Sari la conținut

Filtre boxe Star si Jazz!!!

silvers

Postări Recomandate

• 3 years later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
On 12/28/2017 at 7:11 AM, bvm said:

fltrele de star sunt cam aceleasi cu cele de la jazz 

...ba chiar identice. tocmai ce-am deschis doua boxe Star pe care le am de mai mult timp si de care stiam că au avut probleme - la filtrul uneia, s-a incins tare o rezistenta și a prăjit bobina de langa ea cu tot cu cablaj. din pozele tale remarc ca a fost (sau era sa fie) aceeasi problema. cel care a avut boxele inaintea mea a reparat filtrul (si placa de circuit) si a distantat rezistenta aia de cablaj. la fel a facut si la cealalta boxa, unde era sa se intample acelasi lucru. atasez niste poze. 
totusi, e o ciudatenie la fitrele astea. difuzoarele sunt legate basul la „B”, cel de medii la „M” si tweeterul la „TW”? intreb pentru ca la ambele mele boxe iesirile astea sunt inversate, adica firele tweeterului sunt legate la „M”, iar difuzorul de medii merge la „TW”. dupa lipituri, e clar ca asa au venit din fabrica, nu s-a intervenit aici. totusi, inainte sa schimb firele, babeste, zic si eu o intrebare: au marcat gresit circuitul sau chiar le-au montat invers?
poate asta explica si faptul ca tweeterele s-au ars de doua sau trei ori pana acum la ambele incinte, ceea ce m-a facut sa urc boxele pe rampa, pentru reparatii capitale.

primele doua poze sunt cu circuitul primei boxe (cel mai afectat), iar celelalte trei, de la a doua boxa.  

Star01.jpg

Star02.jpg

Star03.jpg

Star04.jpg

Star05.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare!

Nu cred ca difurile de inalte se ard ele asa de nebune, si inca in mod repetat. Va veti lamuri imediat daca la una din boxe legati tweeterul la bornele TW. Boxa va suna diferit si cred ca mai bine decat cealalta (care pe moment e martor).

Link spre comentariu

Si eu m-am intrebat cum s-au putut arde, si inca simultan, cu atat mai mult cu cat n-aveam surse mai puternice de 40W.
Fostul detinator a gasit la vremea aia tweetere exact la fel. Apoi le-am inlocuit si eu, dupa care am imprumutat boxele si le-am recuperat abia de curand cu alte tweetere, tot arse. Culmea e ca, initial, dif-urile astea erau de 100 W (am atasat poza cu cele pe care le cumparasem eu pe la mijlocul anilor ’90, similare cu prima pereche de tweetere arse). Poate si faptul ca erau prea mari „le manca” un pic din volum, dar cu atat mai mult trebuia sa fie mai rezistente. Oricum, abia se auzeau.
Le inlocuiesc si fac si schimbarea de fire zilele astea si revin (inca n-am cumparat altele).

Multumesc.

Star6.jpg

Link spre comentariu

La 02.02.2019 la 8:47, Radu a spus:

...ba chiar identice. tocmai ce-am deschis doua boxe Star pe care le am de mai mult timp si de care stiam că au avut probleme - la filtrul uneia, s-a incins tare o rezistenta și a prăjit bobina de langa ea cu tot cu cablaj. din pozele tale remarc ca a fost (sau era sa fie) aceeasi problema. cel care a avut boxele inaintea mea a reparat filtrul (si placa de circuit) si a distantat rezistenta aia de cablaj. la fel a facut si la cealalta boxa, unde era sa se intample acelasi lucru. atasez niste poze. 
totusi, e o ciudatenie la fitrele astea. difuzoarele sunt legate basul la „B”, cel de medii la „M” si tweeterul la „TW”? intreb pentru ca la ambele mele boxe iesirile astea sunt inversate, adica firele tweeterului sunt legate la „M”, iar difuzorul de medii merge la „TW”. dupa lipituri, e clar ca asa au venit din fabrica, nu s-a intervenit aici. totusi, inainte sa schimb firele, babeste, zic si eu o intrebare: au marcat gresit circuitul sau chiar le-au montat invers?
poate asta explica si faptul ca tweeterele s-au ars de doua sau trei ori pana acum la ambele incinte, ceea ce m-a facut sa urc boxele pe rampa, pentru reparatii capitale.

primele doua poze sunt cu circuitul primei boxe (cel mai afectat), iar celelalte trei, de la a doua boxa.  

Salut, poti sa-mi spui ce dimensiuni au boxele Star? Multumesc.

Editat de donpetru
Adaptare citat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock