Sari la conținut

Conectori iesire spre boxe sistem audio Panasonic AKX710E-K

dan_e

Postări Recomandate

Ma ajuta cineva cu o imagine cu conectori care duc la boxe audio de la un sistem Panasonic SC-AKX710 ? Am auzit ca la fiecare boxa ar duce patru conductoare dar nu asta ma interesa, ci tipul conectorilor pe care as vrea sa-i cumpar din magazin (sa vad de unde, poate imi dati o idee) si sa-i folosesc la altceva, poate un soundbar ma gandesc, nu stiu dar vreau musai conectori respectivi. Citeam pe net ca sunt foarte rezistenti, sunt ceva nou pe piata (!) si merita folositi in audio. Cine ma ajuta ? 

Editat de dan_e
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut sistemul asta audio la un amic si l-am rugat sa-mi trimita niste imagini cu partea din spate a unitatii centrale a sistemului audio, imagini pe care le-am atasat mai jos. Mi-aduc aminte ca conectorii respectivi sunt construiti dintr-un "plastic" destul de robust, rezistent la temperatura. Sunt niste conectori destul de buni. Sistemul are la baza o sursa in comutatie iar partea de amplificare din pacate nu am inspectat-o (fiind produsul in garantie nu este dispus sa-i dea capacul jos !!!). Oricum, se pare ca fiecare boxa este atacata cu doua amplificatoare audio care primesc semnal de la niste filtre active. Dupa dimensiunea radiatorului - ce am putut sa vad din exterior prin fantele de aerisire - se pare e vorba de un etaj final audio cel mai probabil in clasa D. De fapt, in ultima perioada am observat o tendinta a producatorilor de audio sa foloseasca, in produse audio home fara mari pretentii, amplificatoare audio clasa D.

Panou spate Panasonic AKX710 _ photo1.jpgPanou spate Panasonic AKX710 _ photo2.jpg

• Thanks 1
Link spre comentariu

Daca nu te intereseaza neaparat un tip anume ci doar sa asigure un transfer de curent cat mai mare, te poti uita in descrierea produsului respectiv. Majoritatea componentelor au caracteristicile mentionate intr-un fisier pdf atasat paginii produsului (la tme).

Link spre comentariu

La 09.01.2019 la 13:07, remus68 a spus:

Era bine daca ar fi fost facuta o fotografie cu cele doua conectoare detasate fata de panoul amplificatorului, sa se vada si contactele (nu imi dau sema daca sunt plate sau circulare).

Prima imagine de mai jos pune in evidenta conectorii de iesire de la sistemul audio Panasonic AKX710, iar a doua imagine este de la un sistem Panasonic SA-MAX3500 de putere mai mare ca precedentul (la MAX3500 se observ iesiri speciale pentru joase, medii si inalte, trei iesiri pentru fiecare boxa).

Panou spate Panasonic AKX710 _ photo3.jpgPanou spate Panasonic _MAX3500 photo1.jpg

Link spre comentariu

Multumesc dl.petru

Am inceput sa dau o cautare pe site-uri gen farnell.com la conectorii de iesire (mama si tata) si pana nu am gasit nimic la fel ca cei din imaginile de mai sus.

Rog toti utilizatori, cand au timp liber, sa caute pe diverse site-uri de profil. O sa fac si eu asta dar daca suntem mai multi, avem mai multe sanse sa gasim conectori astia.

Totusi, e posibil sa fie niste conectori personalizati de Panasonic  ? Voi ati intalnit / vazut cazuri asemenea ? :scratchchin:

Editat de dan_e
Link spre comentariu

Acum 18 ore, dan_e a spus:

e posibil sa fie niste conectori personalizati de Panasonic 

Nu am vazut la amplificatoare "serioase" sa se utilizeze aceste conectoare. Ce putere are amplificatorul la care vrei sa le utilizezi?

Link spre comentariu

• 1 month later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock