Sari la conținut

Proiectul 65

viobio

Postări Recomandate

Proiectul 65 

Va fi un PP clasă AB , negativare fixa .

Am o carcasă disponibilă cu patru găuri pentru socluri novale , m-am plictisit să mai fac varianta ampului cu EF86/ECC82 /KT88 , am in lucru încă patru bucăți in diferite stadii , fiind comenzi , proiectul 65 o să fie cu ECC83/12AX7 ( SRPP ) + E80CC SQ ( defazor )  + KT88 .

Transformatoarele de ieșire vor fi Hammond 1650R 

Păreri , reclamații ? 

P65.jpg

SP65.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte interesant proiectul dar sincer sa va zic modul de obtinere a tensiuni negative -Un nu-mi place, ma refer in special la modul de polarizare-comanda a acelui tranzistor. Un circuit stabilizator banal cu tranzistor nu ar fi fost mai util si mai bun ?

Link spre comentariu

Acum 15 ore, donpetru a spus:

Foarte interesant proiectul dar sincer sa va zic modul de obtinere a tensiuni negative -Un nu-mi place, ma refer in special la modul de polarizare-comanda a acelui tranzistor. Un circuit stabilizator banal cu tranzistor nu ar fi fost mai util si mai bun ?

Rolul acelui tranzistor este de a regla brut tensiunea de negativare , am uitat să mai desenez un condensator intre bază si masă , am montat acest reglaj cu tranzistor pentru că traful de alimentare livrează 90V in secundar , nu am nevoie de o tensiune așa mare pentru negativare , am nevoie de 63...65V  .

In configurație PP , clasă AB , negativare fixa , nu se practică stabilizarea tensiunii de negativare , de ce ? Tensiunea anodică variază cu 5...20V in functie de putere , dacă stabilizezi negativarea aceasta rămâne constantă  , cind scade anodica cu ... să zicem 20 V ....negativarea fiind stabilă prin tuburile finale se reduce curentul , se modifica PSF-ul finalelor , apare compresie in sunet . 

Dacă se stabilizează tensiunea de negativare trebuie stabilizată si tensiunea anodică , stabilizarea tensiunii anodice nu prea se practică .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock