Sari la conținut

Schema pt. realizarea unei surse de alimentare!

George Carlin

Postări Recomandate

Va salut domnilor,
precum spune si-n titlu, doresc si eu sa-mi recomandati un circuit pt. o astfel de sursa daca e posibil.
Detin un transformator de 11,5V si 12,5A si doresc sa alimentez cu acesta 2 montaje care lucreaza
la 12V si maxim 3,5A. In acelasi timp doresc sa obtin de la el si o tensiune stabilizata de 5V/ 5A adica
3 alimentari in total cu mentiunea ca maxim doua montaje vor fi utilizate in acelasi timp.
Apreciez orice idee daca e posibil cu valorile pe care le detine acel traf despre care vreau sa mai mentionez
ca este incapsulat intr-o carcasa complet metalica si sigilat cu rasina epoxidica. Intr-o parte unde are
orificiul pt. siguranta fuzibila, este complet argintat. Acel traf a fost utilizat la alimentarea unor lampi cu halogen.
Va multumesc foarte frumos!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna dimineata.

Ar fi bine de stiut daca aveti un transformator clasic sau un convertor si poate este putin neclar, fiecare consum la 12V poate fi de maximum 3,5A

sau ambele insumeaza 3,5A. Deasemenea daca la 12V trebuiesc 2 stabilizatoare separate sau unul comun.

Pentru inceput apreciez ca dintr-un transformator clasic care in sarcina are tensiunea de 11,5V

se poate obtine o tensiune stabilizata de maximum 8-9V la un consum de 8,5A(3,5+5).

De aceea se impune o masuratoare exacta a tensiunii in gol si in sarcina la 12,5A, poate ca rezulta o tensiune mai mare.

Daca nu, o solutie posibila este adaugarea unui bobinaj suplimentar de circa 4V sau folosirea unui al doilea transformator de 4-6V si 12,5A.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Buna ziua si multumesc pt. raspunsuri.
Este clasic, nu toroidal si incapsulat direct in carcasa metalica si sigilat.

WP-20181214-00-06-11-Pro-highres.jpg
Sub nicio forma nu-l voi putea scoate de acolo
Are exact valorile mentionate iar cu privire la cele 2 montaje, consumul se insumeaza.
Ideea este ca pe sursa reglabila au ajuns pe la 3A in utilizarea la purere maxima dar eu am zis sa

fie 3,5A pt. siguranta sa nu fortez cumva ceva pe acolo.
Traful are cablurile taiate dar voi efectua diseara masuratori pe el dupa ce ii atasez un cablu.
Va multumesc!

Editat de George Carlin
Link spre comentariu

Cel mai bine, mai sigur, mai elegant, mai mic, etc. este folosirea a doua tipuri de circuite specializate de la Texas Instruments.

Un circuit LM1084 sau LM338 pentru 5V si 5A, care necesita tensiune continua optima de 9-12V.

Doua circuite LM338 pentru 12V si 5A, care necesita tensiune continua optima de 16-20V.

O alta solutie buna, este folosirea a doua surse de 12V-5A cumparate de pe Emag, sunt vreo 4 tipuri de la 30lei la 80 lei

si a unui alimentator de 5V-5A tot de pe Emag la 59 lei, numai daca se potrivesc, deoarece sunt surse in comutatie.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Va salut si in primul rand vreau sa urez tuturor celor care sarbatoresc, un Craciun Fericit si,

multe ganduri bune si veselie alaturi de cei dragi!

Multumesc frumos pt. raspunsuri. Am optat pana la urma pt. comanda a doua surse cu traf.

Ideea este ca i-am pus cabluri acelui transformator si l-am conectat pt. niste masuratori.

In realitate da in secundar 12,8Vca fata de 11,5Vca cat arata pe el.

WP-20181224-00-07-00-Pro-highres.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock