , poți muta sursa pe una din prizele 320V,330V că să obții 440V , sau poți tatona R10,11,12,13.

IMG_20190319_111458.jpg

584608641_PSUSchematicTUBETEHNIUMAmplifierrev.7.thumb.png.1975ed79333bdcc33a4c5a57a7204387.png

IMG_20190212_183821.jpg

Editat de viobio

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock