Sari la conținut

Audio TUBE Amplifier - un alt proiect audio cu tuburi electronice din colectia Tehnium Azi

Postări Recomandate

Acum 1 oră, barbaro a spus:

Salutari la toata lumea.multumesc aici si eu pentru contributia domnului Viorel la acest proiect.vreau un set de circuite si pentru mine, sugerez totusi o alta culoare,cativa banuti in plus pentru asta fac diferenta.

Contează culoarea cablajului ? Aduce ceva in plus dacă are altă culoare ? 

• Like 1
Acum 8 ore, barbaro a spus:

Salutari la toata lumea.multumesc aici si eu pentru contributia domnului Viorel la acest proiect.vreau un set de circuite si pentru mine, sugerez totusi o alta culoare,cativa banuti in plus pentru asta fac diferenta.

Cer scuze tuturor celor ce au citit sau vor citi sugestia mea,nu am vrut  sa se simta nimeni jignit de modul cum m-am exprimat .Mii de scuze.  Inca odata toata stima si consideratia mea celor ce au muncit si muncesc in continuare la acest proiect.

Acum 11 ore, viobio a spus:

Comfirm pozitiv ....pentru suportul meu .

@viobio, multumesc pt. confirmare.

Daca doriti o alta culoare PCB, desi nu cred ca e cazul, nu am calculat exact, dar cred ca va creste pretul unui set cu 10...15lei. Deci, nu stiu care e logica de ce pe verde e mai ieftin, am observat asta la multe companii chineze, dar pana la urma, vorba utilizatorului @Ovidiu , o data ce am pus capacul la amplificator, e importat sa sune bine si mai putin conteaza daca cablajul e verde, albastru sau rosu.

Am facut o recapitulare mai jos cu utilizatori care s-au abonat la cablaje:

@minitehnicus - 1 set PCB
@gadrianno - 1 set PCB
@mducu - 2 seturi PCB
@niksound - 2 seturi PCB
@Ovidiu - 1 set PCB
@hixpp02 - 1 set PCB

Editare ulterioara: @barbaro - 1 set PCB

Deci pana in acest moment exista o cerere de 9 seturi PCB.

Pana la limita de 20 de seturi mai este, asadar, mai astept comenzi in acest sens. 

Pentru achizitionarea componentelor, inclusiv casetele, conectorii, tuburile si transformatoarele, puteti realiza un grup "buy" si astfel veti

obtine avantaje de pret si piese certificate pentru modelul de circuit realizat de @donpetru.

Spor si succes!

@gsabac

• Like 1

@minitehnicus - 1 set PCB
@gadrianno - 1 set PCB
@mducu - 2 seturi PCB
@niksound - 2 seturi PCB
@Ovidiu - 1 set PCB
@hixpp02 - 1 set PCB
@barbaro - 1 set PCB
@zigu - 1 set PCB
@bucegi - 1 set PCB

TOTAL pana in prezent = 11 seturi PCB 

Mai astept pana duminica si alte cereri de PCB-uri urmand ca duminica sa deschid conversatia privata cu toti utilizatori mentionati mai sus. Dupa aceea saptamana viitoare voi astepta sa faceti plata iar in week-end-ul urmator voi lansa comanda de cablaje. E important ca pana vinerea viitoare sa fie stransa toata suma necesara pt. comanda cablajelor. Chiar si in primele zile ale saptamanii viitoare se mai pot face inscrierei de cablaje dar nu mai tarziu de miercuri.

Group Buy de piese electronice se poate face dar dupa postarea documentatiei. Sunt cateva piese, in speta capacitoare, care se pot achizitiona de la mouser.com sau alti distribuitori. Subiectul il vom detalia la momentul potrivit daca vor fi destul de multi utilizatori interesati.

Eu ma retrag.

La un calcul general, imi depaseste bugetul si nu are rost sa-l fac cu jumatate de norma. Fara trafuri de calitate si lampi pe masura, n-are rost abordarea acestui proiect.

Scuze pentru situatia neplacuta.

@minitehnicus - 1 set PCB
@gadrianno - 1 set PCB
@mducu - 2 seturi PCB
@niksound - 2 seturi PCB
@Ovidiu - 1 set PCB
@hixpp02 - 1 set PCB
@barbaro - 1 set PCB
@zigu - 1 set PCB
@bucegi - 1 set PCB

@outtek - 1 set PCB

TOTAL pana in prezent = 11 seturi PCB 

O să pun mai jos trei variante de amplificatoare  , cu tuburi finale diferite , clase de functionare diferite .

Bine ar fi ca cei care vor să construiască un amp să deschidă a retro cu tuburi discuții despre amplificatorul lor , să văd dacă au inteles despre ce este vorba sau cum se configurează , altfel imi este greu să le dau sfaturi , indicații .

Varianta 1 

PP ,UL , clasă AB , negativare automată, cu 4XEL34&2XECC82&2XECC83 

UA 430V

UAA 400V

OT Raa 6....6K6

F1,F2 0,4AT

RGL1,RGL2 1K/3...5W

RKL1+RKL2 470 ohmi/5w

RKR1+RKL2 470 ohmi/5w

R12L,R12R 470K

BOM AMP & PSU_1.jpg

BOM AMP & PSU_0.jpg

EL34 PP UL  AB negativare automată.jpg

Schematic Tehnium TUBE Audio Amplifier - vers.1.1.0.jpg

Editat de viobio
  • Thanks 1

Varianta 2 

4X6L6/6P3C-E!!!&2XECC82&2XECC83

Clasă AB1 , negativare fixă , OT conexiune A1,A2 , nu UL ! 

OT Raa 6K6

UA 400V

UG2 300V 

UAA 380V

-UN 40V

Ia0 45mA

RGL1,RGL2 100ohmi 3...5W

R9,R10 30K

R8 27K

R11L,R11R 100K

R14L,R14R  330K

RKL1+RKL2 10ohmi

RKR1+RKR2 10ohmi

BOM AMP & PSU_1.jpg

BOM AMP & PSU_0.jpg

6L6_6P3C-E  AB1  negativare fixă.jpg

Editat de viobio
  • Like 1
  • Thanks 1

Varianta 3 

4X6P3C/6P3C-E&2X6H1P&2X6H2P 

OT conexiune A1,A2, nu ultraliniar 

Negativare automată 

UA 360V

UAA 340V 

UG2 270V 

Raa 9K

RGL1,RGL2 100ohmi 3....5w

F1,F2 0,3A 

R12L,R12R 150K 

RKL1+RKL2 in paralel cu RKR1+RKR2 = 270ohmi 6...8W , se face strap intre F1,F2 , capetele sigurantelor opuse conexiunilor cu catozii tuburilor finale , practic există o singură rezistență de negativare pentru ambele tuburi finale .

CKL1+CKR1 = 200....330microF .

R9,R10 27K

R8 22K

6P3C_6P3C-E PP AB1.jpg

BOM AMP & PSU_1.jpg

BOM AMP & PSU_0.jpg

Editat de viobio
  • Thanks 2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock