Sari la conținut

VD2018 - Varianta 1 - PP ,UL , clasă AB , negativare automată, cu 4XEL34&2XECC82&2XECC83

hixpp02
 Share

Postări Recomandate

La sugestia dl. @Viobio am deschis acest subiect ca cei interesati de acaesta varianta contructiva a amplificatorului VD2018 sa poata sa expuna intrebarile.

Intrebare  mea, in legatura cu transformatoarele:

La cele de iesire am posibilitate de a procura Hammond 1650G sau Edcor CXPP60-MS-6.6K, cu mentiunea ca 1650G este mai ieftin. 

Pe cel de alimentare o sa-l bobinam, aici la tensiuni sa merg pe valorile din schema sau conform JCM 800? 

Multumesc! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ambele trafuri, Hammond sau Edcor sunt bune ,la Hammond as recomanda 1650P .

O să îți postez aici schema trafului de alimentare , dacă vrei să il bobinezi .mare atenție cine îl bobinează si cum il bobinează .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Pentru traful de alimentare 

Primar 230V 

Ecran intre primar si secundare , un strat CuEm 0,2...0,4mm .Un capă se lasă liber , celălalt capat se conectează la masa 

Secundar 1 13..14V/1A , alimentează filamentele tuburilor ECC83/ECC82 cu 12,6V 

Secundar 2 2X3,15V /7A  , cele două înfășurări trebuiesc bobinate în același timp 

Secundar 0/320/330V /0,5A 

R10,11,12,13 sunt de 27...33 ohmi/minim 5W , pentru o disipație cat mai mică a căldurii poti monta cate două rezistențe de 5w in paralel , una peste alta , cum am montat eu in această sursă , că să înțelegi , un exemplu R10 să fie " făcută " din două rezistențe de 56..68ohmi in paralel , la fel si R11,12,13 .

R14 10k/3...5w 

In punctul UG1 trebuie să ai o tensiune cit mai aproape de 440V in sarcină ! , poți muta sursa pe una din prizele 320V,330V că să obții 440V , sau poți tatona R10,11,12,13.

IMG_20190319_111458.jpg

584608641_PSUSchematicTUBETEHNIUMAmplifierrev.7.thumb.png.1975ed79333bdcc33a4c5a57a7204387.png

IMG_20190212_183821.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock