Sari la conținut

Problema incalcarii drepturilor de autor pentru o schema publicata pe alt forum

Postări Recomandate

Domnule administrator va rog sa stergeti schema din topicul "Amplificator simetric de 50W" din 6 ianuarie ora 17.04,

deoarece am primit un MP de la un user care pretinde drepturi de autor asupra schemei si are dreptate, deoarece el a publicat-o primul si este creatia lui.

Consider ca m-am comportat loial fata de autor si am folosit-o pe post de "learning" in topic, pentru a ajuta un user care a cerut ajutor.

Imi cer scuze daca am gresit cu ceva.

@gsabac

Nu va faceti domnule Sabac probleme. Mai intai ca dreprul de autor trebuie demonstrat. Apoi, ar trebui ca cel care reclama incalcarea acestui drept, sa faca dovada ca ati copiat si redistribuit schema in scopuri lucrative. Noi suntem aici voluntari pe un forum. Nimic din ceea ce se publica, nu are caracter lucrativ (castig material). Hai sa ne aducem aminte ca acest Marian a publicat pe TA cateva zeci de articole legate de amplificatoare, in care a sustinut ca anumite chestiuni sunt originale. Apoi s-a suparat ca vacarul pe sat, si-a sters articolele si a plecat cu mare scandal de pe forum. Cei interesati, si-au facut in mod sigur copii dupa schemele lui, pe care le-a publicat ca voluntar si fara avertismente de protectia drepturilor de autor. De altfel nici pe celalalt forum nu cred ca a facut vre-un asemenea avertisment. Asadar, considerati mesajul privat drept un moft. Acest Marian este plin de asemenea "aere".

Editat de ola_nicolas
  • Like 1
Acum 10 ore, gsabac a spus:

Un fost utilizator Tehnium-Azi @Marian

@gsabac

Si sa inteleg ca acest fost utilizator opereaza in site-ul Tehnium Azi si in prezent dar sub un alt pseudonim !!!

In al doilea rand, avand in vedere ca schema respectiva face parte dintr-un proiect public postat in forumul vecin (deci, nu vorbim de un proiect contra-cost cu drepturi "speciale"), era corect din partea dvs. sa postati un link catre subiectul unde se discuta despre acea schema. Plus ca dvs. nu ati prezentat schema completa, din ce observ, ci doar un extras pentru a pune in evidenta o anumita "problema de calcul". Ca drept urmare, tinand cont si de interventia dl. Olaru de mai sus, in acest context nu putem vorbi de drepturi de autor. Repet, etic si profesional ar fi sa includeti in acea postare o completare de unde ati extras schema mai exact, precizand si autorul.

• Like 1

@gsabac: Nu puteti pune un link la schema despre care este vorba? Sunt curios sa caut pe imagini google. Acolo se poate vedea, unde a fost schema publicata prima data.

Editat de ola_nicolas
Acum 13 minute, donpetru a spus:

Si sa inteleg ca acest fost utilizator opereaza in site-ul Tehnium Azi si in prezent dar sub un alt pseudonim !!!

In al doilea rand, avand in vedere ca schema respectiva face parte dintr-un proiect public postat in forumul vecin (deci, nu vorbim de un proiect contra-cost cu drepturi "speciale"), era corect din partea dvs. sa postati un link catre subiectul unde se discuta despre acea schema. Plus ca dvs. nu ati prezentat schema completa, din ce observ, ci doar un extras pentru a pune in evidenta o anumita "problema de calcul". Ca drept urmare, tinand cont si de interventia dl. Olaru de mai sus, in acest context nu putem vorbi de drepturi de autor. Repet, etic si profesional ar fi sa includeti in acea postare o completare de unde ati extras schema mai exact, precizand si autorul.

Cred ca am postat ambiguu si nu am specificat unde am primit mesajul , mesajul l-am primit pe Elforum.

@gsabac

Editat de gsabac

Atunci ceea ce era de spus s-a spus, recitez cuvintele mele:

Acum 10 ore, gsabac a spus:

Cred ca am postat ambiguu si nu am specificat unde am primit mesajul , mesajul l-am primit pe Elforum.

@gsabac

Am inclus ultima precizare din acel topic in postarea cu schema adusa in discutie aici.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock