Sari la conținut

Probleme cu o sursa in comutatie si un panelmetru LCD

csilviu

Postări Recomandate

Salut

Am inceput constructia unei surse de laborator. Are trei tensiuni fixe, 3.3, 5 si 12 v, facute cu LM1084 care merg bine si doua tensiuni reglabile, pentru care, din comoditate, am ales niste module in comutatie gata facute, cu LM2576T-ADJ. Sursele in sine merg ok, tin cam 2,35A, tensiunea este intre 1,2 si 33V, problema apare cand incerc sa conectez la iesire un panelmetru LCD, luat de la magazin, unul ieftin de vreo 30 de lei. Pe sursele fixe afiseaza corect, tensiunea sta cuminte si fixa. Pe sursele in comutatie insa, tensiunea afisata variaza aleatoriu cu cateva sute de milivolti, iar daca ating cu mama carcasa bateriei de 9 V care alimenteaza modulul, o ia razna de tot. Am incercat diverse, dar fara rezultat, face la fel si cu sarcina si fara, cu condensatori si fara etc.

Daca aveti vreo sugestie, e bine venita.

Silviu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe sursele in comutatie insa, tensiunea afisata variaza aleatoriu cu cateva sute de milivolti, iar daca ating cu mama carcasa bateriei de 9 V care alimenteaza modulul, o ia razna de tot. Am incercat diverse, dar fara rezultat, face la fel si cu sarcina si fara, cu condensatori si fara etc.

Pe iesirea cu sursele in comutatie ce valoarea are condensatorul de filtraj ? Va recomand sa alegeti o valoare cel putin apropiata cu cea a sursei de alim. liniara si in corelatie cu valoarea max. curentului de sarcina.

Link spre comentariu

Pe iesirea cu sursele in comutatie ce valoarea are condensatorul de filtraj ? Va recomand sa alegeti o valoare cel putin apropiata cu cea a sursei de alim. liniara si in corelatie cu valoarea max. curentului de sarcina.

Multumesc de raspuns. Problema nu cred sa fie de la sursa, ca daca masor cu un voltmetru iesirea, indica bine si stabil.

Condensatorii au 10.000uF.

Link spre comentariu

Daca indicatorul este construit cu IC 7106 sau clone ale acestuia pune un condensator cu tantal

de 10micro/35v intre pinii 1(+) si 26 (-).

Verifica de asemenea daca este facut sau nu strap intre pinii 26 (V-) si 30 (IN LO).

Daca este facut cu un CI care se alimenteaza la +3V (care se face din bateria de 9V cu

ajutorul unui stabilizator NJU 7201L30 de exemplu)pune de asemenea un tantal

la iesirea de +3V si masa.

Link spre comentariu

Daca indicatorul este construit cu IC 7106 sau clone ale acestuia pune un condensator cu tantal

de 10micro/35v intre pinii 1(+) si 26 (-).

Verifica de asemenea daca este facut sau nu strap intre pinii 26 (V-) si 30 (IN LO).

Daca este facut cu un CI care se alimenteaza la +3V (care se face din bateria de 9V cu

ajutorul unui stabilizator NJU 7201L30 de exemplu)pune de asemenea un tantal

la iesirea de +3V si masa.

Problema rezolvata.

Am pus un condensator de 100 nF intre minusul alimentarii modulului si minusul tensiunii de masurat si s-a rezolvat zgomotul

Merci pentru sugestii

Silviu

Link spre comentariu

Inseamna ca este 7106 sau clona a acestuia.

Pinul 26 (V-) si 30 (In Lo :intrare -) se leaga impreuna.

Leaga cele 2 minusuri impreuna.

Acest lucru este valabil numai pentru masurarea in curent continuu ,nu si in alternativ.

Link spre comentariu

• 3 years later...

cine ma poate ajuta cu schema de televizor marca SONY model KDL-26U2000 ma intereseaza in secial partea de alimentare si daca se poate scema radio casetofonului de masina marca PIONEER ,pe cablaj scrie SDV161B-MB-03 si pe partea mecanica unde este laserul scrie SDV161B-DVD-01 as vrea sa vad tensiunile pe circuitul integrat AM5890SL/F,mai am o sursa de calculator marca T&P -LIW MODEL:MEIJI-420ATX daca aveti o schema va multumesc

Editat de radu bubu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock