Jump to content
Sign in to follow this  
mmarius

Alimentare încălzire electrica parbriz.

Recommended Posts

Salutări , am o Skoda Octavia 3 din 2015 la care parbrizul normal s-au crăpat din cauza unei pietre. Am găsit parbriz încălzit și mă gândesc să adapteze un dispozitiv fara să afecteze prea mult schema electrica a mașinii care e destul de complicata. Am schițat o schema care va sta într-o cutie de plastic și nu va afecta montajul mașinii . Voi alimenta cu 12V la 100mA pentru comanda , 12V direct din baterie pentru arbriz și voi folosi 2 relee , unul de timp pe 120 secunde și unul de comanda la 50 A .postez și schiță.

IMG_20190114_112644_1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce curent consuma rezistenta din parbriz?

Edited by remus68

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut,din cat stiu pana in 10A , comanda directa este pe rel. de 50A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce tip de releu de timp v-ati gandit sa folositi ? Va intreb asta, deoarece exista acolo o legatura intre buton si bobina releului intermediar de 50A. Aceasta legatura in anumite situatii poate sa lipseasca! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este un releu electronic cu controler care se setează pe mai multe postări erioade de timp și are ieșirea pe un releu de 7-10 A. Am lucrat cu el și este sigur , am să caut și pun o poza. Curentul de comanda a releului de putere e mic și condiția să lucreze doar pe contact ar trebui asimilată cu condiția de lucru cu motorul pornit. Parbrizul costa aproape dublu dar chestia e super , dezgheață , deszăpezește , usucă , in 2 minute poți porni ștergătoarele și poți pleca. Am avut la un Focus din 2002. Butonul de pornire este fara menținere , inițiază anclanșarea releului și pornirea tonerului.

Edited by mmarius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.