Sari la conținut

Ce se mai invata la scoala in Romania !!!


dan_e

Postări Recomandate

Am citit recent o stire legata de treizeci de ingineri cu diplome false, descoperiti la Universitatea de Constructii din Bucuresti. Uau! Am zis ca nu citesc bine!

https://adevarul.ro/educatie/universitar/treizeci-ingineri-diplome-false-descoperiti-universitatea-constructii-bucuresti-1_5c6aaba3445219c57e4b4714/index.html

Domnilor, unde a ajuns invatamantul romanesc dupa atata timp ? Cel liceal a tot fost cosmetizat in fel si chip, nu stiu daca avem vreo facultate de top in Romania desi pe la televizor vad o gramada de stiri legate ca ce promotii de medici ies in fiecare an pe bancile facultatilor si spitalele inca mai au deficit de medici pe anumite specializari. Pe cealalta parte multinationalele se plang ca nimeni nu vrea sa munceasca pe salariu minim sau chiar de doua ori salariul minim. Scoli profesionale nu mai avem. Deci, incotro se indreapta invatamantul din RO ?

 

Editat de dan_e
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cei 30 cred ca sunt "cireasa de pe tort". Cine stie cate cazuri nu au mai fost in decursul timpului. Se zvoneste ca cei din armata si politie erau mari pretendenti pentru asemenea diplome. Si atunci cum naibi tot astia ies la pensie la 50 de ani si cu pensii frumusele domne! :bash:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut colegi de serviciu, prin anii 2000, care nu prea ma "inghiteau" si care nu pierdeau niciodata ocazia sa-mi spuna, ca au suficienti bani ca sa isi cumpere o diploma de inginer. Mai mult decat atat, am cunoscut persoane, care in anii '90 au ratat examenul de admitere la facultatile tehnice, dar prin anii 2000, dupa ce au intrat in politica, au ajuns in importante functii de conducere, in special pe la regii autonome de stat, functii care necesitau studii superioare tehnice. Asadar, cred si eu ca 30 este un numar prea mic, pentru modul cum a evoluat democratia noastra originala. De altfel, daca ne uitam la cei care au ocupat in ultimul timp functii de ministri in guvern, putem sa ne dam seama cam cum si-au obtinut diplomele unii dintre ei. Spre exemplu, am incercat inutil sa gasesc undeva pe internet CV-ul lui Danut Andrusca - fost ministru al economiei. Nimeni nu stie ce studii are si cum si le-a obtinut. Mai exista si o alta categorie de politicieni, care desi au absolvit o facultate la universitati de stat si la cursuri de zi, si-au "adjudecat" si diplome indoielnice de pe la "fabrici de diplome", cum ar fi spre exemplu diplome de absolventi in drept la Spiru Haret. Un exemplu este Darius Valcov, care a absolvit la zi facultatea de Comert Exterior in limbi straine in 1999 la Academia de Sudii Economice din Bucuresti, unde apoi si-a dat si doctoratul in finante, in perioada 2001... 2008. Indoielnic este insa modul cum a reusit sa obtina si diploma de absolvent in drept la universitatea Spiru Haret in anul 2004, in timp ce isi facea studiile de doctorat. Si cati altii nu or fi din aceste categorii?!

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, ola_nicolas a spus:

am incercat inutil sa gasesc undeva pe internet CV-ul lui Danut Andrusca - fost ministru al economiei. Nimeni nu stie ce studii are si cum si le-a obtinut.

https://www.google.ro/search?q=danut+andrusca+cv&oq=Danut+Andrusca&aqs=chrome.1.69i57j0l5.1461j0j8&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Cu o simpla cautare pe goguboeru se gaseste...

http://www.cdep.ro/pdfs/guv201801/CV_Andrusca.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce ai gasit tu cu google, am gasit si eu. Dar in CV, la capitolul Educatie, scrie doar "2001: Diploma de licenta - economist, la Universitatea A. I. Cuza din Iasi". Eu stiu ca intr-un CV detaliat si acceptabil se scrie felul cursurilor absolvite (de zi / seral / frecventa redusa). Tot in mod uzual, se trece perioada, de cand si pana cand s-au derulat aceste cursuri. Faptul ca a dat doar anul obtinerii diplomei, se poate interpreta prin lipsa unei perioade de studentie, la zi sau la seral. Se poate deci trage concluzia ca Andrusca a terminat facultatea la "fara sa 'nvete".

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock