Sari la conținut

Postări Recomandate

Buna ziua, am construit pe un cablaj de test sursa din schema atasata, dar in momentul in care ii fac scurt pe iesire, se arde LM317. Nu ar trebui ca LM317 sa intre in protectie ? Unde gresesc ?

Am folosit: BC556 in locul lui 2N2905, in locul rezistentelor de 5k am pus 4.7k, potentiometrul este de 1k.

In momentul in care se arde LM317, tensiunea de pe intrare devine egala cu cea de pe iesire (33Vcc).

Am folosit o punte redresore de 10A si un condensator de 4700uF/63V pentru filtrare...

FRBW1ACIIKMGJ6F.LARGE.jpg

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6946-sursa-cu-lm317-in-paralel/
Distribuie pe alte site-uri

In afara faptului ca e o prostie ce vrei sa faci cu trei LM317, nici macar nu ai citit fisa tehnica a circuitului.  Gasesti acolo tot ce tine de protectie.

Lipsesc cateva componente la schema pusa de tine, componente pe care le-ai folosit in alte montaje cu LM317. 

Asta cu circuitele puse in paralel o faci in varful muntelui cand nu ai tranzistori ci doar LM-uri si trebuie sa mearga.

Editat de Ovidiu
  • Like 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6946-sursa-cu-lm317-in-paralel/#findComment-77275
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock